mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában!

Ciprus - Körutazás a napfény és a szerelem szigetén 8 nap / 7 éj

8 nap
idén 0 alkalommal

209 990 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • Reggeli
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 658731

Leírás

1. NAP | Utazás Ciprusra
Utazás repülővel Budapestről Ciprus fővárosába, Nicosiába. Idegenvezetőnk az Ercan reptéren fogadja Önt. Transzfer a hotelbe. Szállás: Famagusta/Iskele környékén.

2. NAP | Famagusta
A Famagustába tett kirándulás igazi élményt jelent majd a történelem iránt rajongóknak, a nap folyamán felkeresett nevezetességek pedig mindenkit elbűvölnek majd. Kezdetként a gyönyörű kikötővárosban felkeressük a történelmi óvárost, melyet a 16. századból származó velencei falak vesznek körbe. A feltételezések szerint Shakespeare halhatatlan művének színhelyéül szolgáló citadella, az Othello-torony a kikötőre pompás kilátást nyújt. A Szent Miklós-templomot Lala Mustafa Pasa néven mecsetté alakították át a török hódítás során. Szabadidő keretében is ismerkedhetünk Famagusta szépségeivel. Szállás: Famagusta/Iskele környékén.

3. NAP | Nikosia
Nikosia Ciprus fővárosa, és egyben a sziget legnagyobb városa. Ez a világ utolsó kettéosztott fővárosa a berlini fal leomlása óta. A történelmi városközpontban tett séta során megérint minket a keleties varázsa. Felfedezzük a Kyrenia kaput, és a velencei falakat. A Hagia Sophia-katedrális, az Arab Ahmet mecset (kívülről tekintjük meg) a város sokarcúságának egy-egy újabb árnyalatát rajzolják meg. A fedett piacok, a Büyük Han és a Kurmarcilar Han különleges hangulatát is élvezhetjük szabadidő keretében. Ebéd egy jellegzetes étteremben. A legfontosabb látványosságok felkeresése után, a szabadidő során egyénileg, kedvünkre ismerkedhetünk mindkét oldallal (a görög és a török). Délután lehetőség híres helyi ékszerek vásárlására. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Famagusta/Iskele környékén.

4. NAP | Szalamisz - Szent Barnabás kolostor - Kyrenia
A mai napon elsőként a Szent Barnabás-kolostor vár ránk, mely emléket állít a ciprusi ortodox egyház megalapítójának. Az ikonok, az Archeológiai Múzeum, Szent Barnabás sírja a felette épült kápolnával a múltról mesélnek. Szalamisz neve Homérosszal is összefonódott, lehetséges szülővárosaként jegyzik. Jó állapotban megmaradt emlékei - a tornacsarnok, a színház és egyéb római épületek - bepillantást engednek egy lenyűgöző korszak világába. Útközben meglátogatunk egy szőnyegkereskedést is, ahol exporttal foglalkoznak. Folytatjuk utunkat Kyreniaba, melyet Ciprus gyöngyszemének is becéznek. Szállás: Kyrenia környékén.

5. NAP | Kyrenia
A mai kiránduláson feltárulnak Ön előtt Észak-Ciprus legszebb, legmodernebb városának titkai: megismerhetjük történelmét, és mostani karakterét is. A páratlan Szent Hilarion fellegvár, mely a három keresztes vár közül a legjobb állapotban maradt fenn, és a sziget legnagyobb erődjeként tartják számon, elképesztő kilátást kínál Kyreniára. Walt Disney mesevilágába is beépítette Szent Hilariont, a misztikus építményt inspirációként használta fel a Hófehérke és a hét törpe című alkotásában. Ezután a híres premontrei kolostor, a Bellapais-apátság vár ránk, melyet a ,,béke kolostoraként" is emlegetnek. Gótikus romjai a földközi-tengeri térség legszebb ilyen jellegű maradványai közé tartoznak. Kyrenia elbűvölő kikötőjében fellelhető erőd és a Hajóroncs Múzeum érdekes élményt ígér. Szabadidő keretében fedezze fel Ön is a hangulatos várost! Emellett alkalmunk adódik bőráruk vásárlására is, melyek szintén Ciprus megbecsült termékei közé tartoznak. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Kyrenia környékén.

6. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Larnaca/Dél-Ciprus
Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk fakultatív programra! Larnacában meglátogatjuk a bizánci stílusú Szent Lázár-templomot, mely a 9. században épült. Szabadidő a tengerparton. Lefkarát a Földközi-tengeri térség legszebb városkájának választották, és a hagyományos jellegű települések közé tartozik. A kézművesség nagy múltra tekint vissza itt, Lefkara híres többek között csipkéiről, terítőiről. Közös sétát teszünk, majd szabadidő. Szállás: Kyrenia környékén.

7. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Karpaz-félsziget
Szabadidő vagy fakultatív program (ebéddel): a sziget legészakkeletibb része, a Karpaz-félsziget felé tartunk. A különleges növény- és állatvilág miatt ezt a területet természetvédelmi körzetnek nyilvánították. Útközben találkozhatunk a helyi vad szamarakkal, és megcsodálhatjuk az aranyló tengerpart megkapó látványát is.
A Szent András-kolostor a görög ortodox hívek egyik legjelentősebb zarándokhelye. Utunkat idilli tájon folytatjuk, kis falvak mellett. Fantasztikus panoráma tárul majd elénk a félszigetre. Szállás: Kyrenia környékén.

8. NAP | Hazautazás
Transzfer a repülőtérre a repülőgép indulásának függvényében, életre szóló élményekkel gazdagodva hazautazás Budapestre.

Fontos információk!
Az utazáshoz olyan útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes.
A programok sorrendje változhat, fel is cserélődhetnek! Minimum csoportlétszám: 20 fő.
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelben biztosítunk elhelyezést.
A helyszínen kiegészítő fakultatív programok foglalhatóak.
Helyszínen fizetendő borravaló (magyar idegenvezetőnek, helyi idegenvezetőnek és sofőrnek): kb. 30 EUR/fő/út.


Az ár tartalmazza

o Repülőjegy oda-vissza
o Repülőtéri illeték
o Feladott-és kézipoggyász
o Transzferek
o Reggeli
o Magyar nyelvű csoportkísérőt
o Minőségi, középkategóriájú szállások

Egyéb

o Egyágyas felár: 54.990 Ft
o Helyszínen fizetendő, elvárt borravaló: kb. 30 EUR/fő/út
Amiket ajánlunk Önnek
o Kultúra és vacsoracsomag: 59.990 Ft/fő
(Tartalmazza az alap programhoz tartozó belépőket, idegenvezetést, vacsorákat)- Ajánlott a megvásárlása!
o Biztosítási csomag: 18.990 Ft/
Baleset és poggyászbiztosítás (7.600 Ft) és útlemondási biztosítás (11.390 Ft). A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!
o Fakultatív program lehetőségek:
- Larnaca kirándulás: Dél-Ciprussal egybekötve, ebéd nélkül kb. 80 EUR/fő
- Karpaz-félsziget: ebédelési lehetőséggel kb. 65 EUR/fő
A helyszínen foglalhatóak, pontos információ a helyszínen!

Fakultatív programok

Fakultatív program lehetőségek:
- Larnaca kirándulás: Dél-Ciprussal egybekötve, ebéd nélkül kb. 80 EUR/fő
- Karpaz-félsziget: ebédelési lehetőséggel kb. 65 EUR/fő
A helyszínen foglalhatóak, pontos információ a helyszínen!

Hotel

Famagusta környékén: Hotel Novel Center Point vagy Hotel Mimoza vagy Hotel Grand Saphiere vagy hasonló
Kyrenia area környékén: Hotel Ship Inn vagy Riverside vagy Mc Palace vagy hasonló


Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

x Ciprus - Körutazás a napfény és a szerelem szigetén 8 nap / 7 éj

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 0 alkalommal

209 990 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok