fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

KOLUMBIA ÉS PANAMA - A KÁVÉ ÚTJÁN ★★★★

15 nap
idén 1 alkalommal

1 949 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Üdülés - nyaralás, Körutazás, Nyaralóprogram
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel ★★★★
 • ELLÁTÁS
 • Félpanzió
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 640606

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Eldorado, azaz Kolumbia, Dél-Amerika legendás országa, a gazdag történelme mellett, Kolumbusz előtti kultúrák emlékeit és ősi hagyományok sokaságát őrzi. A kalandorok mellett számos turista veszi célba, hiszen az aranyvárossokszínűsége páratlan. Napjainkban a világ 4. legnagyobb kávé exportőr országa. A látogatás során nemcsak azt fedezheti fel az utazó, hogy miért olyan különlegesek a Csendes- és Atlanti-óceán ölelésében elhelyezkedő területen termett kávébabszemek, hanem bepillantást nyerhet a koloniális városok nyüzsgő hétköznapjaiba is. A közép-amerikai földhíd legkeskenyebb, déli részén elterülő Panama a modern Latin-Amerika egyik leggazdagabb állama. Ikonikus látnivalója a Panama-csatorna, melynek kalandos megépítése 110 éve határozza meg a kereskedelmi hajózást az egész világon. Égbetörő felhőkarcolók és buja esőerdők, fantasztikus állat- és növényvilág éppúgy megtalálhatók ebben a karibi országban, mint az érintetlen partszakaszok és a paradicsomi szigetvilág. A gyarmati Kolumbia és a kozmopolita Panama felfedezése izgalmas és élményekben gazdag kombinációja a természeti és kulturális látnivalóknak.

1. nap o Bogotá

Elutazás Budapestről átszállással Kolumbiába. Érkezés Bogotába az esti órákban, majd transzfer a szállodába. Kolumbia fővárosa a tengerszint felett 2600 méterrel helyezkedik el a Bogotái-fennsíkon. A város az elmúlt 20 évben Dél-Amerika egyik legkellemesebb metropoliszává vált, köszönhetően a közbiztonság jelentős javulásának és az olyan remek kezdeményezéseknek, mint a 'Ciclovia': minden vasárnap és ünnepnapok alkalmával délelőttönként lezárják a város számos útját, amit futók, gyalogosok, kerékpárosok vesznek birtokba. Fiatalok és idősek egyaránt kihasználják a lehetőséget és idilli hangulatban sétálnak, bicikliznek az utcákon. Szállás Bogotában.

2. nap o Bogotá

Reggeli után a kolumbiai főváros felfedezése. Először utazás a Paloquemao élelmiszerpiacra, ahol a színes standok, a helyiek vendégszeretete és az egzotikus gyümölcsök széles választéka kápráztatja el a látogatókat. Továbbutazás felvonóval vagy siklóval a Monserrate-hegy csodálatos kilátást nyújtó, közel 3200 méter magas csúcsaihoz, ahol a főváros lenyűgöző látképe mellett lehetőség van a kolumbiaiak ezrei által felkeresett kegyhely megtekintésére. A folytatásban gyalogos városnézés a történelmi központban, melynek első témája a ,,Street Art". Bogotá egyedi utcaművészetének teret adó falai nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen az alkotók egy élő múzeumot hoztak létre a falfestmények által. A mára legálissá vált művészetnek is megvannak a sajátos jegyei, néhány graffiti történelmi utalással, néhány pedig saját történettel bír. Ezt követően ismerkedés a XVII. századi El Carmen templommal, majd a Narino-palota megtekintése. A palota a köztársasági elnök hivatalos rezidenciája, melynek kertjében egy csillagvizsgáló kapott otthont. A városnézés következő állomása a Colonial Art Museum, amely a gyarmati időkből származó festményeket, fafaragásokat, bútorokat, ékszereket és dokumentumokat mutatja be. Eljutva a híres Bolívár térre, Bogotá legimpozánsabb és legnevezetesebb épületei magasodnak a látogatók fölé. Látogatás az Aranymúzeumban: Dél-Amerika örökségeit bemutató közel 55 ezer darabos aranygyűjteményben ékszerek, fejdíszek és a spanyol hódítás előtt elterjedt használati tárgyak láthatók. Vacsora egy helyi étteremben, majd visszautazás a bogotái szállodába.

3. nap o Bogotá - Zipaquirá - Pereira

Reggeli a szállodában, majd továbbutazás Zipaquirába, ahol Kolumbia legnagyobb sókatedrálisa található. A Bogotától 1 órára fekvő bánya mélyén kialakított templom színes megvilágítása varázslatos hangulatot teremt. Bányászok és szobrászok összehangolt munkájának gyümölcseként születtek meg az angyalokat és apostolokat ábrázoló, faragott sószobrok. Transzfer a repülőtérre, majd elutazás helyi repülőjárattal Pereirába, mely az Andok lábánál található, Kolumbia kávétermelő területén az úgynevezett ''kávétengelyen''. Pereira az UNESCO Világörökség részét képezi, Kolumbia kávékulturális tájának részeként. Az ''arany háromszög'' közepén különösen fontos kereskedelmi pont - Bogotá, Medellin és Cali között. Vacsora és szállás Pereirában.

4. nap o Pereira - Salento - Valle de Cocora - Pereira

Reggeli a szállodában, majd transzfer Salentóba, ahonnan négyszemélyes terepjáró túra indul a Cocora-völgybe, az 50-60 méter magas viaszpálmák hazájában. A trópusi esőerdőkön és legelőkön át vezető út végén kiváló kilátás nyílik az Andok vonulataira. Útközben megcsodálható a növényzet és a színpompás állatvilág, kis szerencsével kolibrik, leguánok és pillangók láthatók. Ezt követően üdvözlőital kíséretében előadás a pálmafákról és a mindennapi életben betöltött fontos szerepükről, majd egy viaszpálmafa ültetésével hozzá lehet járulni a völgy pompájának megőrzéséhez. Visszatérve az Andok szívében elterülő Salentóba, városnézéssel folytatódik a program. Salento utcái képeslapra kívánkoznak, jellegzetes házak és erkélyek színes sokasága tarkítja a látképét. Rövid szabadidő, majd visszautazás a pereirai szállodába, vacsora.

5. nap o Kávéültetvény látogatás - Pereira - Cartagena

Reggelit követően egy különleges kávéültetvény meglátogatására kerül sor a kávékultúra útja elnevezésű túrán. Ahogy a program neve is sugallja: jó helyen jár az, aki Kolumbiában szeretne betekintést nyerni a kávékészítés fortélyaiba, ahol minden adott a minőségi kávéalapanyagok megteremtéséhez. A program során az ültetvényen dolgozó kávészedők osztják meg tapasztalataikat, mesélnek a kávékultúra kialakulásáról. Ebéd a kávéfarmon, ahol a híres helyi Bandeja Paisa kerül felszolgálásra. A regionális fogás rizst, babot, sült húst, tojást, avokádót és banánt tartalmaz. A hagyományos menü elfogyasztása után transzfer Pereira repülőterére, majd továbbutazás Cartagenába. Sokak szerint itt található Kolumbia legszebb óvárosa, mely az UNESCO Világörökség része. Színes házaival és tágas belső udvaraival ez életteli város mindenkit elvarázsol: kacskaringós macskaköves utcáin gyümölcsárusok kínálják portékáikat, bouganvilleákkal benőtt terasza alatt helyiek beszélgetnek, a házakból kiszűrődő zenei aláfestés kíséretében. Karibi hangulatban telnek a mozgalmas történelemmel rendelkező városlakók napjai a San Diego templom Trinidad tér és a Bolivár tér háromszögében. Megérkezés után transzfer a szállodába, ahol szállás.

6. nap o Cartagena

Reggeli a szállodában, majd továbbutazás a Cerro de la Popa kilátóhoz, ahonnan többek között Tierrabomba szigete és La Boquilla halászfaluja látható; utóbbi egyben Cartagena legészakibb pontja. A program a Castillo de San Lázaro-nál folytatódik, melyet később IV. Fülöp spanyol király tiszteletére Castillo San Felipe de Bajarasnak neveztek át. A kastély, elhelyezkedése miatt fontos szerepet töltött be a tengeri és szárazföldi csatákban a XVII. század végétől a XIX. század elejéig. Gyalogos városnézés során ismerkedés a történelmi óváros látnivalóival. A városfallal elkerített rész lélegzetelállító kiindulópontja a Torre del Reloj szimbolikus óratorony. Átkelve a boltívek alatt, a folytatásban Iglesia San Pedro Claver kupolás, 1600-as években épült temploma látható. A macskaköves utcák a Plaza de la Aduana térre vezetnek, amely eredetileg felvonulásoknak adott otthont. A Plaza Santo Domingo a bárok, antiküzletek és ékszerboltok sokasága miatt is kedvelt. Gyakran látogatják színészek, előadók - a turisták örömére. Visszaérkezés a szállodába, majd étkezés egy hagyományos étteremben, ahol salsa előadás közben fogyasztható el a vacsora. Szállás Cartagenában.

7. nap o Cartagena - Panamaváros

Délelőtt szabadprogram a város további felfedezésére, ebéd egy helyi étteremben majd transzfer a repülőtérre utazás repülőjárattal Panamavárosba. Búcsút véve Kolumbiától, a körutazás Közép-Amerika legdélibb államában, Panamában folytatódik. Transzfer a szállodába. Panamaváros a dinamikusan fejlődő főváros, tele energiával. A modern épületek mellett jelen vannak a koloniális múlt emlékei, ez adja meg a kontrasztos város hangulatát, mely ugyanannyira emlékeztet Havannára, mint Miamira szó szerint hidat képezve észak és dél között.

8. nap o Panamaváros

Reggeli a szállodában, majd panoráma városnézés: fotószünet a Frank Gehry tervezte Biomúzeumnál, majd rövid séta az Amador Causeway-en, azaz Panamaváros mesés sétányán. Látogatás a Mercado de Mariscos halpiacra, ahol a helyiek vendégszeretete mellett számos változatos stand és helyi alapanyagokból készült ízelítő várja a csoportot. Kilépve a piacról a Casco Viejo, Panamaváros régi gyarmati része következik, amely 2003 óta az UNECO Világörökség részét képezi. Elsétálva a Plaza de Francia-tól, az óváros panorámája mellett, a modern város látképe is kihagyhatatlan. Ebéd egy város szívében található helyi kis étteremben, amit kávékóstoló követ. A különleges ízéről híres Geisha kávé az arabica egyik fajtája, a legjobb minőségű kávénak számít Panamában. A kóstoló során megismerkedhet a Geisha kávé és a panamai csokoládégyártás történetével. Végezetül a híres Panama-csatorna, Miraflores zsiliprendszere fokozza tovább a nap élményeit. Érdekes és nem mindennapi látvány, ahogy a csatornán átkelő hatalmas hajók maguk mögött hagyják a partot. Visszautazás a szállodába.

9. nap o Río Chagres

Reggeli a szállodában, majd az őslakosok világának felfedezése következik, a Chagres folyó kenuval történő átszelésével. A dzsungel szíve felé véve az irányt, a buja és változatos növényzet mellett különböző állatfélék figyelhetők meg, mint például, keselyűk, jégmadarak, tukánok. Érkezéskor az Embara törzs köszönti a csoportot, akik a világtól elzárva élnek a mai napig, megőrizve többszáz éves kultúrájukat és hagyományaikat. A törzs tagjai és a törzsfőnök személyesen kíséri el a látogatókat egy erdei sétán, amely során életmódjukat, öltözködési és táplálkozási szokásaikat, gyógyítási praktikáikat osztják meg. Jó hangulatú, házias ebéd eltöltése a helyi indián lakosokkal, akik bemutatják a hagyományőrző táncmozdulataikat. Visszatérés a szállodába.

10. nap o Panamaváros - Gamboa

Reggeli a szállodában, majd utazás Panama legnagyobb mesterséges tavához, a Gatún-tóhoz. A tó több funkciót lát el, segít a növénytermesztésben és kialakításra került egy vízierőmű is. Szigetei felé kormányozva papagájok, krokodilok, boák és más kígyófélék mellett változatos színű és fajtájú majmokat pillanthatnak meg a fák lombjai között a szemfüles nézelődők. Az emlősök megszokták a turisták közelségét, így kis szerencsével jó fotókat lehet készíteni róluk. A mai kalandozás egyik színtere a Panama-csatorna, ahol konténerszállító hajók metszik át a víz tükrét. Visszatérés a szállodába, vacsora.

11. nap o Isla Taboga

Reggelit követően, egy időre búcsút véve a város nyüzsgő hangulatától, Isla Taboga nyugalmas és festői partjainál, komppal folytatódik a körutazás. Isla Taboga, azaz a Taboga-sziget 20 km-re található Panamavárostól. A "virágok szigete" a XVI. század eleje óta lakott, azonban a halászat és a mezőgazdaság mellett mára már a turizmus is fontos szerepet kapott, köszönhetően Paul Gauguin híres festményeinek, melyeken megörökítette az egzotikus helyszínt. A sziget páratlan homokos strandja, kristálytiszta vize és kialakított túraútvonalai ideális helyszínt biztosítanak a délelőtti szabadidő eltöltésére. Ebéd egy helyi tengerparti étteremben, majd visszautazás a szállodába.

12. nap o Panamaváros

Reggeli a szállodában, egész napos szabadprogram.

13. nap o Panamaváros - Budapest

Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, majd az esti órákban elutazás Budapestre, átszállással.

14. nap o Budapest

Érkezés Budapestre az esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Szállás:

12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos vendégházak, szállodák kétágyas szobáiban

x KOLUMBIA ÉS PANAMA - A KÁVÉ ÚTJÁN ****

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel, átszállással, Budapest - Bogotá és Panamaváros - Budapest útvonalon,
  valamint belső repülőjárattal Bogota - Pereira, Pereira és Cartagena, valamint Cartagena - Panamaváros útvonalon
  turista osztályon, illetékkel,
  a körutazás alatt utazás légkondicionált autóbusszal

 • 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos vendégházak, szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás: 5 alkalommal vacsora és 5 alkalommal ebéd

 • a körutazásban leírt programok és kirándulások a szükséges belépőjegyekkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • fakultatív programok

 • borravalók


IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

15 nap
idén 1 alkalommal

1 949 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok