Rövid ismertető: Spanyolország nem csak a strandokról szól! Ismerje meg velünk az ország különleges arcát, hiszen Madrid látnivalóinak kavalkádja, a gyönyörű parkok, Goya, El Greco csodálatos alkotásai, a tapas és mojito - mind minket várnak! A fotózás szerelmesei, a gasztonómia és a kultúra kedvelői, a sport rajongók is egyedülálló emlékekkel térhetnek haza Európa egyik legszínesebb városából.

Utazás:
Budapest-Madrid-Budapest WizzAir, közvetlen menetrendszerinti repülőjárattal
Tervezett repülő menetrend: 
Budapest-Madrid:  16.40 -20.00. 
Madrid- Budapest: 20.45- 23.55.

A program ára tartalmazza a repülőtéri autóbuszos transzfereket.
Az út alatt autóbusszal közlekedünk, a madridi városnézés gyalogosan és autóbusszal történik (tömegközlekedés nincs!).


Szállás: szálloda 3* Madrid belvárosához közel

Ellátás (krt): reggeli, Felár ellenében félpanzió.

Program:
1. nap: Budapest - Madrid
Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal, érkezés Madridba a kora esti órákban. Transzfer a szállodába. Ha időnk engedi, sétát tehetünk a környékén, vagy pihenésként elkortyolhatunk egy frissítő mojito-t koktélt.  

2. nap: Madrid, a nagyvárosba zárt történelem 
Megkezdjük a pezsgő spanyol főváros kincseinek felfedezését. Megállókkal, szabadidővel és fotószünetekkel tarkított buszos és gyalogos városnézésünk során többek között eljutunk a Királyi Palotához, ismerkedünk a környékén található látnivalókkal és megnézzük az ikonikus Santiago Bernabeu Stadiont, és a Las Ventas bikaviadal-arénát is. A szabadidőben ebédelhetnek egy tipikus tapas étteremben, vagy sétálhatnak a hangulatos kis utcákon. Délután megismerjük a Habsburg és a Bourbon városrészeket, a modern városrészben pedig betekintést nyerünk a mai Madrid életébe. Rácsodálkozunk a grandiózus sugárutakra (Gran Vía, Castellana) és barangolunk hangulatos tereken (Plaza de Espa?a, Plaza Mayor). A nap végén lehetőség lesz néhány apró ajándék beszerzésére, vagy megkóstolhatják a híres spanyol fánkot, a churrost is.

3. nap: Toledo, Kasztília gyöngyszeme
Ma eldönthetik, hogy egyénileg bejárják még a város rejtett kincseit, ellátogatnak a világhírű Prado Múzeumba, vagy velünk tartanak egy egész napos fakultatív kirándulásra a Világörökség részeként nyilvántartott, gyönyörű múzeumvárosba, Toledo-ba. Kasztília fővárosának történelmi városmagja gazdag építészeti és művészeti örökségekkel hívogat. A keresztény, a muzulmán és a zsidó kultúra ötvöződése teszi egyedivé hangulatát, és nem utolsó sorban a világ legfinomabb marcipánját is itt készítik!  A település legmagasabb pontján uralja a panorámát a mór stílusú, monumentális épület, az Alcázar erőd. Gyönyörű látnivalók várnak ránk: az impozáns gótikus katedrális, a Szent Tamás templom, melyek El Greco, Goya és Tiziano remekműveit őrzik, a Maria Blanca Zsinagóga mely állítólag azért épülhetett meg, mert a király beleszeretett egy zsidó nőbe. A délutáni órákban visszatérünk Madridba, majd vacsora után egy tradicionális Flamenco show-t ajánlunk (Ár: 19.900,-Ft/fő). Ezzel a jellegzetes zenés-táncos műsorral, és pár pohár sangria-val búcsúzhatunk a fővárostól.  

4. nap: Madrid - El Escorial, a világ nyolcadik csodája - Budapest
Reggeli a szállodában, majd a világ nyolcadik csodájához, a műkincsek sokaságát őrző El Escorial-ba utazunk. Európa legnagyobb királyi épületegyüttese és temetkezőhelye, a maga 850 termével igazi egyedülálló látványosság. Innen a délutáni órákban a repülőtér felé vesszük az irányt. Hazautazás Budapestre az esti órákban a menetrend függvényében.

Felárak és belépők: Fakultatív program:
- Flamenco show itallal: 19 900,-Ft/fő

Belépők ára összesen: kb.30-60 EUR/fő
- Madrid/ Királyi Palota: kb.10 EUR/fő
- El Escorial: kb. 13 EUR/fő
Igény szerint: 
-Madrid/ Bernabeu Stadion: kb. 18 EUR/fő 

-Madrid/Prado Múzeum: kb.13 EUR/fő 

Üdülőhelyi díj: 18 EUR/fő/tartózkodás (kötelezően fizetendő)

Tájékoztató jellegű információk/ tervezett árak: 
ELSŐBBSÉGI (Priority) BESZÁLLÁS     Ára: kb. 19 900 Ft/fő-től 
Ha WIZZ (elsőbbségi) Priority szolgáltatást vásárolt, a kézipoggyászt (55 × 40 × 23 cm, max. 10 kg) garantáltan az utastérben szállíthatja, ÉS további retikült, vagy kisebb táskát (40 × 30 × 18 cm) is magával vihet.

ÜLŐHELYEK FOGLALÁSA                      Ára: kb. 10.000,-Ft/fő-től 
Ha nem foglal előre ülőhelyet, akkor azt a légitársaság az utasfelvétel során véletlenszerűen osztja ki, így előfordulhat, hogy az együtt utazók nem egymás mellett kerülnek beültetésre.

FELADOTT 20 KG-OS POGGYÁSZ          Ára: kb. 23.900 Ft/fő-től 

Minimum létszám: 20 fő.

A részvételi díj tartalmazza: utazást repülővel, repülőtéri transufereket, 3 éjszakai szállást, reggelis ellátást és a magyar idegenvezetőt, az út alatti összes programot (kivéve fakultatív Flamenco show), a programok alatti autóbuszos utazást.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illetéket (39 900,-Ft/fő), feladott poggyászt 20 kg-ig (kb. 23.900,-Ft/db-tól), a helyfoglalással kapcsolatos költségeket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás (530 Ft/fő/nap), útlemondási biztosítás (1,3%), foglalási díj 12 év felett (1500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programot és belépőket, vacsorát.

Szükséges útiokmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

x Viva Espanya!- Hétvége Madridban 4 Nap/3 Éj -Repülővel ***