fb pix
mortons travel

Miért épp a Morton's-szal?

Toszkán csillagtúra 8 nap 7 éj

Volterra, San Gimignano, Siena, Bologna, Körutazás Olaszországban, Olaszország, Toszkána és környéke, Közép - Adria

Ugrás az árkalkulációhoz! ⇩

Leírás

1. nap
ÉRKEZÉS OLASZORSZÁGBA

Repülés Bolognába Budapestről. Idegenvezetőnk köszönti Önt. Transzfer a hotelbe. Szállás: Montecatini Terme környékén. A hotel és a repülőtér változhat!

2. nap
VOLTERRA ÉS SAN GIMIGNANO

A mai napon első állomásunk Volterra. A városka gyökerei az etruszk időkbe nyúlnak vissza. Gazdag művészeti örökséggel büszkélkedhet, fekvése pedig nagyon festői a toszkán lankákon. A történelmi városközpont részei a középkori Piazza San Giovanni, a Santa Maria Assunta katedrális, a San Giovani keresztelőkápolna. A Palazzo dei Priori építését 1208-ban kezdték el, az azonos nevű téren magasodik, mely Toszkána egyik legmesésebb tere. Szabadidő, ebédelési lehetőség. Délután San Gimignano vár ránk, mely az egyik legszebb toszkán település. Az UNESCO-Világörökség egyik gyöngyszeme olyan, mintha a középkorba utaznánk vissza Számos tornya miatt 'Középkori Manhattan'-nek is nevezik. A sok torony közül 13 túlélte az évszázadok viharait, és ma is büszkén magasodnak. Visszatérés a hotelbe.

3. nap
SIENA, HELYSZÍNEN FOGLALHATÓ FAKULTATÍV: BORKÓSTOLÁS

Siena, a három dombon fekvő város Olaszország legkáprázatosabb kincsei közé tartozik. Az ősi város ékkőként illeszkedik az azt körülvevő vidéki tájba. Az egész történelmi belvárost felvette az UNESCO a Világörökségi listájára. Számos pontja olyan, mint amilyen az 1300-as években lehetett - a középkori jelleg megőrzése teszi az egyik leggyönyörűbb olasz várossá. Európa egyik leginkább szemet gyönyörködtető középkori terén, a neves lovasversenyek helyszínén, a Piazza del Campo-n méltóságteljes gótikus épületek törnek a magasba, melyek a 12. és 15. század között épültek. Ide futnak össze a domboldalról lefutó utcák is. Itt találjuk a 14. századi Palazzo Publico-t, azaz Városházát is, Siena jelképét. Harangtornya a Torre del Mangia. Helyszínen foglalható fakultatív: borkóstolás. Visszatérés a hotelbe.

4. nap
SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM: FIRENZE

Szabadidő vagy fakultatív program: Firenze (fakultatív progr.csomag). Semmilyen toszkánai program nem lehet teljes Firenze meglátogatása nélkül. A világ egyik legszebb városát a reneszánsz bölcsőjének is nevezik. Az emberiség történelmének, az itáliai kultúrának egyik éke maga is egy művészeti csoda. Firenze olyan halhatatlan mesterek munkásságának nyomait őrzi, mint Leonardo, Giotto és Michelangelo. Felejthetetlenül szép történelmi óvárosát 1982-ben nyilvánította az UNESCO a Világörökség részévé. Főbb nevezetességei közé tartozik a 13.századi Dóm, azaz a Santa Maria del Fiore-katedrális, mely Olaszország egyik legnagyobb temploma. Érdemes bóklászni a hangulatos utcákon, akár San Niccolo negyedben, vagy Oltrarno-ban. Visszatérés a hotelbe.

5. nap
SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV HELYSZÍNEN FOGLALHATÓ FAKULTATÍV: CINQUE TERRE

Szabadidő vagy fakultatív helyszínen foglalható fakultatív program: Cinque Terre. A mai napon elhagyjuk Toszkánát, és felfedezzük a magyarul Öt Földnek nevezett mesés vidéket a Ligúr-tengerparton. Ezen a vidéken öt városka osztozik. Innen közel egy évtizede kitiltották az autókat, csak vasúttal vagy vízi úton közelíthetőek meg. A hegyoldalról a Földközi-tengerre lenéző színpompás házak övezte vidék sokak bakancslistáján szerepel. Visszatérés a hotelbe.

6. nap
SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM: ELBA SZIGETE

Töltse kedvére az időt szabadprogram keretében, vagy vegyen részt FAKULTATÍV programon: tartson velünk Elba szigetére (fak.progcsomag)! Ez Toszkána legnagyobb szigete, partvonala 147 km hosszan húzódik. Elba gazdag történelmi örökséggel rendelkezik: nem volt olyan földközi-tengeri civilizáció, mely ne hagyta volna itt nyomát az idők folyamán. Itt töltötte száműzetését Napóleon. Aranyló strandok, szikrázóan kék víztükör, hangulatos kis falvak, több évezrednyi történelem teszik egyedivé. Visszatérés a hotelbe.

7. nap
SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM: PISA ÉS LUCCA

Szabadidő keretében kedvére töltheti az időt pihenéssel, vagy fakultatív program: Pisa és Lucca (fak.programcs). Az egyik legősibb olasz város, Pisa legikonikusabb része a Piazza dei Miracoli, aza a Csodák tere, ahol közel 200 éven át épült a ferde torony bűvöli el a látogatókat, akik lelkesen próbálnak olyan fényképekhez pózolni, mintha ők támasztanák meg a látszatra dőlni készülő nevezetességet. A város olyan építészeti kincsekkel büszkélkedhet, mint a Santa Maria della Spina-templom, az egyetem, mely a Piazza dei Cavalieri fontos része, vagy a Palazzo Blu, mely kiállításoknak ad otthont. Szabadidő keretében ebédelési lehetőség. Második állomásunk Lucca. A bájos, tipikusan toszkán várost a Száz templom városának is becézik, számos vallási épülete miatt. Az impozáns városfalak által óvott Lucca egykor a nevét viselő köztársaság fővárosaként funkcionált. Visszatérés a hotelbe.

8. nap
BOLOGNA, HAZAUTAZÁS

A mai napon Bologna városnézés vár ránk (a programra a repülőgép indulásától függően másik nap is sor kerülhet). A város életében fontos szerepet játszik a kultúra, a művészet, a kereskedelem. Világhírűek a majdnem 40 kilométer hosszú árkádjai, melyek a Világörökség részei. Építésük a 12.században kezdődött. Történelmi városközpontja az egyik legjobb állapotban megőrzött középkori városmagok közé tartozik. Egyetemét 1088-ban alapították. Éttermei, színházai, üzletei, tavernái, a város tudományos légköre, kulturális élete mindig is vonzották a tudósokat, művészeket a világ minden tájáról. Transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre.


FONTOS INFORMÁCIÓK
A belépéshez útlevél vagy új személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes. Olaszország: 2022. június 1. napjától a beutazás járványügyi korlátozások nélkül lehetséges. Kiegészítő, a helyszínen foglalható fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 30 fő) szükséges! Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelben biztosítunk elhelyezést.

Az ár tartalmazza

Repülőjegy oda-vissza - Ryanair vagy hasonló légitársasággal
Feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász
Transzferek
Szállás középkategóriájú hotelben
Olaszos reggeli
Magyar nyelvű idegenvezetés
Kirándulások: Volterra, San Gimignano, Siena, Bologna

Egyéb

Egyágyas szoba felár: 69.990 Ft / fő
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén
Idegenforgalmi adó:
A helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (kb. 2 euró/fő/éj)
AMIKET AJÁNLUNK ÖNNEK
Vacsoracsomag: 39.990 Ft / fő
(Menüs vacsorák)
Biztosítási csomag: 14.900 Ft / fő (BBP: 5200 Ft + Útlemondási: 9700 Ft)
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív programok

Fakultatív programcsomag: 79.990 Ft / fő
Firenze, Elba szigete, Pisa és Lucca
Helyszínen foglalható fakultatív programok Cinque Terre,borkóstolás

Hotel

Járatok

x Toszkán csillagtúra 8 nap 7 éj

Utazás részletei
  • Hotelkategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Ellátás: Reggeli
  • Hivatkozási szám: 510414

IDŐPONTOK ÉS ÁRAK

Teljes ár:

Értesítést kérek az árváltozásokról és kedvezményekről!

Az ajánlat csak visszaigazolás után érvényes.

Főutas
2. utas
Számlázási adatok
Utazási iroda részletei

Menetrend