fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Máltai nyaralás csillagtúrákkal ★★★

8 nap
idén 1 alkalommal

435 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás, Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 550385

Málta, az élő történelem

Program leírás

Málta a Földközi-tenger medencéjének középső részén elhelyezkedő, látnivalókban igen gazdag sziget. Nehéz még egy olyan helyet találni a világon, ahol oly nagy számban fellelhetőek a történelmi emlékek, mint itt.

 

Jelenleg érvényben lévő beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.08.01.):

Málta 2022. nyarán visszavonta a COVID következtében bevezetett utazási szigorításokat, a beutazás korlátozásmentes.

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest - Valletta

Elrepülés Málta fővárosába. Érkezés, transzfer a sziget egyik leghangulatosabb tengerparti üdülővároskájába, Buggiba-Qawra körzetébe. Vacsora. Szállás Buggiba-Qawra körzetében, a Bella Vista Hotelben vagy hasonlóban.

 

2. nap: Szigettúra - Mosta - Mdina - Valletta

Reggeli, majd egész napos autóbuszos szigettúra helyi idegenvezetővel: felkeressük a máltai lovagrend által alapított, középkori hangulatot árasztó fővárost, Vallettát. Séta a szűk utcácskákban. Ellátogatunk a Felső Barakka kertekhez, ahonnan lenyűgöző látványként tárul a szemünk elé, a Földközi-tenger legnagyobb természetes kikötője. Ezt követően megcsodáljuk a Szent-János (társ)Katedrálist, melynek belső díszítése és padlózata rendre kivívja a látogatók csodálatát. Szabadidő Vallettában, majd továbbindulunk a régi fővárosba, Mdinába, ahol egy szintén rendkívül hangulatos, ám Vallettától teljesen eltérő városképpel találkozunk. A városban olyan szuperprodukciókat forgattak, mint a Monte Christo grófja, vagy a Trónok harca. Meglátogatjuk a Szent Pál (társ)Katedrálist, majd elsétálunk a városfalhoz, ahonnan tiszta időben a sziget nagy részét beláthatjuk. Végezetül a Mosta városában található dómot keressük fel. Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.

 

3. nap: Tengerpart

Reggeli, szabad program, fürdés, pihenés. Vacsora. Szállás az előző napi szálláshelyen.

 

4. nap: Öblök és szigetek

Reggeli után transzfer a Sliema-i kikötőbe és hajókázás a Nagy Kikötő zegzugos öblei és három ,,kisvárosa" mentén (Vittoriosa, Senglea, Manoel sziget, Lazzaretto, Felső Barakka kertek, kórház, hajóépítő dokkok, stb.). Délután szabad program. Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.

 

5. nap: Hajózás a Kék Lagúnához és séta Cominón

Reggeli után szabad program, fürdés, pihenés vagy fakultatív programlehetőség: elhajózunk az északi part mentén az egykor kalózoknak menedéket nyújtó, híres Kék lagúnához, mely Comino és Cominetto szigetek között található. Néhány órán át élvezhetjük a kristálytiszta vizet a lagúnában, megmártózhatunk az öbölben. Séta Málta harmadik legnagyobb szigetén, Cominón, mely szinte lakatlan, csak pár bejelentett lakossal rendelkező sznorkel- és búvárparadicsom. A Gozo és Málta között található sziget természetvédelmi terület és madárrezervátum. Szt. Pál Kr.u. 60-ban itt szenvedett hajótörést. (A program ára: 9.800 Ft.) Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.

 

6. nap: Gozo szigete

Reggeli, szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás Gozo szigetén. Komppal átkelés Gozora és a sziget történelmi, építészeti és természeti nevezetességeit keressük fel. Először a sziget fővárosába, Rabatba látogatunk el, melyet az angol királynő tiszteletére 1897-ben Victoriára változtattak, ma is ez a hivatalos neve, de a helyiek ma már egyre többen használják a város régi nevét. Felsétálunk a citadellához, a városfalról lenyűgöző a kilátás. Felkeressük a Ta' Pinui szűz kisbazilikáját, amihez számos csodatétel kötődik és egy ilyen csoda kapcsán a bazilikában II. János Pál pápa is celebrált szentmisét. Felkeressük a sziget nyugati partján található Dwejrát, ahol a sziget páratlan természeti adottságait csodálhatjuk meg. Itt állt egykor a híres gózói Azúr-ablak, mely a természet erejének esett áldozatul. Ha szeles időben érkezünk, magunk is láthatjuk a hatalmas erejű hullámokat, amelyek a szikláknak csapódva alakítják, formálják a sziget partvidékét. Érdemes egy pillantást vetnünk a tengerben álló Generális-sziklára, mely 1992 óta védett terület. Lesétálunk a beltengerhez, amely egy kb. 400 méter átmérőjű mélyedésben kialakult öböl, ami egy 60 méter hosszú alagúton át van összeköttetésben a nyílt tengerrel. Fontanaban felkeresünk egy üzletet, ahol helyi készítésű finomságokat kóstolhatunk, és ha szeretnénk hazavinni belőlük, meg is vásárolhatjuk őket. Késő délután visszautazás Máltára. (A program ára: 15.500 Ft.) Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.

 

7. nap: Palazzo Parisio - Marsaxlokk

Reggeli, majd Nixxarban megtekintekintjük a Parisio Palotát. Ezt a nemesi építményt három évszázadon keresztül bárók, márkik, jezsuita papok, francia komisszárok és brit tisztek uralták. Ma pompás, szicíliai barokk stílusban kialakított szalonok várják a látogatókat az eredeti bútorokkal és dekorációval. A palota körül gyönyörű olasz kert található. A palotalátogatás után átkelünk a szigeten és Dél-Málta legrégebbi és leghíresebb halászfaluja vár ránk. A több mint két évezredes múltra visszatekintő Marsaxlokk különleges hangulatú: a kikötőben színes, érdekes díszítésű ,,luzzu" hajókat láthatunk. Vacsora. Szállás az előző napi szállodában.

 

8. nap: Valletta - Budapest

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            Valletta városa

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszínen fizetendő belépők és a program szerinti étkezések: 175 EUR

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 175 EUR (a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő)

 Ajánlott borravaló: 4 EUR/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-          repülőjegyek illetékkel

-          BBP biztosítás (EUB Air & Cruise TOP : 5.920 Ft)

-          közlekedés busszal a program szerint, hajóval, komppal

-          elhelyezés: középkategóriájú (hivatalosan 4*-os, viszont a magyar értékrendnek megfelelően 3-3+*) szállodában, kétágyas szobákban büfé reggelikkel

 -         magyar nyelvű idegenvezető

x Máltai nyaralás csillagtúrákkal ***

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 1 alkalommal

435 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok