Hova utazhatok? // Repülőjegy kiárusítás

Canterbury utazás

Sokakban él egy előítéletesség az angol városok felé, hogy mindegyik hatalmas, zsúfolt és hogy rengeteg a turista. Mégis, ha Canterbury-be utazunk, akkor olyan érzésünk támad majd, mintha egy csöndes, középkori városkában járnánk. A régi házak, szűk utcák múltidéző hangulattal lepnek meg bennünket.

Angliai utazási információkról bővebben az Anglia utazás oldalon írunk

Tudta?

Egy film és egy könyv is készült a városba tartó zarándokokról, Canterbury mesék címmel (Geoffrey Chaucer). A város a keleti Kent megyében, Dél-Kelet Angliában található, Londontól körülbelül 70 km-re, a tengerparthoz közel. Rengeteg látnivalót kínál, hiszen Canterbury a templomok városa. Mindemellett a szórakozásra vágyók is megtalálják a számukra megfelelő helyeket (éttermek, kávézók, üzletek), de aki pihenni szeretne, hatalmas parkok zöldellő fái alatt erre is talál lehetőséget. Sőt, akinek kedve támad, még gondolázhat is a tavon.

Látnivalók

A város minden szegletéből jól látható az anyatemplomnak nevezett Canterbury Székesegyház: egy XI. századi norman-román hajó helyén építették az 1170-es évek közepétől. A templom háromhajós, oldalai tagoltak, tornyai többsége a XV. században épült hozzá (három nagyobb tornya van), ablakai csúcsívesek, a kapu felett egy nagy Jézus szobor található. De az épület nem csak kívülről impozáns, belül hatalmas oszlopok, gyönyörű festmények, szobrok nyűgöznek le minden erre járót.

A székesegyháznak van egy szép kertje is, érdemes azon is végigsétálni. A Canterbury kastély, egyike a három királyi kastélynak Kent-ben. A Leeds-i Kastély VIII. Henrik egyik rezidenciája volt. A kastély közepén hatalmas park található, tavakkal (ahol csónakázhatunk is), vízeséssekkel, szökőkutakkal és sövényekből kialakított „útvesztőkkel”.

Tipp: tekintsék meg a madárházat. Szent Márton templom, Hospital of St. Thomas zarándokhely, Nyugati kapu, King's School.

canterbury utazás mortons travel canterbury székesegyház cathedral utazási ajánlatok olcsó utazás egyéni utazás csoportos utak

Beutazási feltételek

Vámszabályok

Mint minden országba, így az Egyesült Királyságba is élnek bizonyos vámszabályok, melyeket célszerű betartani. Általában ezek olyan szabályok, melyek minden Európai Uniós országban jelen vannak. Ezek a következők: