Hova utazhatok?

Oslo utazás

Norvégia fővárosa, kulturális központja, és egyben legnagyobb városa is. Eredeti nevén: Christiania, de 1925-ös átkeresztelése után megkapta mai nevét. Oslo az Oslofjord északi felénél fekszik. A fjord a várostól délre fekszik; a többi irányból viszont hatalmas, zöldellő dombok és hegyek veszik körül. A város közigazgatási területén belül 40 sziget és közel 340 tó található. Nem ritka esemény, ha télen jávorszarvasok jelennek meg Oslóban. A város nevét eredetileg IV. Keresztély dán királyról kapta. Ez az igazán szimpatikus város tömören jellemezve pezsgő hangulatú, nagyon élénk, friss, sok bulizni vágyó fiatallal, előkelő üzletekkel és kiváló éttermekkel.

A város központjában találjuk meg a fontosabb kultúrát őrző épületeket, mint például a Nemzeti Színház, Norvég Színház, Norvég Operaház, mindemellett számtalan múzeuma csábít bennünket vissza a viking korba (Történeti és Néprajzi Múzeum, Viking hajók Múzeuma, Norvég Tengerészeti Múzeum). A modernitást a Nemzeti Galéria mutatja meg számunkra. Főbb nevezetességek: Városháza, Munch Múzeum, Holmenkollen, Akershus kastély és vár, Királyi kastély, az Akershus erőd, Akersbrygge kikötő.

Ha bőven van időnk, akkor feltétlen tekintsük meg a Gustav Vigeland szoborparkot is a Frogner parkban, ahol 1600 különböző, emberi életszakaszokat bemutató szobor és 1200 rajz van kiállítva. De ha éppen vásárolgatni támadna kedvük, akkor látogassanak el Oslo bevásárolóutcájára, a Karl Johans Gate-re, ahol biztosan találnak valami egyedi kincset.

oslo utazás látnivalók oslo olcsón holmenkollen akershus kastély akersbrygge edvard munch muzeum repülőjegy

Általában norvégiai utazással kapcsolatokat és információkat Ide kattintva talál

Tudta?

Norvégia bár nem tagja az Európai Uniónak, a schengeni övezetnek igen, a magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Norvégiába, és legfeljebb 90 napig tartózkodhatnak engedély nélkül az ország területén. Olyan természeti csodákat láthatunk itt, melyeket életünk során mindenképpen látnunk kell.

Oslo mellett a legfontosabb nagyvárosok, Bergen, Ǻlesund, Trondheim meglátogatásával sem lőhetünk mellé, hiszen a csodás természeti környezet mellett hangulatos bevárosok várnak ránk.

Norvégia Nagykövetsége Magyarországon

Magyarország Nagykövetsége Norvégiában