fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Nagykörút Angliában

8 nap
idén 2 alkalommal

745 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • Reggeli
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 616388

Programleírás

1. nap: Budapest - London

Elutazás Budapestről Londonba átszállással. Városnézés autóbusszal, melynek során London legfontosabb látnivalóit érintjük. Bemegyünk, az UNESCO Világörökség listáján szereplő, híres Tower-be. Ez a több részből álló, középkori épületegyüttes a belvárosban, a Temze partján található. Viharos történelme során volt már erődítmény, fegyverraktár, királyi palota, főrendű foglyoknak szánt börtön, levéltár, sőt, még csillagvizsgálóként és állatkertként is használták. Jelenleg itt őrzik a brit koronaékszereket. A tárlat legértékesebb darabja az Anyakirálynő koronája, melynek csúcsán az indiai Koh-i Noor gyémánt ül, ez a világ legöregebb gyémántja. Egy babona szerint ezt a gyémántot csak nők viselhetik, mert a férfiakra bajt hoz. A Fehér Toronyban egy gazdag fegyvergyűjtemény is megtekinthető. Ez a Tower legrégebbi épülete, és még Hódító Vilmos rendelte el a megépítését. Elhaladunk a Parlament és a Buckingham-palota mellett, illetve a Temze déli partján épített 135 méter magas London Eye óriáskereket is megnézzük. 

A városnézés után szabadidő a városban. Akár múzeumtúrát is tehet, például felkeresheti a világ egyik legnagyobb történelmi gyűjteményét, a British Museumot vagy a brit nemzeti képtárat, vagyis a National Gallery-t. Ha inkább könnyedebb programot szeretne, felfedezheti a Portobello Road vagy Camden egyedülálló vintage piacait, de ha modern stílusra vágyik, akkor az Oxford Streeten vagy a Westfield bevásárlóközpont hatalmas üzleteiben vásárolgathat. Ha pedig csak egy kis kikapcsolódásra vágyik, akkor sétáljon egyet a város egyik Királyi Parkjában. Szállás Londonban. Vacsora egyénileg.

Szállás: Royal National Hotel 3* 

2. nap: London - Cambridge - Sheffield

A reggelit követően utazás Cambridge felé. Cambridge az Egyesült Királyság egyik legismertebb egyetemi városa. A hagyományos puboktól kezdve a csónakázó programokon át, a gyönyörű, régi templomokig és kollégiumokig Cambridge mindenki számára tartogat valamit. Felkeressük a város fő látványosságát, a King's College kápolnáját. A kápolna gyönyörű középkori ólomüvegablakokkal és lélegzetelállító akusztikával rendelkezik. A kápolnában található a világ legnagyobb legyezőboltozata. A kápolnában látható Rubens, A bölcsek imádása című alkotása is.

Miután telítődtünk a kápolna fenséges látványával, felkeressük Cambridge legrégebbi pubját, ahol egy kis sörözés során megkóstolunk néhány jellegzetes brit sört. Bár a város viszonylag kicsi, mégis a brit kocsmák lenyűgöző választékának ad otthont. Az évszázados puboktól kezdve a trendi, kézműves sörözőkig, itt mindenki megtalálja a tökéletes helyszínt egy jó sörözéshez. Bár Nagy-Britannia nem állíthatja, hogy itt találták fel a sört, de az biztos, hogy az ital hagyománya erősen kötődik a szigethez. Egy ilyen régi múltra visszatekintő sörfőző kultúrában pedig mindig van változatosság. Néha kísérletezéssel tették jobbá a recepteket, máskor a szerencse is közrejátszott, például rossz komlótípust választottak ki vagy a gabonát túl sokáig pörkölték.

Szállás Sheffield-ben. Fakultatív vacsora. 

Szállás: Hampton by Hilton Sheffield


3. nap: York

A reggelit követően York városával ismerkedünk meg. Lehet, hogy kissé közhelyesen hangzik, de Yorkban a régi és a modern tényleg harmóniában él meg egymás mellett. A római idők óta központi szerepet betöltő város megőrzite történelmi varázsát. Ha azonban modernebb látnivalókra vágyunk, akkor a pazar éttermektől kezdve a nyüzsgő bárokon át a kortárs művészeti galériákig, itt minden fellelhető. Történelme a régmúltba nyúlik vissza: közel kétezer évvel ezelőtt egy Anglián átvonuló római légió erődöt épített két folyó találkozásánál. Az ezt követő évszázadokban minden korszak nyomot hagyott a város látképén. Belvárosi sétánk során megtapasztalhatjuk ezt, a macskaköves sikátorokban viktoriánus teázók és kísértetjárta kocsmák mellett haladunk el, míg megérkezünk a középkori katedrálishoz. Bár a város tele van fantasztikus látnivalókkal, York büszkesége egyértelműen a gótikus katedrálisa, a York Minster. A szárnyaló hatást keltő mennyezettel díszített, káprázatos templom ragyogóan ábrázolja, hogy a középkor messze nem volt olyan sötét.

Szállás Yorkban. Fakultatív vacsora. 

Szállás: York Pavilion Hotel 3*

4. nap: Durham - Newcastle

A reggelit követően utazás Durhambe. Kanyargós utakon, zöld tájakon és völgyeken haladunk keresztül, majd a látóterünkben feltűnik a város szívében fekvő román stílusú katedrális. Az UNESCO Világörökség listáján szereplő durhami székesegyház és kastély egy sziklás domb tetején helyezkedik el. A város a Wear folyó mentén fekszik, óvárosában szűk, középkori utcák kanyarognak, amelyek gyalogosan könnyen felfedezhetők. A város szó szerint kiemelkedő látnivalója a katedrális, melynek építését 1093-ban kezdték el, a befejezése pedig mindössze 40 évet vett igénybe.

A késő délutáni órákban továbbindulunk Newcastle felé, egy rövid utazás után érkezés a Tyne folyó partján fekvő városba. Gyalogos városnézés, majd szabadidő. Szállás Newcastle-ben. Fakultatív vacsora. 

Szállás: Royal Station Hotel Newcastle 3*

5. nap: Alnwick - Hadriánus fal - Windermere

A reggelit követően egy rövid utazás Alnwickba, ahol a város legfontosabb látnivalóját, a kastélyt keressük fel. Az északi Windsornak nevezett Alnwick kastély az ország második legnagyobb lakott kastélya, és több mint 700 éve ad otthont Northumberland hercege családjának, a Percyknek. Ikonikus falai pazar szobákat rejtenek, tele lenyűgöző művészeti alkotásokkal és bútorokkal. Canaletto, Tiziano és Van Dyck alkotásai, illetve egy gyönyörű porcelángyűjtemény tekinthetők meg, és a világ egyetlen fennmaradt Cucci szekrénye a Versailles-i palotából, amelyet eredetileg XIV. Lajos számára készítettek. A kastély az elmúlt években számos filmes produkcióban is főszerepet kapott, mint például a Downton Abbey-ben, a The Transformers-ben és a Harry Potter filmekben. A kastély kertjei több, mint 50 évig elhagyatottak voltak, majd 1997-ben Northumberland hercegnője gyönyörű látványossággá változtatta át. A kert érdekességét, a Méregkertet 2005 februárjában hozták létre, itt olyan növényeket termesztenek, mint például kannabisz és ópium mák.

Továbbutazás Észak-Anglián keresztül. Útközben megálló, és rövid séta Hadriánus falánál. Az UNESCO Világörökség részéhez tartozó fal egy tengerparttól tengerpartig húzódó kőfal, amelyet a római korban Britannia provincia határára építettek fel. Manapság Hadrianus falának útvonala az egyik legnépszerűbb túra helyszín, amely Anglia legszebb tájain halad végig a két tengerpart között.

Folytatjuk utunkat a Lake Districten, vagyis az angol Tóvidéken át. Rövid fotószünetek a hegyek és tavak mentén. Érkezés a szállásunkra a kora esti órákban. Szállás: Windermere-ben. Fakultatív vacsora. 

Szállás: Newby Bridge Hotel Windermere 3*

6. nap: Windermere - Bowness-on-Windermere - Stratford-upon-Avon

Windermere, a Lake District nemzeti park egyik gyöngyszeme, az Egyesült Királyság legnagyobb tava, ahol a hegyek és a kéklő víz egyszerre nyűgözik le az ide látogatót. A természet, a nyugalom és a kultúra találkozása, ahol érdemes sétálgatni vagy csónakot bérelni szabadidőnkben. Bowness-on-Windermere-ben fedezzük fel a helyi ízeket! A környék híres a friss halakról és a hagyományos brit ételekről. Ne hagyja ki a klasszikus "fish and chips" vagy az angol teát egy hangulatos teázóban.

Délután utazás Stratford-upon-Avonbe, Shakespeare szülővárosába. A város belvárosa nagyrészt a 16. és a 17. századból származik, melyet zöldövezetek és az Avon folyó bájos partszakaszai színesítenek. 

Szállás: Stratford-upon-Avonben. Fakultatív vacsora. 

Szállás: Burnside Hotel 4*

7. nap: Stratford-upon-Avon - Salisbury

Számos jellegzetes, fából épült ház fennmaradt, beleértve Shakespeare otthonát is, ahol a látogatók a világ leghíresebb drámaírójának lépteinek nyomában járhatnak. Látogatás az író szülőházában, és sírjánál, majd séta a belvárosban.

Salisbury városa a híres Magna Carta otthona. Salisbury római eredetű, de elsősorban középkori városként ismert, gyönyörű favázas épületekkel, és egy hagyományos piactérrel, ahol közel 800 éve tartanak vásárokat. Öt folyó szeli át a várost, amelyek mentén rengeteg folyóparti sétány fut. Látogatás a Salisbury katedrálisban. A székesegyház egy középkori remekmű, amely több, mint 800 éve áll. A látványos templomba belépve lenyűgöző, színes ólomüveg ablakokat, valamint kortárs építészetet találnak a látogatók. A székesegyházban töltött időt a világ legrégebbi, működő, mechanikus órájának ketyegése jelzi, amelyet a korabeli keresztelőmedencéből csepegő víz hangja kísér. A teljes nevén Magna Carta Libertatum, vagyis a ,,Nagy szabadságlevél", egy 1215-ben, Földnélküli János angol király által aláírt, rendi jogokat biztosító szabadságlevél. Séta a hangulatos óvárosban, majd a szállás elfoglalása. Fakultatív vacsora. 

Szállás: The Stones Hotel 3*

 

8. nap: Stonehenge - Budapest

Délelőtt az UNESCO Világörökség részéhez tartozó Stonehenge-t keressük fel, mely egy körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló, monumentális építmény. Radiokarbonos vizsgálatok szerint az építése i.e. 2400 és 2200 között kezdődött el. Legnagyobb kövei, a sarsenek 9 méter magasak és 25 tonnát nyomnak.
A kora délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.


UNESCO világörökségi helyszínek

  • London - Tower
  • Durhami székesegyház
  • Hadriánus fala
  • Stonehenge

Miért éppen

Az Egyesült Királyság és azon belül Anglia fővárosa, London, ahol annyi látnivaló van, és annyi élmény éri az embert, hogy egy percig sem lehet unatkozni! Mi jut eszünkbe először Londonról? Talán az emeletes, piros buszok, a jellegzetes, fekete taxik, a piros telefonfülkék, vagy akár a királyi család? Viszont Anglia ennél sokkal többet nyújt: 

Gazdag történelmi és kulturális örökség: Anglia rendkívül gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Az út során érintett városokban számos történelmi műemlék, múzeum és kulturális esemény található, amelyek segítségével közelebbről megismerhetjük az angol kultúrát és történelmet.

Különleges építészeti látnivalók: Minden városnak sajátos építészeti stílusa és látnivalói vannak. York híres a lenyűgöző York Minster katedrálisáról, Salisbury pedig a gyönyörű székesegyházáról ismert. Sheffield és Newcastle modern városok, amelyekben megtalálhatók az izgalmas kortárs épületek és városi területek.

Természeti szépségek: Anglia nemcsak városokban, hanem csodálatos természeti környezetekben is bővelkedik. Például a Lake District Nemzeti Park közelében találhatók hegyek, tavak és gyönyörű tájak, ideálisak a természet szerelmeseinek.

Kulináris élvezetek: Anglia híres a tradicionális ételeiről, mint például a sült hal és chips, a tea és a pite. Minden városnak saját tradícionális ételei és éttermei vannak, így élvezhetjük az angol konyha gazdagságát.

 

x Nagykörút Angliában

Az ár nem tartalmazza

  • az idegenforgalmi adót
    (helyszínen fizetendő)
    kb. 15 GBP/fő
  • a borravalót
    (helyszínen fizetendő)
    15 GBP/fő
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    182 000 Ft 
  • Félpanziós felár
    (6 vacsora 2-7. éj)
    100 000 Ft 
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a repülőjegyet illetékkel, 1 db 23 kg feladható poggyásszal,
    1 db kézipoggyásszal
    (melynek értéke:
    kb. 140 000 Ft)
  • 7 éjszaka szállást 3-4*-os, központi szállodákban
  • a reggelis ellátást
  • a belépőjegyeket
  • a helyszíni közlekedést
    a program szerint
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 2 alkalommal

745 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok