fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Római vakáció tengerparti pihenéssel

6 nap
idén 3 alkalommal

395 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Üdülés - nyaralás, Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 622935

Leírás:

?  Ókori és egyházi emlékek az ,,Örök város"-ban
?  A hangulatos Castel Gandolfo megtekintése
?  Vatikáni Múzeum és Sixtusi-kápolna
?  Szállás Ostiában, *** szállodában

Ezen az úton lehetőségünk van Róma megismerésére és pihenésképpen egy kis tengerparti fürdőzésre is.
Petrovics Erika - utazási referens

Program:

1. NAP: BUDAPEST - RÓMA - OSTIA

Menetrend szerint találkozás az idegenvezetővel a Liszt Ferenc Repülőtéren, repülés Rómába. Érkezést követően autóbuszunkkal Castel Gandolfoba utazunk, ami elsőre beugorhat róla, hogy itt van a pápa nyári rezidenciája, ami területileg is a Vatikánhoz tartozik. Az Albanó-tó partján fekvő városka hangulatos belvárosával, a vatikáni palotákkal, és a gyönyörű panorámájáról híres. Kora délután érünk szállásunkra, elfoglaljuk szobáinkat (5 éj). Délután pihenés, aki szeretne, a nap hátralévő részében megmártózhat a tengerben, vagy sétálhat egyet Ostia városában. Fakultatív vacsora egy a szálloda közelében található helyi étteremben.

2. NAP: OSTIA - PIHENÉS

A mai napon reggeli után, aki szeretne, egész nap pihenhet, vagy délelőtt az idegenvezetővel felkeresheti Ostia Anticát. Ostiát Ancus Martius (Marcius), az ókori Róma negyedik uralkodója alapította, mely 3 célt szolgált: kijáratot nyitott a tengerre, biztosította a só- és gabonaellátást, valamint meggátolta, hogy az ellenség felhajózzon a Tiberisen (Teverén). Hangulatos üdülőváros, mely a II. világháború után vált a rómaiak kedvelt üdülőhelyévé, kiépült a várossal a vasúti összeköttetés. Az egykori hatalmas kikötőváros Pompeinél kétszerte nagyobb területű volt, a régészeti kutatások több emléket is feltártak, ilyen a Neptunusz fürdők, a Színház félköríves maradványa, az ókori római sírok, vagy a Borgo di Ostia Antica, XV. századi kastély. Este fakultatív vacsora.

3. NAP: FAKULTATÍV RÓMAI VÁROSNÉZÉS - VATIKÁN

A mai napon, aki szeretne maradhat a szállodában és pihenhet, strandolhat. Aki szomjazik az ókori kultúra megismerésére, az választhatja fakultatív kirándulásunkat Rómába. Ezen a napon először a több, mint 1 milliárd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg. Ez a világ legkisebb államalakulata. Területe alig haladja meg a 44 hektárt. A Vatikáni Múzeummal kezdünk. Itt megcsodáljuk többek közt Michelangelo különösen szép alkotását a Sixtus-kápolnát, melyet II. Gyula pápa megbízásából 3 év alatt készítettek el. A nagy, négyszögletes termet freskódíszítéses hordóboltozat fedi. Itt tartják mindig a konklávét, azt a tradicionális gyűlést, amelyen megválasztják az elhunyt pápa utódját. Láthatjuk továbbá Raffaello nevéről elnevezett stanzákat. Ezeket a freskókat is II. Gyula pápa rendelte meg az akkor még csak 25 éves festőtől. Ezt követően a világ legnagyobb katolikus templomát, a Szt. Péter-bazilikát nézzük meg (külső hosszúsága 212 m, belmagassága 132 m). A főhajó padlóján réz távjelzők mutatják, hogy milyen hosszúak a világ más híres, nagy katedrálisai. Belül elkápráztat bennünket Michelangelo fantasztikus Pieta szobra is. A templom előtt Bernini hatalmas ellipszis alakú dísztere látható, melyet 284 oszlop és 88 pillér, a híres kolonnádok szegélyeznek. Az oszlopcsarnok tetején körben a 162 szent barokk szobra áll. Délutáni programunk első állomása a Hadrianus császár által építtetett Angyalvár, mely évszázadokon keresztül Róma legfontosabb erődje volt. Monumentális épülete a város egyik jelképe. Folytatva sétánkat a Piazza del Popolo térre érkezünk, ahol lefényképezhetjük a hatalmas egyiptomi obeliszket is. Végezetül egy érdekes órát nézünk meg a Pincio dombon. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, ahol fakultatív vacsora. Vatikán (névre szóló belépő, foglalási díj, idegenvezetés) 20.000 Ft.

4. NAP: FAKULTATÍV RÓMAI VÁROSNÉZÉS - ANTIK RÓMA

A mai napra is tervezünk csodás látnivalókat amennyiben ismét a fakultatív római programot választja valaki. Ez alkalommal az ókori és mai római műemlékeket keresünk fel. A Forum Romanum az ókori Róma központja, mely az évszázadok során folyamatosan épült, szépült. Maxentius császár bazilikájának romjai, Via dei Fori Imperiali a Római Birodalom térképei, a Capitolium a városházával, és Marcus Aurelius ókorból megmaradt szobrával, valamint Nagy Konstantin óriási szobrának maradványaival a délelőtt meghatározó látványosságai. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatalmas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopával, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szintén érdekes látvány. A Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a II. Viktor Emánuel emlékmű magasodik, ahol az ismeretlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más formájú, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait. Ezután a híres Trevi-kúthoz megyünk. Az aprócska térhez viszonyítva súlyosan túlméretezett XVIII. századi kút egyszerre diadalív és a régi Palazzo Poli palota homlokzata. A Pietro Bracci által készített Neptunus szobor a monumentális homlokzat középső fülkéjében szinte felügyeli a szárnyas paripák és a vízből felbukkanó tritonok mozgalmas alakjait. A kútnál ,,biztosíthatjuk", hogy valamikor majd visszatérünk Rómába egy aprópénz bedobásával. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet forgattak már. Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője 1717-ben épült, az összesen 138 lépcsőfokból áll. A rómaiak egyik kedvenc találkozóhelye, de a turisták is szívesen üldögélnek itt, és pihenik ki a városnézés fáradalmait. A híres Pantheon az ókor legcsodálatosabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. A Piazza Navona megtekintésével fejezzük be programunkat. Esti órákban visszatérünk a szállásunkra. Aki nem választja ezt a programot, számára egész napos pihenés, strandolási lehetőség. Colosseum (névre szóló belépő, foglalási díj, idegenvezetés) 15.000 Ft.

5. NAP: OSTIA - PIHENÉS

A mai napon egész napos pihenés, strandolás a tengerparton.

6. NAP: RÓMA - BUDAPEST

Kényelmesen megreggelizünk a hotelben, majd csomagjainkkal buszra szállunk. Gépünk esti indulásáig Róma kevésbé ismert, rejtett részeit is felfedezzük. Idegenvezetőnkkel a Trasteverén sétálunk, ahol 7 nemzedék óta élnek rómaiak. Ezután felmegyünk Róma hét dombja közül az egyikre, az Aventinusra. A kilátópontnál benézünk ,,A kulcslyuk"-ba, amin keresztül roppant különleges látvány tárul szemünk elé. A picinyke rés egyenesen a Szt. Péter bazilika kupolájának a tetejére irányítja tekintetünket a sok érdekes teória is mítosz központi eleme. Ezt követően elsétálunk a város kilátó teraszához, a Narancsok Kertjén keresztül, ahol Róma a lábunk előtt hever. Magunkba kell szívni ezt a panorámát! Egy kis pihenőt követően lesétálunk a Circus Maximushoz, majd fotózkodhatunk az ,,Igazság szájánál". Megnézzük az ókori görög és római építészet hagyatékait a Herkules és Portonus templomoknál, majd az antik marhapiac bejáratát, a Foro Boariot is. Szabadprogram. A repülőgép indulásának függvényében transzfer a reptérre és várhatóan az esti órákban hazarepülünk. Budapestre várható érkezés éjfél körül.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy 2024-től Rómában szigorították a Vatikáni Múzeum és a Colosseum foglalási rendjét. Korábbi években tudtunk név nélkül csoportos foglalást készíteni és később neveket megadni, létszámot módosítani. 2024-től azonban csak névre szóló jegy vásárolható. Erre csak konkrét foglalás és az előleg befizetése után kerülhet sor, a szabad kapacitás függvényében. Irodánk mindent elkövet, hogy mindenkinek, az időrendben később jelentkező utasok számára is jegyet biztosítson, azonban elképzelhető, hogy ez egyéni jeggyel, a csoporttól külön valósítható meg. Kérjük jelentkezését ezen információk tudatában adja le.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Római vakáció tengerparti pihenéssel

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

6 nap
idén 3 alkalommal

395 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok