Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Oxford utazás

A város nevét hallva a híres egyetem biztosan eszünkbe jut. Mindemellett a Londontól körülbelül 90 km-re levő északnyugati fekvésű, harmonikus hangulatú város otthont ad különböző korokból megmaradt középületeknek, házaknak, templomoknak, kollégiumoknak. Egy álomváros, melyen keresztül halad a Temze. Utcáin szinte megáll az idő, figyeljük csak meg.

Főbb látnivalói

Természetesen mi mással is indulhatna a felsorolás, mint az University of Oxford-dal (magyarul Oxfordi Egyetem), mely a legrégebbi angol nyelvterületen alapított egyetem. 1096-ban már tanítottak itt. Oxford Story Múzeum, amely az egyetem múltját és jelenét meséli el a látogatóinak.

Oxford rengeteg híres, érdekes és turisták által kedvelt látnivalóval rendelkezik. Legtöbbjük magához az egyetemhez vagy az oktatáshoz kapcsolódik. Carfax Tower, Krisztus Katedrális, Szent Szűz Mária templom, Mártírok emlékműve, Szent Bertalomeó kápolna, Szent Margit templom, vagy a Szent Mária és Szent József plébániatemplom. Könyvtárak, például a Mindenszentek vagy a St Edmund’s Hall. Blackfairs Katolikus Dominikánus kolostor, Oxfordi Egyetem Természettörténeti múzeuma (itt őrzik az oxfordi dodó maradványait), Tudománytörténeti Múzeum, Hangszerek Gyűjteménye, és a felsorolás szinte végtelen.

oxford utazás mortons travel utazási ajánlatok olcsó utazás repülőjegy egyéni utazás városnézés autóbérlés

Ha az oxfordi látogatás során már nagyon elfáradtunk a neves épületek keresésében nyugodtan pihenjünk meg egyik parkjában: University Park, Egyetemi Botanikus Kert, Krisztus templom mező, Mesopotamia, Florence Park, South Park, hogy csak párat említsünk. A vásárlásra vágyók rengeteg üzlettel, kereskedelmileg fontos területtel találkozhatnak. S ha már egyetemi városról beszélünk, elhagyhatatlanok a helyi pubok. A leghíresebbek: The Bear, The Trout, The King’s Arms, The Eagle and Child.

Tudta?

Több nemzetközi híresség is innen származik, többek között a U2 basszusgitárosa Adam Clayton, a Doktor House című sorozat sztárja Hugh Laurie, és a Harry Potterben Hermionét alakító Emma Watson színésznő is. Ben’s Cookies süteményboltba feltétlen el kell látogatni. Kihagyhatatlan élmény a csokis sütemény megkóstolása.

Angliai utazási információkról bővebben az Anglia utazás oldalon írunk.

Beutazási feltételek

Vámszabályok