fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel

9 nap
idén 2 alkalommal

689 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625754

Leírás:


?  Hajóval egy norvég fjordon és az Északi-tengeren
?  Repüléssel lerövidített buszút, gyors utazás
?  Három skandináv főváros látnivalói
?  Vadregényes táj és több száz vízesés

Ez az egy hetes körutazás olyan, mint egy idilli koncentrátum Skandináviából. Fjordi hajózás, három történelmi főváros és lenyűgöző tájak.
Dr. Prónay Szabolcs - Egyetemi oktató

Program:

1. NAP: BUDAPEST - HAMBURG - LÜBECK

Menetrend szerint egyénileg repülnek Hamburgba. Megérkezés után (várakozás előfordulhat) a reptéren felveszi Önöket a buszos csoport, majd ezt követően rövid buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belváros... Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Megtekintjük (kívül­ről) a Mária-templomot, a Thomas Mann által híressé vált Buddenbrook-házat, a különböző stílusokat magán viselő város­házát, és a Holstentort. (A napi programot meghatározza a repülőgép hamburgi érkezése). Szállás.

2. NAP: R?DBY - KOPPENHÁGA - SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-R?dby között. Dániai szige­teket érintve haladunk átlósan keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban gyalo­gos városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár ott­hona, városháza, Str?get a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok kedvenc helye, Christiansborg, és a közismert ,,Kis hableány" szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

3. NAP: STOCKHOLM

Reggel továbbutazunk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stan-on kezdjük. Ezen a szigeten van az óváros, a Királyi palota és a Koronázó templom. Impozáns látvány a tengerpartra épí­tett Városháza is. Folytatva a városnézésünket ellátogatunk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadásnak helyet adó épületet, majd a piacteret és a modern negyed sétá­lóutcáját. A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Itt őrzik II. Gusztáv Adolf fenséges hajó­ját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Szállásunk a város közelében lesz.

4. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég főváros felé. Látványos, fenyő­erdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Oslóval történő ismerkedésünket a híres Skanzen megtekin­tésével kezdjük, ahol az északi építészet különleges, többszáz éves épületei láthatóak. A belvárosban tett gyalogos városné­zés során láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere, modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Nobel-békedíjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt köve­tően kimegyünk a híres Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Este elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: HAMAR - LILLEHAMMER - ?NDELSNES

Oslót elhagyva a Mjosa-tó mentén haladunk. Hamarban lát­hatunk egy felfordított viking hajóra emlékezetető épüle­tet. Lillehammerben a híres olimpiai sísáncot keressük fel. Folytatva utunkat, a csodaszép Gundbrandsdalen-völgyön hala­dunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók és vízesések tarkíta­nak. ?ndelsneshez érve egy fárasztó, de meseszép programot javaslunk. Gondolával fel tudunk menni a Nesaksla hegyre, vagy a Ramsdallépcsőn az 580 m magasságban lévő különleges kilá­tóhoz tudunk feljutni. (Túracipő használata feltétlenül ajánlott). A kilátóról, jó idő esetén mesés a látvány az alattunk húzódó fjordra. Fárasztó, de egy életre maradandó élményt nyújtó prog­ram. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: TROLLOK ÚTJA - GEIRANGER FJORD - SASOK ÚTJA

A Trollok útján indulunk tovább, mely Norvégia talán leghíre­sebb panorámás útja. Ezt a norvégiai hágót 1936-ban, 8 évnyi építkezés után nyitották meg. Tizenegy hajtűkanyar várja itt az utazókat, 930 méteres tengerszint feletti magasságban, néhol 9%-os emelkedőkkel. Az igen látványos útszakasz hangsúlyos pontja a Stigfossen vízesés, amely a hegyoldalon lezúdulva a csúcs felé tartó út egy kis hídja alatt fut át. A nap során végig­haladunk a Sasok útján is, mely a Geiranger fjordhoz vezet. Ott kompra szállunk és egy kb. 1,5 órás hajóúton megyünk Hellesyltig. Hajókázás közben kiváló felvételek készülhetnek a fjordot ölelő hegyekről, vízesésekről. Kikompolás után busszal folytatjuk utunkat Sogndalig. Szállás.

7. NAP: SOGNE-FJORD - BERGEN - NORDHEIMSUND

A következő mesés fjord a Sogne-fjord, mely mentén hala­dunk. Számtalan vízesést érintünk a mai napon is. Bergenbe érve gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a bel­várossal, a kikötőnél (Bryggen) található hangulatos halpiac­cal és az UNESCO Világörökségi Listán szereplő Hanza-házakkal. Az érdeklődők egyéni program keretében a siklóvasút­tal felmehetnek egy remek panorámát nyújtó kilátópontra. Szabadprogramunk után szállásunkra buszozunk.

8. NAP: HARDANGER-FJORD - ODDA - STAVANGER - BEHAJÓZÁS

A mai napunk is a mesés norvég tájról fog szólni. Hardanger-fjord mellett haladunk déli irányba. Útközben megtekintjük a fantasztikus Voringfoss vízesést. Odda érintésével kora esti órákban érkezünk Stavangerbe. A kb. 20 órakor induló hajóba történő beszállásáig ismerkedünk Stavangerrel. (Ennek időtar­tama a városba érkezéstől függ). Éjszakai szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/ WC-s belső kabinokban.

9. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) - JELLING - HAMBURG - BUDAPEST

Az Atlanti-óceánon haladunk a kb. 10 szintes tengerjáró hajó­val (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli még a fedélzeten. Dániába kikötésünk után, Jelling felé folytatjuk utunkat és meg­állunk egy különleges látványosságnál. Régi vikingírású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Ezt követően kivisszük Önöket a hamburgi repülőtérre és egyénileg (átszállással) haza­repülnek Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a késő esti órákban.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel, Autóbusszal

x Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

9 nap
idén 2 alkalommal

689 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok