fb pix
mortons travel

Miért épp a Morton's-szal?

Portugáliai mozaik: körutazás, nagyvárosok, UNESCO világörökség, tengerparti pihenés

Porto, Lisszabon, Körutazás Portugáliában, Cabo da Roca, Setubal, Estoril, Portugália, Porto és környéke, Estoril & Cascais

Ugrás az árkalkulációhoz! ⇩

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapesttől Lisszabonig és vissza, egyszeri átszállással. Portugáliában jó minőségű, korszerű autóbusszal.
** Megjegyzés: A szept. 25-i csoport számára a Wizz Air légitársaságnál foglaltuk a repülőjegyet. Utazás menetrendszerinti közvetlen repülőjárattal Budapestről Lisszabonba és vissza. Ennél a csoportnál a budapesti indulás az előzetes menetrend alapján a délutáni órákban lesz, így az esti órákban érkeznek meg Lisszabonba. Ugyanakkor az utolsó napon ennek a csoportnak a repülőjárata csak este indul Lisszabonból, így az eltérő menetrend miatt az 1. nap helyett ennek a csoportnak az utolsó napon lesz lehetősége a portugál fővárosban még plusz időt eltölteni. Mivel első nap este érkezik a járat, az aznapi vacsora helyett egy ebédet biztosítunk az utazás során.

Szállás

6 éjszaka 4 csillagos + 1 éjszaka 3 csillagos szállodákban, kétágyas, pótágyazható, fürdőszobás, légkondicionált szobákban.
Megjegyzés: Az estorili szálloda (6. és 7. éjszaka) nem fogad 16 éven aluli gyerekeket.

Ellátás
 

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

 

1. nap: Lisszabon
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Lisszabonba. A megérkezést követően ismerkedés a portugál fővárossal.**
Szállás Lisszabonban, metróállomáshoz közeli szállodában (2 éj).

2. nap: Lisszabon
Az egész napot Lisszabonban töltjük. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Belém-torony, Felfedezők emlékműve, Jeromosok kolostora – Vasco da Gama síremlékével, kilátópontok, Avenida Libertade stb. A programban szerepel a Lisszabon melletti monumentális Krisztus Király emlékmű is (gyönyörű panoráma Lisszabonra és a Tejo folyó torkolatvidékére). A nap hátralévő részében szabadidő, idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek felkeresésére Lisszabonban.

3. nap: Óbidos, Nazaré, Batalha, Fátima
Utazás észak felé. Óbidos az első megálló, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisváros, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. Ezután Nazaré következik, egy bájos halászfalu az Atlanti-óceán partján, majd a portugál gótika remekművét, a Batalhai kolostort látogatja meg a csoport (része a világörökségnek). A nap hátralévő részében ismerkedés Fátimával, a zarándokok városával, ahol 1917-ben fél éven keresztül minden hónap 13-án megjelent a Szűzanya. Lehetőség a Magyar Kápolna megtekintésére is. Szállás Fátimában (az ápr. 5-i csoport esetében Tomarban) * – 1 éj.

4. nap: Porto
Utazás Portóba, az ország második legnagyobb városába. Porto történelmi központja a Douro folyó felett része a világörökségnek. Városnézés, látogatás a Szt. Ferenc templomban és a tőzsdepalotában, melynek gyöngyszeme a lenyűgözően szép arab szalon. A városnézést követően lehetőség egy borospince meglátogatására, kóstoló a híres portóiból. Késő délután az érdeklődőkkel sétahajózás a Douro folyón. Szállás Portóban (1 éj).

5. nap: Aveiro, Coimbra, Tomar
Kora délelőtt séta a csatornákkal szabdalt Aveiróban, a portugál tengerpart egyik legérdekesebb városában. Továbbutazás Coimbrába, városnézés Portugália ősi egyetemi városában. Coimbra valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től 1911-ig az itteni egyetem volt az egyetlen Portugáliában. Délután Tomarban látogatás egy különös épületegyüttesben, a Krisztus-rendi lovagok egykori várában és kolostorában. Szállás Tomarban (az ápr. 5-i csoport esetében Fátimában) * – 1 éj.

6. nap: Évora, Setúbal, Arrábida-hegység
Reggeli után Portugália műemlékvárosába, Évorába látogatunk (része a világörökségnek). Városnézés: Diana templom – az ország legkiemelkedőbb ókori műemléke, katedrális stb. Délután továbbutazás az Atlanti-óceán felé. Útközben pihenő Setúbalban, majd átkelés az Arrábida-hegységen (nagyszerű panoráma az Atlanti-óceánra és a sziklás partvidékre). Szállás a Lisszabon melletti tengerparti üdülőhelyen, Estorilban (2 éj).

7. nap: Portugál tengerpart / Cabo da Roca, Sintra palota
Pihenés Estorilban, a tengerparti üdülőhelyen.
Fakultatív program: Cabo da Roca, Sintra palota
A félnapos kirándulás során először megálló a Cabo da Rocánál, az európai szárazföld legnyugatibb pontjánál. 145 méter magasra emelkedik ki a tengerből ez a szikla, mely az óvilág végét jelenti. Ezt követően utazás egy közeli romantikus kisvárosba, Sintrába, a portugál királyok egykori nyári palotájának megtekintése. Az épületegyüttes Portugália legértékesebb középkori uralkodói palotája.
A fakultatív program ára: 9.200 Ft + belépődíjak (garantált indulás).

8. nap: Lisszabon
Délelőtt látogatás az 1998-as világkiállítás területére, a Nemzetek Parkjába, lehetőség az Óceanárium megtekintésére. Kora délután transzfer a lisszaboni repülőtérre, hazautazás egyszeri átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban. **


* Az ápr. 5-i csoportnál Tomarban a Krisztus-rendi lovagok vára a programleírás szerinti 5. napon zárva tart, ezért ez a csoport a várat a 3. napon látogatja meg. A szállások 2 éjszakára a módosított program kényelmesebb lebonyolítása érdekében megcserélődnek: a 3. éjszakát Tomarban, az 5. éjszakát Fátimában tölti a csoport. Fátima meglátogatása így az 5. nap késő délutánjára kerül.

 

x Portugáliai mozaik: körutazás, nagyvárosok, UNESCO világörökség, tengerparti pihenés

Időpontok -Teljes részvételi díjak

2023. ápr. 5-12. (húsvét) *  353.000 Ft + 51.000 Ft (reptéri ill.) = 404.000 Ft  
2023. máj. 6-13.  370.000 Ft + 54.000 Ft (reptéri ill.) = 424.000 Ft  
2023. jún. 10-17.  392.000 Ft + 67.000 Ft (reptéri ill.) = 459.000 Ft  
2023. szept. 25 - okt. 2. **  414.000 Ft + 53.500 Ft (reptéri ill.) = 467.500 Ft  
2023. okt. 21 – 28. ***       előkészületben

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 23 kg-os (a szept. 25-i csoport esetében a 20 kg-os) feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt Portugáliában, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az irodánk idegenvezetőjét (elutazástól hazaérkezésig) és a helyi idegenvezetőt Lisszabonban, de nem tartalmazza a belépődíjakat és a sétahajózásárát. 

Félpanziós felár:  64.500 Ft (7 vacsora) 

Egyágyas felár: 144.000 Ft 

3. ágy kedvezménye:  46.800 Ft (16 év felett) 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!


Utazás részletei
  • Hotelkategória: Hotel ★★★★
  • Utazás módja: Repülő
  • Ellátás: Reggeli
  • Hivatkozási szám: 91563

IDŐPONTOK ÉS ÁRAK

Teljes ár:

Értesítést kérek az árváltozásokról és kedvezményekről!

Az ajánlat csak visszaigazolás után érvényes.

Főutas
2. utas
Számlázási adatok
Utazási iroda részletei

Menetrend