fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából

5 nap
idén 3 alkalommal

369 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Üdülés - nyaralás, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625768

Leírás:

?  A világhírű Smaragd-part látnivalói
?  A szárd konyha és borok megismerése
?  Lenyűgöző panoráma a Capo Caccia szikláról 
?  Négycsillagos, közvetlen tengerparti szálloda

A Smaragd-part által, az egész Földközi-tenger talán legszebb partszakasza a szárdoké. Az itt élők ugyanis nem olaszok! Saját kultúrájuk, egyedi történelmük van, melyet meg kell ismerni!
Csorba Klára - 16 éve Olaszország szakreferense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - ALGHERO

Budapestről indulás, előreláthatólag a reggeli órákban. Algheróba érkezés. Transzfer a Hotel Soleado****, szállodánkba (4 éjszaka) mely, közvetlen tengerparti és a Lido San Giovanni partsza­kaszon fekszik. A szállodában étterem, úszómedence, emeleti napozóterasz, ingyenes wifi és számos egyéb szolgáltatás várja a vendégeket. Ha a hotelből valaki a homokos tengerpartra akar lemenni, akkor csak egy úttesten kell átkelnie. Alghero történelmi központja is csupán 15 perc séta. A szobák légkondicionáltak, síkképernyős TV-vel felszereltek, a többségük kis terasszal is ren­delkezik. Lepakoljuk csomagunkat, majd, aki szeretne, maradhat fürdeni, de javasoljuk, inkább, hogy sétáljanak velünk, ismerjék meg Kelet-Szardínia legnagyobb városát. A 44.000 fős Alghero óvárosa a genovaiak által épített védmű mögött rejtőzik, zegzu­gos mediterrán utcácskái, hangulatos éttermei és korall ékszere­ket árusító boltjai csalogatják a turistákat. A város egyik legősibb emléke a XVI. századi Szűz Mária Katedrális, melynek harangtor­nyai a katalán gótika stílusában épültek. Ugyancsak nevezetes a Marco Polo nevét viselő tengerparti várfal, ahol szép fényképe­ket készíthetünk a napsütésben táncoló tengerről. Erre az estére nem kötöttünk le fakultatív vacsorát a szállodában, hanem a bel­városi sétánk végén, a szabadprogram során, kényelmesen meg lehet vacsorázni egy választott hangulatos étteremben, ahol dön­tés szerint, akár a helyi tenger gyümölcseit is ki lehet próbálni. Így nem vagyunk időhöz kötve, a belvárosi program végén min­denki akkor sétál vissza a szállodába, amikor szeretne.

2. NAP: ALGHERO

A mai nap a pihenésé. Élvezzék a finom homokos tengerpartot vagy a szálloda napozóteraszát. Aki szeretne, reggel elsétálhat a közeli halpiacra, vagy folytathatják Alghero bájos üzleteinek, utcácskáinak, megismerését. Erre kiválóan alkalmas a városnéző dotto kisvonat. Este fakultatív vacsora a hotelben.

3. NAP: SMARAGD-PART - SAN PANTALEO - PORTO CERVO - BAJA SARDINIA

Reggeli után, aki szeretne, maradhat a hotelben pihenni, vagy egy fakultatív program során felfedezheti velünk a világhírű fehér homokos Smaragd-partot. Útközben idegenvezetőnk beszél majd a sziget fontos termékét adó fáról, a paratölgyről. Portugália után Olaszországban, azon belül is Szardínián ter­melnek a legtöbb parafát az egész világon. Az ebből készült termékeket a nap folyamán több helyen is láthatjuk, például első megállónk során is. San Pantaleo városkában kezdjük a programot, ahol csütörtök lévén ilyenkor tartják a heti piac­napot, ahol a kézműves termékektől az élelmiszerekig minden megtalálható, ami szem szájnak ingere. Lesz idő nézelődni és vásárolni, kóstolni. Látogatásunk után a Smaragd-part luxus nyaralóhelyére, Porto Cervóra utazunk, előtte azonban Sassarit elhagyva megállunk a Saccargia bazilikánál, a sziget legré­gebbi román kori emlékénél. Porto Cervo kikötőbe érve világ­hírességek jachtjai sorakoznak, így ne lepődjünk meg, ha egy filmcsillag jön esetleg velünk szembe. Megnézzük a városka hófehér templomát is, ami hagyományos szárd és modernebb építészeti elemek kombinációjából épült, és világít a szikrázó napsütésben. Továbbutazunk Baja Sardiniára, ahonnan tiszta idő esetén a Maddelena-szigetek is jól látszanak. Délután, a Smaragd-part egyik káprázatos fehérhomokos strandjára láto­gatunk el, ahol fürdési lehetőség is lesz (fürdőruhát, töröl­közőt hozni kell). Ezt követően, látogatást teszünk a sziget különleges építményeinek egyikébe. A Prisgiona Nuraghenál idegenvezetőnk mesél a kőépítmények történetéről. Esti órák­ban térünk vissza hotelünkbe. Smaragd-part kirándulás: 75 EUR. Fakultatív vacsora.

4. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS / PIHENÉS

A mai napon szabadprogram és strandolás a szálloda medencé­jénél vagy a tengerparton, de aki szeretne egy hajókiránduláson is részt vehet. Aki hajózni szeretne, idegenvezetőnkkel elsétál a kikötőbe. A félnapos kirándulás egy 40 fős kirándulóhajóval tör­ténik. Programunk során gyönyörködhetünk Alghero-öblében és varázslatos partszakaszában, fürdőzhetünk és egy aperitiv italt is elfogyaszthatunk a hajó fedélzetén. Hajókirándulás: 50 EUR. Visszaérkezésünk után szabadprogram, strandolás.

5. NAP: ALGHERO - CAPO CACCIA - CASTELSARDO - BUDAPEST

Reggeli után kicsekkolunk a szállodából és különleges helyeken veszünk búcsút Szardíniától. Castelsardo, a domboldalra épített romantikus kis falu az első megállónk, ahol a sikátorokban vásá­rolhatunk a helyi asszonyok színes, fonott kosaraiból. Ezt köve­tően a Sant Antonio késő gótikus katedrálisától csodás kilátás nyílik a közeli Stintino-félszigetre. Harangtornya színes majo­lika csempével kirakott. Innen néhány kilométerre található a vulkanikus kőzetből formálódott Elefántszikla, mely egy üreges belsejű ,,tündérház", sírhely, belsejében vallási falfestmények­kel. A közeli helyi étteremben ebédelünk. Délután az Algherótól kb. 25 km-re lévő Capo Caccia hegyfokhoz buszozunk. A partnál halásszák a városban később ékszerként megvásárolható korallo­kat, és itt található a Grotto di Nettuno, vagyis a Neptun-barlang, mely Európa egyik legszebb cseppkőbarlangja. Csodás kilátás nyílik a szikláról. Ezzel a panorámával köszönünk el a szigettől, a menetrend függvényében várhatóan a kora esti órákban transz­fer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli+3 fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

5 nap
idén 3 alkalommal

369 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok

Mindenképpen nyersz! Most igazán megéri ajánlatot kérni!
Ha tudunk számodra jobb árat adni, azért, ha nem, akkor pedig azért, mert megküldjük Neked Frei Tamás Bábel című könyvének dedikált példányát.Feltételek
Hova szeretnél utazni? Asszisztensünk segítségével könnyedén kérhetsz ajánlatot!