fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Málta csillagtúra - A történelem napsütötte szigete Málta csillagtúra - A történelem napsütötte szigete 8 nap / 7 éj

8 nap
idén 3 alkalommal

369 990 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • Reggeli
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 637867

Leírás

1. NAP | Repülés Máltára
Repülés Budapestről Máltára. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás Hotel Soreda vagy hasonló.

2. NAP | Valletta (egész napos)
A mai kiránduláson megtekintjük a főváros, a kb. 6000 fős lakosságú, a 16. században, a Johannita Lovagrend által alapított Valletta-t. A rend irányította több, mint kétszáz évig Máltát, és az általuk örökül hagyott légkör a mai napig belengi a várost. A Felső Barakka-kertekből mesés kilátás nyílik a Nagy Kikötőre. Meglátogatjuk a barokk Szent János Társkatedrálist (a belépőt az ár tartalmazza). A művészet rajongóinak kihagyhatatlanok az itt található Caravaggio-festmények, a flamand faliszőnyegek. Elsétálunk a Nagymesterek Palotája mellett. Felkeressük a MUZA Művészeti Múzeumot, mely otthont ad számos remekműnek. A Nemzeti Múzeum, vagy másnéven Archeológiai Múzeum Málta gazdag történelmét tárja fel, beleértve az őskori, és főniciai időket is. A Malta Experience egy 45 perces videó-és audióműsor, mely Málta történelmét mutatja be.

3. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program Hagar Qim és mészkő örökség (félnapos)
A program Málta egyik legrégebbi kőfejtőjében kezdődik, melyet turista látványossággá alakítottak. A szigeten évezredek óta nagy hagyománya van a mészkő építészeti céllal történő felhasználásának. Hagar Quim, a prehisztorikus templom-együttes Kr. e. 3600 körül épült. Évezredes pillantását a Földközi-tenger kékségére és Filfla szigetére veti. Amennyiben az időjárás engedi, Wied iz-Zurrieq kikötőjéből hajóval átkelünk (külön fizetendő) a Blue Grottohoz (Kék Barlang), ahol a szikrázó víztükör és a rajta táncot járó napfény elvarázsolja az utazókat.

4. NAP | Három város-kirándulás (félnapos)
A kirándulás középpontjában a Három Városként emlegetett Vittoriosa, Cospicua és Senglea környéke áll. Cospicua mellett elhaladunk, majd Vittoriosa-ban sétálunk a történelmi épületek árnyékában, például a lovagok által használt nemesi házaknál. A Senglea-kertből káprázatos, 360 fokos kilátás tárul a látogató elé, a Nagy Kikötővel és a Sant Angelo-erőddel, ahonnét a rend Nagymestere sikeresen verte vissza az 1565-ös török támadást.

5. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Málta ínyencségei (félnapos)
Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk fakultatív programra: ismerkedjen meg a máltai finomságok gazdag ízvilágával! Ezen a napon a sziget gasztronómiájával ismerkedünk. Olívaolaj-kóstoláson veszünk részt, egy ősi máltai kőbányában. Sok érdekességet tudhatunk meg az olíva gyűjtéséről, válogatásáról, feldolgozásáról, és a folyékony arany, az olaj üvegekbe töltéséről. Különböző olívaolaj-fajtákat kóstolhatunk, jellegzetes máltai kenyér kíséretében. Megcsodálhatjuk visszafelé a festői tájat. Majd egy kazinnál, egy tipikus máltai bárnál állunk meg és jellegzetes máltai ízeket is megízlelhetünk, például pastizzi-t (töltött leveles tészta), helwa-t (diós édesség), qassatat-ot (édesség, melyet általában ricottával töltenek) és más finomságokat.

6. NAP | Mdina (egész napos)
Kirándulásunk Málta középső része felé visz minket. A korábbi főváros, a középkori Mdina utcácskái impozáns bástyákhoz vezetnek, melyek csodálatos kilátást ígérnek. A Csendes Városnak nevezett Mdina-ban mintha megállt volna az idő, így tökéletes helyszínt biztosít a filmeseknek. Számos építészeti remekmű csodálható meg, többek között barokk és szicíliai-normann épületek, paloták. Ezt követően tovább indulunk. A 253 méteres magasságban található Dingli szikláiról letekinteni a tengerre kihagyhatatlan élmény. A Buskett-kertet a keresztes lovagok alapították, és a Verdala Palota közelében helyezkedik el, mely a Nagymesterek nyári palotájaként funkcionált, manapság pedig Málta elnökének nyári otthona. Meglátogatjuk a San Anton botanikus kertet. Ez az Elnöki Palotánál található, melyet kívülről tekintünk meg.

7. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Gozo (egész napos)
Gozo festői lankái, nyugodtsága más benyomást kelt, mint a nagyobb sziget, Málta. Ggantija, a megalitikus templomrom a világ egyik legrégebbi, ember által alkotott építménye, mely szabadon áll. Victoria citadellájának eredete a középkorba nyúlik vissza. A Xlendi-nél található öböl fjordokra emlékeztet. Dwejra festői szépségű. Gozo hírnevét kézműves termékei, többek között csipkéje és kötött ruházati termékei is öregbítik.

8. NAP | Hazautazás
Transzfer a repülőtérre, hazautazás Magyarországra.

Fontos információk!
Az utazáshoz új típusú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges, melyeknek minimum az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges!

Az ár tartalmazza

o Repülőjegy oda-vissza, Ryanair vagy hasonló légitársasággal
o Repülőtéri illeték
o Feladott-és kézipoggyász, check-in
o Transzferek
o Minőségi szállást középkategóriájú hotelben
o Reggeli
o Magyar nyelvű idegenvezetés
o Kirándulóprogramok: Valletta, Mdina, Három város a program szerint.

Egyéb

o Egyágyas szoba felár 64.990 Ft / fő (márc, ápr), 74.990 Ft/fő (szept), 69.990 - okt, május
o Idegenforgalmi adó: A helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (0,5 euró/fő/éj)
o Helyszínen fizetendő borravaló- Kb. 30 euro / fő / út

Amiket ajánlunk Önnek
o Vacsoracsomag: 52.990 Ft / fő
o Fakultatív programcsomag: 62.990 Ft / fő
Hagar Qim és mészkő örökség, Málta ínyencségei, Gozo
o Biztosítási csomag: 22.400 Ft / fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. (BBP: 7.600 Ft + útlemondási 14.800 Ft) A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív programok

Fakultatív programcsomag: 62.990 Ft/ fő
Hagar Qim és mészkő örökség, Málta ínyencségei, Gozo:

Hotel

Hotel Soreda vagy hasonló.

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

x Málta csillagtúra - A történelem napsütötte szigete Málta csillagtúra - A történelem napsütötte szigete 8 nap / 7 éj

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 3 alkalommal

369 990 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok