fb pix
mortons travel

24 órás villámajánlatok Karácsonyra! / New York szilveszter / Karácsonyi vakáció Mexikóban 

Nepál - Bhután - Szikkim - Dardzsiling körutazás ★★★

13 nap
idén 0 alkalommal

1 490 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Egzotikus út, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 546512
Betekintés a Himalája elragadó országaiba

Program leírás

Jelenleg érvényben lévő beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.08.01.):

Nepál:

A nepáli kormány döntése értelmében a beutazáskor már nem szükséges Covid-19 oltási igazolás, vagy negatív PCR teszt bemutatása.

Bhután:

2022. szeptember 23- tól a bhutáni hatóságok, a beutazáshoz nem teszik kötelezővé a negatív RT-PCR teszt bemutatását. Előzetes egészségügyi regisztráció nincs.

India:

2023. február 13- tól az indiai hatóságok minden korábbi, a koronavírus-járvány terjedésével összefüggő korlátozó intézkedést megszüntettek.

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

 

2. nap: ... Delhi - Bagdogra - Dardzsiling

Érkezés Delhibe, India fővárosába. Átszállás, tovább repülés Bagdogra felé, mely Dardzsiling körzetéhez tartozik India Nyugat Bengál államában. Leszállást követően utazás Dardzsilingbe. A Dardzsiling név a tibeti -dorje-(,,,") és a ling (,,hely, terület") szavak összekapcsolásával keletkezett, melynek jelentése: ,,a hely, ahol villámlik".Vacsora. Szállás Dardzsilingben.

 

3.nap: Dardzsiling

A kora hajnali órákban kirándulás a Tigriscsúcsra, ahonnan gyönyörködhetünk a lélegzetelállító himalájai napfelkeltében. Reggeli után megtekintjük Kőrösi Csoma Sándor, híres magyar tibetológus nyelvtudós sírját. Ezt követően megnézünk egy teaültetvényt, ahol megismerkedhetünk a híres dardzsilingi tea termesztési, szüretelési módjával, amit a helyi piacon meg is vásárolhatunk. Vacsora. Szállás Dardzsilingben.

 

4.nap: Dardzsiling - Gangtok (Szikkim - India)

Reggeli után folytatjuk utunkat Gangtokba, India szövetségi államának, Szikkimnek a fővárosába, mely egy kicsiny falucskából fejlődött Szikkim legnagyobb városává, amióta 1840-ben az Enchey buddhista kolostor egy zarándoklat központjává tette. Délután meglátogatjuk a tibeti buddhizmus XI. században kialakult, meditációra nagy hangsúlyt helyező Kagyü vonalának székhelyét, a Gangtok melletti Rumtek kolostort. A Kelet-Himalája legnagyobb kolostora hagyományos tibeti stílusban épült. Vacsora. Szállás Gangtokban.

 

5.nap: Gangtok

Reggeli, majd városnézés Gangtokban. Majd utazás a Tsomgo-tóhoz, mely Gangtoktól 40 kilométerre, 3753 méter magasban fekszik. A tó legendás szépségéről ismert, minden évszakban másképp néz ki. Télen teljesen befagyva, tavasszal virágokkal övezve várja a látogatókat. A helyiek szent helyként tartják számon a tavat, vizének gyógyító erőt tulajdonítanak. A délután folyamán a Ganesh Tok kilátóba érve madártávlatból csodálhatjuk meg a várost. Ezt követően felkeresünk egy kézműves műhelyt. Vacsora. Szállás.

 

6.nap: Gangtok - Jaldapara Nemzeti Park

Reggeli, majd utazás a Himalája keleti lábánál fekvő Jaldapara Nemzeti Parkba, mely a régió egyik legnagyobb nemzeti parkja, összesen 216 négyzetkilométeres területet ölel fel. A park területére főleg a magas elefántfűvel borított szavanna jellemző. A park vonzereje az indiai egyszarvú orrszarvú, mely jelenleg egy kihalás szélén álló állatfaj. Vacsora és szállás a park területén, egyszerű bungalow-ban.

 

7.nap: Jaldapara Nemzeti Park - Phuntsholing (Bhután) - Thimpu

Kora reggeli szafari dzsippel a nemzeti park területén, majd a reggelit követően indulás Phunstholing határvárosba, Bhután kereskedelmi fővárosába. Az agrárország legfőbb kereskedelmi partnerei Nepál, Banglades és India. Út közben meglátogatjuk a Zangdopelri templomot. A Zangdopelri a Guru Rinpocse mennybéli lakhelye, ahol úgy tartják, hogy az újjászületésre készül fel. Továbbutazás Thimpuba, a Bhutáni Királyság fővárosába, mely a politikai és gazdasági központja is egyben az országnak. Vacsora és szállás Thimpuban.

 

8.nap: Thimpu

Reggeli után városnézés Thimpuban, mely során megtekintjük többek között a Changlimithang stadiont, ahol láthatjuk a fiatal bhutániakat, amint a nemzeti sportnak, az íjászatnak hódolnak. Délután meglátogatjuk a Chorten Emlékművet, ami Bhután harmadik királyának állít emléket, valamint egy apácakolostort. Vacsora. Szállás Thimpuban.

 

9.nap: Thimpu - Paro - Tigrisfészek kolostor

Reggeli után utazás Paroba. Érkezést követően utunk egyik legérdekesebb és legnehezebb túráján veszünk részt a Tigris Fészke kolostorhoz. A XVII: században a buddhista szerzetesek vájták a 3000 méter magasságban a sziklafalba. A legenda szerint Padmasambhaya guru egy repülő tigris hátán érkezett ide és elhozta a buddhizmust Bhutánba. (A túra gyalogosan megerőltető lehet főként felfelé menet, ezért a helyszínen lehetőség van ló, illetve öszvér bérlésére, ára kb. 20 USD. Lefelé gyalogosan jövünk.) Sétánk során gyönyörű fenyőerdőn haladunk át, ahol a fák többségét spanyol moha fedi, illetve lengedező imazászlókat is láthatunk. Délután ellátogatunk a Rimpung Dzong-hoz (kolostor), mely a Paro völgy 155 kolostorának egyike. A dzong épületei a mandalákkal és óriási Buddha-szobrokkal nagyon jól tükrözik a bhutáni vallási építészetet. Vacsora. Szállás Paroba

 

10.nap: Paro - Kathmandu - Patan - Kathmandu

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, és elrepülés Kathmanduba. Érkezés után városnézés Nepál fővárosában, Kathmanduban. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Palota teret (Durbar Square) ősi fa- és téglatemplomaival, pagodáival, palotáival és felkeressük a templomot, ahol az ablakból ránk tekinthet az élő istennő, a kumari, aki egy nagy hatalommal bíró ,,vallási" vezető Nepálban. Felkeressük a Hanuman Dhoka-t, az egykori nepáli királyi palotát, majd a Swayambhunath-ot, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a ,,magát megteremtő" sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. Innen gyönyörű panoráma nyílik a városra. Délután Patan-ba folytatjuk utunkat, mely város nagyon gazdag kulturális örökségéről híres. Vacsora és szállás Kathmanduban.

 

11.nap: Kathmandu - Nagarkot - Bhaktapur - Kathmandu

Reggeli után kirándulás a 2000 méter magasan fekvő Nagarkotba. Ha az időjárás engedi, lenyűgöző a kilátás a világ legmagasabb hegyláncára, a Himalájára. Megtekintjük az egyik ősi fővárost, Bhaktapurt, melynek építészeti emlékei az UNESCO Világörökségek részét képezik. Felkeressük a Durbar teret, ahol megcsodálhatjuk a Malla uralkodók palotáját, benne a Taleju szentéllyel, elsétálunk a Taumadhi, Datattraya és a fazekasok terére. Este vacsora egy speciális nepáli étteremben, ahol megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is. Szállás Kathmanduban.

 

12.nap: Kathmandu

Reggeli, majd felkeressük Pashupatinath-ot, a hinduk legszentebb szentélyét, ahol a Himalájában lakó Shivát tisztelik. Megnézhetjük azt is, ahogy a Gangeszbe torkoló Bagmati folyó ghatján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Majd megnézzük a világ legnagyobb sztúpáját, a Boudhanatot. Vacsora. Szállás Kathmanduban.

 

13. nap: Kathmandu (Nepál) ... - Budapest

 

Transzfer a repülőtérre es elrepülés átszállásokkal Budapestre. Étkezések a repülőgép fedélzetén. Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Kathmandu-völgy

 

A várható menetrend:

TK 1034 20APR BUDAPEST - ISZTAMBUL 14:00-17:10

TK 716   20APR ISZTAMBUL - DELHI 20:15- 04:40 (2024. ÁPRILIS 21)

               21APR DELHI - BAGDOGRA

TK 727   02MAY KATHMANDU - ISZTAMBUL 07:35-13:05

TK 1037 02MAY ISZTAMBUL - BUDAPEST 18:35-19:30

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 315 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 315 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Helyszíni vízum, kb. 30 USD (Nepál)

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

 - repülőjegyek és reptéri illetékek

 - BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 9.620 Ft)

 - közlekedés Kathmanduban autóbusszal, a továbbiakban kisbuszokkal

 - elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel

 - magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

x Nepál - Bhután - Szikkim - Dardzsiling körutazás ***

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

13 nap
idén 0 alkalommal

1 490 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok