fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Wales, a Kelta-tenger meseországa

8 nap
idén 1 alkalommal

765 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Körutazás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel
 • ELLÁTÁS
 • Reggeli
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 627543

Programleírás

1. nap: Budapest - Észak-Wales (Gogledd Cymru) tengerpartján

Repülés Budapestről frankfurti átszállással Manchester-be. Érkezés után folytatjuk utunkat a Clwyd őrgrófság tengerpartján, a Creuddyn-félszigeten épült Llandudno üdülővárosába. Menet közben áttekintés Észak-Wales tengerparti természetvédelmi övezeteiről, illetve a szemünk előtt elterülő Ír-tenger víztömegeiről, éghajlat módosító hatásairól. Llandudno, a ,,Walesi vizes helyek Királynője" 1861 óta az ország legnagyobb resort üdülője. Kavicsos tengerpartjai, meglepően kellemes klímája már a XIX. században is sok jómódú nyaralót csábítottak ide. Tengerparti szállodasora, sétányai és óriási sétáló mólói leginkább talán Nizza tengerpartjára emlékeztetnek. A szállodába jelentkezés után séta a sétányon, illetve a közeli éttermek és a tengerpart felfedezése. Éj Llanduno-ban.

Tervezett szálláshely: Llandudno Bay Hotel

Szeptemberi csoport esetében a szállás Conwy-ban lesz várhatóan a Caer Rhun Hall-ban.

2. nap: UNESCO világörökségi erődök és építészeti remekek

Reggeli utazás Llangollen városába. Rövid séta a Dee hídján, a 200 éves vasútállomás és a néhai lovas uszályok megtekintésével. Utunk folytatása az UNESCO világörökségi Pontcysyllte Aqueduct vízvezetékhez. Továbbutazás az I. Edward angol király által építtetett Caernarfon óriási erődjéhez, majd következő állomásunk a még inkább csodálatos Conwy lovagkori erődje és városa. Késő délutáni visszaérkezés a hotelünkbe. Éj Llanduno-ban.

3. nap: A Great Orme és Anglesey-szigetének természeti szépségei

Reggeli után utazás a Great Orme félszigetéhez. Séta a viktoriánus mólón, majd a Happy Valley Botanikus Kert feletti sziklákig. Továbbutazás Wales legnagyobb szigetére, Anglesey-re. Átkelés a Menai-szoroson, majd látogatás a 3.000 lakosú Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch városkájában. Továbbutazás a South Stack világítótorony óceáni szikláihoz, séta a meseszép óceáni panorámák élvezetével. Visszaúton a Beumaris Castle erődöt is megtekintjük kívülről. Késő délutáni megérkezés szállásunkra, szabadidő Llandudno-ban. Éj Llanduno-ban.

4. nap: Snowdonia Nemzeti Park; Portmeirion bűbája

Reggeli utazás Portmeirion-ba, az ország ,,itáliai" nyaralóvároskájába. Utunk folytatása a Snowdonia vagy Eryri Nemzeti Parkba. Legmagasabb csúcsa az 1.087 m magas Snowdon és a mellette tornyosuló Crib Goch, illetve Y Llivedd, Nagy-Britannia leghavasabb, legesősebb csúcsai. A meseszép vidék egyszerre fogadja a legkeményebb hegyi sportok kedvelőit, illetve azokat, akik vonattal juthatnak fel az ország tetejére. Utazás a Snowdonon közlekedő kisvasúttal Wales tetejére, a Summit station állomásra, majd rövid séta. Kora esti megérkezés szállásunkra, a Ruthin Kastélyba.

Éj a Ruthin kastélyban

5. nap: Barmouth tengerpartján; Aberystwyth - Közép-Wales fővárosa

Reggeli után rövid séta a kastélyban és a kis óvárosban. Indulás délre, Barmouth festői kikötővárosába. Az alig 3.000 lakosú város a múltban hajóépítőiről, illetve hajóskapitányairól volt híres. Mára festői fekvésének köszönhetően, nyaralóvárossá alakult, rendkívül hosszú homokos parttal, óriási mólóval, bájos, középkorias városmaggal - méregzöld hegyek panorámájával. Továbbutazás Közép-Wales nem hivatalos ,,fővárosába" és egyetemi központjába, Aberystwyth-be. A Cardigan Bay-öböl mentén húzódó óváros erődjének romjai, egyetemének régi szárnya, a Walesi Nemzeti Könyvtár épülete kivételesen értékes épületek. Közös városnézés a legfontosabb látnivalóknál, menet közben a Crown c. film helyszíneinek beazonosítási lehetősége. Késő délutáni kiutazás szállásadó udvarházunkba. Éj Aberystwyth-ben.

Tervezett szálláshely: Plas Nanteos Mansion

6. nap: St. Davis és Pembrokeshire Nemzeti Park óceánpartjai

Reggeli után utazás a Wales Partvidék Útvonalon az Egyesült Királyság legkisebb városába, St. Davids-be. Látogatás a Katedrálisban, az ókelta keresztnél, majd a középkori város ódon utcácskáin. Pembrokeshire az "óceán megyéje". Egyetlen pontja sincs 16 km-nél távolabb az óceántól, teljes területét körbeöleli a Pembrokeshire Nemzeti Park festői óceánpartja. Kiadós séta a White Sand Beach parjain. Késő délutáni érkezés Milford Haven néhai bálnavadász és halász kikötőjébe.

Tervezett szálláshely: T? Milford Waterfront

7. nap: Utazás Cardiffba

Délelőtti megérkezés a walesiek kedvenc, legszeretettebb városába, Tenby-be. Séta a meseszép városban, és a homokos óceánparton. Késő délelőtti indulás Cardiff irányába. A walesi főváros rendkívül gazdag a látnivalókbanhelyi kísérőnk irányításával végigjárjuk, a Belváros- és a Dokkok épületcsodáit is.  Hogy csak néhányat említsünk az igen számosból: Welsh Nemzeti Múzeum - Cardiff Castle erőd - Városháza - Királyi Bíróság - Cathay's Park - Egyetemi negyed - Pierhead Building (Parlament, vagyis Senedd Cymru) - Wales Millennium Building. Rövid szabadidőnket a nagyszerűen felújított kikötői negyedben töltjük. Éj Cardiff-ban.

Tervezett szálláshely: The Coal Exchange Hotel

8. nap: Szabadnap Cardiff belvárosaiban

Késői kijelentkezés hotelünkből. 1 órás séta a Britannia Parkban, illetve a Cardiff-öböl kilátópontnál, majd beutazás a belváros szívébe, a High Street, illetve a Queen Street üzleteihez. Kiadós szabadidő, sörözési és vásárlási lehetőséggel. Elindulás Birmingham nemzetközi repterére kora délután, utazás Budapestre.

 A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO világörökségek: 

 • Várak és városfalak (Castles and Town Walls of King Edward in Gwynedd)
 • Észak-Wales cserépipar

Miért éppen

A Snowdown erdő borította lankáitól és sokszor májusban is hófödte szikláitól a Pembrokeshire végtelen tengerparti szikláiig vezet utazásunk. Vadregényes tengerpartjainak hossza több mint 2.700 km, csendes folyói festőien szép hegységek és legelők között kanyarognak. 

Sehol nincs több és óriásibb középkori erőd mint itt - amik ma "Edward király, angol király" UNESCO világörökségi kastélyai, és sehol nem óceánibb az éghajlat, vagy zöldebb a fű, mint ebben az országban.

Jogosak-e a középkori megjegyzések, hogy az itteni népek a táj szépsége miatt énekelhettek olyan sokat és olyan szívesen? Igaz lehet-e a gyanú, hogy az itteni városkák, halászfalvak kiskocsmáinak hangulatát az írek is csak irigykedve figyelik a túlpartról? Csak néhány a kérdésekből, amikre közösen kereshetjük a választ - itt, kontinensünk nyugati határvidékén.

x Wales, a Kelta-tenger meseországa

Az ár nem tartalmazza

 • a belépőjegyeket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 108 GBP/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  265 000 Ft 
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, 1 db 23 kg feladható poggyásszal,
  1 db kézipoggyásszal
  (melynek értéke kb. 139 000 Ft)
 • 7 éjszaka szállást 3*-os szállodákban
 • a reggelis ellátást
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • program szerinti közlekedést

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 1 alkalommal

765 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok