fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Marokkó királyi városai körutazás

8 nap
idén 2 alkalommal

489 990 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás, Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • Reggeli
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 627311

Leírás

1. NAP: Repülés Marokkóba
Repülés Budapestről Marokkóba átszállással. Érkezés Marrakesh-be. Transzfer a hotelbe. Szállás: Marrakesh környékén.

2. NAP: Marrakesh - Beni Mellal -Fez
A reggelit követően Beni Mellal felé indulunk, Kalat Sraghna-n keresztül, miközben a Közép - Atlasz-hegység festői vonulatainak, lankáinak képe kísér minket. Gyönyörű cédruserdők zöldjébe káprázik bele a szemünk. A késő délutáni órákban fogunk megérkezni Fezbe. Szállás: Fez környékén.

3. NAP: Fez - Meknes
A reggeli után Fez, a királyság spirituális központja képezi programunk újabb állomását. Fez el Bali, az óváros szintén az UNESCO-Világörökség része. A legfontosabb nevezetességek közé tartozik a teológiai iskola, az Attarine medresze, a Karaouine mecset, mely a világ egyik legrégebben alapított egyeteme is (kívülről tekintjük meg), a Nejjarine-szökőkút, a bőrcserzők negyede, és a hangulatos bazárok. A Fez el Jadid városrészben a Királyi Palota (kívülről), és a zsidó negyed által tovább színesedik Fezről kialakított képünk. A következő állomásunk Meknes (UNESCO-Világörökség). Útba ejtünk egy szőnyegszövő-műhelyt is, ahol csodálattal adózhatunk a marokkói nők tehetségének. Meknest Moulay Ismail szultán tette virágoztatta fel. A híres El Hedim tér, a Bab Khemis, a 17. századból származó kapu, a világhíres Bab Mansour kapu, mind-mind hozzájárulnak a királyi város különleges hangulatához. Szállás: Meknes környékén.

4. NAP: Meknes-Voulubilis-Rabat-Casablanca
A reggeli elfogyasztása után Voulubilis római időkből származó romvárosa mesél majd nekünk letűnt időkről, mely az UNESCO-Világörökség kincseit gazdagítja. Majd Rabat felé tartunk, mely a királyság mediterrán éghajlatú fővárosa. A négy királyi város egyikét pálmafák övezte sugárútjaival, az Atlanti - óceán szikrázó kékségével, arab mesék világát idéző időtlen épületeivel bizonyosan a szívünkbe zárjuk majd. A városnézés során a Mechouar (királyi palota környéke, bástyák), Oudaya Kasbah, mely egy erőd narancsfáktól és hibiszkuszvirágoktól illatozó kerttel, V. Mohamed mauzóleuma, a Hasszán-torony mind Rabat titkait tárja fel előttünk. Utazás Casablancába. Szállás: Casablanca környékén.

5. NAP: Casabalanca - Marrakesh
A reggeli után a romantikus lelkűek és a klasszikus filmek rajongóinak álma válik valóra, ugyanis a mai napon Casablancát, az 1942-ben készült, azonos című romantikus dráma helyszínét ismerhetjük meg. Az Atlanti-óceán partjának metropolisza ma Marokkó pénzügyi és gazdasági központja, az UNESCO-Világörökség része. II. Hasszán mecset Marokkó legnagyobb ilyen jellegű építménye (kívülről tekintjük meg). A tengerparti sétány, illetve a bíróság épülete felé indulunk. A Mohammed V. téren az art deco és az arab-mór építészet mesés keveréke bűvöli el az utazót. Utazás Marrakesh-be. Szállás: Marrakesh környékén.

6. NAP: Marrakesh
A reggeli után Marrakesh csodáival ismerkedünk (UNESCO-Világörökség). Az Atlasz-hegység ölelésében megbújó Vörös Várost a Dél Gyöngyének is becézik. Felkeressük a Koutoubia mecsetet, mely Marrakesh egyik legszebb épülete, a Bahia palotát, a 12. században létrehozott Menara-kerteket, ahol az olajfa ligeteknek pompás hátteret a tiszta időben jól kivehető Atlasz-hegység biztosít. Meglátogatunk egy ékszer-és egy bőrmanufaktúrát. Ezen a két terület alkotásai Marokkó tradicionális, nagyra becsült, és óriási népszerűségnek örvendő kézműves termékei közé tartoznak, melyre a helyiek méltán nagyon büszkék. Egy divatbemutatón való részvételt követően vásárolhatunk is a szebbnél-szebb ékszerekből és bőrárukból. Délután a keleti tündérmesék világa elevenedik meg előttünk az óvárosi Djemaa el Fna főtéren, a város egyik legvarázslatosabb helyén, mely egyúttal Marrakesh jelképének számít. A 11. században alapították, így letűnt évszázadok történeteit őrzi. Ez Marokkó, és egyben Afrika legnagyobb piaca. Elkápráztat majd minket kígyóbűvölőivel, akrobatáival, ételárusaival, zenészeivel, majomidomárjaival, kávézóival. Szállás: Marrakesh környékén.

7. NAP: Marrakesh, szabadidő
Reggeli után szabadidő. Szállás: Marrakesh környékén.

8. NAP: Ourika-völgy, Hazautazás
Reggeli, kijelentkezés a hotelből várhatóan a déli órákban. Az Atlasz-hegység felé indulunk, Ourika-völgy kirándulás vár ránk. Festői hegyi falukon haladunk keresztül. A környék híres a gyönyörű patakokról, élénk színvilágról, vadregényes sziklákról, középkori mezőgazdasági tradíciókról. A sétát követően ebédelünk (vacsoracsomag része). A busz a tervezett menetrend szerint az esti órákban viszi ki a csoportot a repülőtérre. Hazautazás átszállással.

9. NAP: Hazaérkezés
A tervezett menetrend szerint a reggeli/kora délutáni órákban érkezés Budapestre.

Fontos infók:
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, melynek a visszautazástól még min. 3 hónapig érvényesnek kell lennie! A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A programok sorrendje változhat, fel is cserélődhetnek! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges! Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. A helyi turisztikai adó a helyszínen fizetendő. Fakultatív programok vásárlása a helyszínen. Idegenforgalmi adó - helyszínen fizetendő: kb. 28 marokkói dirham/fő/éj - kb 990 Ft/fő/éj.

Az ár tartalmazza

- Repülőjegyet oda-vissza
- Feladott poggyász, kézipogyász
- Transzferek
- Szállás 3 és 4* hotelekben
- Magyar nyelvű idegenvezetés
- Reggeli
- Programok: a leírás alapján a kirándulások

Egyéb

- Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén szept: 89.990Ft/fő, okt: 79.990 Ft/fő
- Idegenforgalmi adó - helyszínen fizetendő: kb. 28 marokkói dirham/fő/éj - kb 990 Ft/fő/éj
- Helyszínen fizetendő borravaló: kb. 40 EUR/fő/út
Amiket ajánlunk Önnek:
- Vacsoracsomag 39.990 Ft/fő: 7 vacsora a hotelekben, és 1 ebéd az utolsó napon
- Biztosítási csomag: 25.050 Ft/fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. (BBP: 8.550 Ft + útlemondási 16.500 Ft) A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív programok

Hotel

Hotel Tghat vagy hasonló
Ayoub Hotel & Spa vagy hasonló
Hotel Odyssee Center vagy hasonló
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

x Marokkó királyi városai körutazás

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 2 alkalommal

489 990 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok

Mindenképpen nyersz! Most igazán megéri ajánlatot kérni!
Ha tudunk számodra jobb árat adni, azért, ha nem, akkor pedig azért, mert megküldjük Neked Frei Tamás Bábel című könyvének dedikált példányát.Feltételek
Hova szeretnél utazni? Asszisztensünk segítségével könnyedén kérhetsz ajánlatot!