fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Koronád legszebb gyémántja Wales

5 nap
idén 1 alkalommal

509 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625775

Leírás:

?  A hatalom erőteljes szimbóluma, Chirk kastélya
?  Vadregényes vidék, gazdag kultúra: Snowdonia
?  A leghosszabb nevű helység Európában

Egy ország meleg szívvel, gazdag történelemmel és izgalmas jövővel, gyönyörű, páratlan természettel, merengő várakkal.
Süli Dorottya - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - LIVERPOOL

Menetrend szerint repülünk Manchesterbe. Megérkezve elsőként az Anfield stadiumot, a híres futballcsapat, a Liverpool FC pályáját, öltözőit barangolhatjuk be, mely a csapat szurkolói számára szent hely. Ezután a Beatles múzeumba látogatunk el, mely a világ legnagyobb Beatles-gyűjteményének ad otthont. Három emeleten több mint 1000 hiteles tárgyat tartalmaz, és új nézőpontból mutatja be minden idők legnagyobb rock and roll együttesét. Este szállásfoglalás.

2. NAP: LIVERPOOL - CHIRK - LLANGOLLEN - PONTCYSYLLTE - PISTYLL RHAEADR

Reggeli után elindulunk walesi utazásunkra. A programok sorrendje az időjárás, illetve a múzeumok nyitvatartásának függvényében változhat. Első megállónk a csodálatos középkori kastély, a Chirk Castle, mely gyönyörű, díszes parkkal rendelkezik. Az 1310-ben elkészült Chirk az utolsó olyan walesi vár, amely ma is lakott. A teraszról lenyűgöző kilátás nyílik a Cheshire és a Salop síkságra. Ezután meglátogatjuk Llangollent, Wales egyik legromantikusabb városkáját, mely festői völgyben található. Itt láthatjuk Wales 7 csodájának egyikét a Dee folyó hídját. Programunk folytatásaként felkeressük a Hölgyek házát, a Plas Newydd-t, mely közel 50 évig volt a Llangolleni hölgyek otthona. Ezután az UNESCO Világörökség részét képező Pontcysyllte vízvezeték viaduktját látogatjuk meg. A Pontcysyllte jelentése ,,a walesi híd, amely összeköt". Programunk végén az ország egyik legmagasabb vízeséséhez utazunk. A festői Pistyll Rhaeadr három lépcsőben hullik alá. Este szállásfoglalás (3 éj).

3. NAP: BETWS-Y-COED - SWALLOW FALLS - SNOWDON - CAERNARFON

A Snowdon Wales legmagasabb (1.085 m) hegye. Nehéz szavakat találni a tavas dombos vidékre, jégvájta völgyekre, szép tengerpartra. Elsőként Snowdonia fővárosába, Betws-y-Coed elbűvölő kisvárosába utazunk. Ezután Swallow Falls-t, Wales leglátványosabb vízesését tekintjük meg. Tovább utazva meghódítjuk a Snowdon hegycsúcsát hegyi vasút segítségével. Majd a tengerszoros partján fekvő festői városba, Caernorfon-ba látogatunk, ahol elsőként az ősi várat tekintjük meg, amely a walesi hercegek bölcsője volt. Ezt követően egy hajókázásra megyünk a Puffin-szigethez, mely számos tengeri madárfaj fészkelőhelye. Remélhetőleg láthatunk kormoránt, túzokot, gyurgyalagot, cet- és természetesen gébicsmadarat. Még az is előfordulhat, hogy delfinekkel és atlanti szürke fókákkal is találkozunk. Szállás és vacsora.

4. NAP: CONWY - LLANDUDNO - BODNANT GARDEN

Reggeli után a kimondhatatlan nevű falucskába, Llanfairpw llgwyngyllgogerychwyrndrobllllantysili-ogogogoch-ba utazunk, melynek jelentése: ,,A vörös barlangi St. Tysilio melletti sebes örvény közelében levő fehér mogyorófák völgyében fekvő Szűz Mária templom". Ez a bizonyos templom, illetve a szóban forgó falu a leghosszabb nevű brit település. Vonattal utazunk innen tovább, és a következő megállónk Conwy. Felkeressük a folyó torkolatában magasodó várat, mely egyike a legpompásabbaknak, még I. Eduárd király építtette miután meghódította a vidéket. A vár 1986-ban felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára. Tovább utazunk a walesi tengerpart legnépszerűbb viktoriánus kori üdülőhelyébe, Llandudno-ba. Korabeli villamos visz fel a Great Orme kiugró sziklaplatójára, ahonnan pazar tengeri körpanorámában gyönyörködhetünk. Programunk utolsó megállójaként megcsodáljuk a walesi kertművészet leglátványosabb értékét a Bodnant Garden-t. Este szállás, vacsora.

5. NAP: CHESTER - MANCHESTER - BUDAPEST

Reggel Manchesterbe indulunk, mely Anglia egyik legjelentősebb gazdasági központja. Manchestert úgy is jellemezték, mint ,,a világ első iparvárosa". Sétánk folyamán bejárjuk a város központját, látni fogjuk a városházát és a katedrálist is. Odaúton megállunk Chesterben városnézésre. Itt 2000 év óta város áll. Katedrálisa különösen figyelemreméltó. Este hazaindulás, várhatóan késő este érkezés Budapestre.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel, Autóbusszal

x Koronád legszebb gyémántja Wales

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

5 nap
idén 1 alkalommal

509 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok