fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

A lovagok szigete - Málta

6 nap
idén 5 alkalommal

349 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Üdülés - nyaralás, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 618255

Leírás:

?  A világ egyik legkisebb fővárosa: Valletta
?  Szállás ****-os hotelben, fakultatív programok
?  Lovagkori hangulat, mesés épületek
?  Jó állapotban megmaradt középkori városok

Málta felejthetetlen élményeket kínál. A kulturális látnivalók mellett a csodás barlangok, öblök és a végtelen türkizkék tenger arra késztetik az embert, hogy ismét ellátogasson a szigetre.
Holecska Krisztián - A repülős utazások szakreferense


Program: <

1. NAP: BUDAPEST - VALLETTA - SZÁLLÁS

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban indu­lás Máltára. Transzfer a szállodába (5 éj). Délután szabadprog­ram, fürdési lehetőség és pihenés. Máltán a tengerpart sziklás, jellemzően létrán lehet beereszkedni a vízbe, strandcipő hasz­nálata javasolt!

2. NAP: MDINA - RABAT - MOSTA

Ma is mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglát­ványosabb 3 városát. Mdinában állunk meg először. A ,,csen­des városban" - ahogy a helyiek hívják-, láthatjuk a Szt. Pál katedrálist, a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt, aki szeretné, megtekintheti a Szt. Pál kata­kombákat, vagy sétálhat a hangulatos belvárosban. Átszeltük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátás­ról is érzékelni fogjuk. Visszaúton a következő állomásunk a San Anton Botanikus Kert. Ezt követően Ta'Qaliban lesz sza­badprogramunk, ahol meg lehet tekinteni, hogyan készí­tik a helyi mesterek az üvegtermékeket, az ékszerészeket: az ezüst karkötőket, gyűrűket, medálokat, díszeket és a kerami­kusok a tányérokat és a vázákat. Itt lesz lehetőség a helyi kéz­művesek termékeiből vásárolni. Következő állomásunk Mosta, ahol felkeressük a hatalmas kupolával rendelkező dómot. Ezen a napon több olyan helyszínt is láthatunk, ahol a ,,Trónok harca" című sorozat egyes jeleneteit forgatták. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra, majd szabadprogram. Fakultatív program: Mdina - Rabat - Dingli-sziklák - Mosta (2 belépővel): 50 EUR. A kirándulások sorrendje Máltán lesz véglegesítve, jelentkezés Máltán a helyi partnernél. Minden fakultatív kirándulás során, közvetlenül a programokhoz tartozó belépők benne vannak a kirándulás árában. Az egyéb belépő­ket a helyszínen fizeti az, aki azt a látványosságot meg szeretné tekinteni. Az alapprogramhoz tartozó belépők (pl. vallettai lát­nivalók) a helyszínen fizetendőek, ha meg akarják tekinteni.

3. NAP: BLUE GROTTO - MARSAXLOKK

Egész nap pihenés, szabadprogram, vagy részt vehetnek egy fél napos fakultatív kiránduláson, melynek első állomása a Blue Grotto, azaz a Kék-Barlang. A hatalmas, több mint 30 méter magas boltívet először egy kilátópontról csodálhatjuk meg, majd jó idő esetén lehetőség van behajózni a barlangba, amelynek díja külön fizetendő a helyszínen. A kristálytiszta víz hihetetle­nül szép kék árnyalatokban tükröződik, míg a barlangokban a korallok és ásványok narancs, lila és zöld színekben pompáznak. Kirándulásunkat Marsaxlokkban folytatjuk, amelyet Málta leg­színesebb kikötőjeként ismernek. A festői öböl tele van hagyo­mányos helyi halászhajókkal, amelyek tökéletes fotótémát nyújtanak. A helyi kis vásárban lehetőség lesz ajándéktárgya­kat, helyi termékeket vásárolni. Blue Grotto - Marsaxlokk kirándulás (Kék-barlang hajójegy nélkül): 40 EUR. Visszaérkezésünk után pihenés, szabadprogram.

4. NAP: GOZO KIRÁNDULÁS

A mai napon is van lehetőség pihenésre, szabad sétára a kör­nyéken, és fürdésre is. Az elmúlt években indított csoportja­ink mindegyikénél komoly igény mutatkozott az egész napos szabadprogram, fürdőzés mellett a szervezett kirándulásra is. Erre a napra Málta másik nagy szigetére kínálunk programot Önöknek. Busszal megyünk a kikötőbe, onnan hajózunk át Gozora. Kikötésünkkor már vár bennünket egy másik busz és azzal nézzük meg a sziget nevezetességeit. Az első különlegesség a több, mint 4.000 éves templomok múzeuma, mely méltán része az UNESCO Világörökségeinek. Megtekintjük a gozói katedrálist is. Az egyik legszebb természeti látványosság volt a ,,Kék ablak", mely egy különleges sziklakapun keresztül nyújtott kitekintést a tengerre, azonban 2017-ben egy hatalmas vihar ledöntötte ezt a sziklaívet. Ettől függetlenül a nap során sok egyedi látnivalót fog bemutatni helyi idegenvezetőnk, mint például a Dwejra-öblöt és a Fungus-sziklát. Visszaúton jól láthatjuk a kis Comino szigetet is. Estére érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Gozo kirándu­lás hajójeggyel, 1 belépővel: 50 EUR.

5. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon pihenés, fürdési, napozási és vásárlási lehetőség.

6. NAP: VALLETTA - BUDAPEST

Megreggelizünk és indulunk a fővárosba. Valletta méltán sze­repel a Világörökségek Listáján. A legszebb nevezetessége­ket tekintjük meg. Első látványosságunk a Felső Barrakka kert, mely egy nyilvános park a Nagy Kikötő felett, tele szebbnél szebb növényekkel, virágokkal és pálmákkal. Innen fantasztikus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. A XVI. században azért alakították ki a kertet, hogy egy kis pihen­tető menedéket nyújtson a lovagok számára. Továbbsétálva gyönyörködhetünk a Szt. János katedrális fantasztikus díszített­ségében, majd láthatjuk a híres Caravaggio festményt is. Ez a sziget legszebb egyházi épülete, amely mindenki csodálatát elnyeri. A katedrálist a Szent Lőrinc templom helyére építették 1573-1578 között. Ez volt a lovagok közös imádkozásának hely­színe. A belsejét a XVII. században alakították át máltai barokk stílusúra. Következő nevezetesség a Nagymesterek Palotája, mely 2015-ig adott helyet a máltai parlamentnek és itt van a máltai köztársasági elnök hivatala is. Reneszánsz stílusban épült és legfőbb vonzereje (tekintélyes megjelenése mellett), hogy a Johannita Lovagrend lovagi páncéljai láthatóak a palo­tában. A hangulatos belváros épületeit különleges, színes zárt­erkélyek díszítik, melyek kiváló fotótémák városnézésünk során. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, és várhatóan a késő esti órákban hazautazás Budapestre.

SZÁLLÁS IDŐPONT SZERINT:
A szállodák tengerparti úton helyezkedik el, medencé­vel, napozóágyakkal, bárral, wi-fivel rendelkezik, szobáik lég­kondicionáltak, TV-vel felszereltek, többségüknek kis terasza is van, az étkezések svédasztalos rendszerűek.
DOUBLETREE BY HILTON MALTA: **** (MÁJUS)
A Buggibbában található szálloda saját tengerparti szakasszal rendelkezik, mely a szálloda előtti út túloldalán helyezkedik el és aprókavicsos, így itt be lehet gyalogolni a tengerbe.
HOTEL PRELUNA **** (TÖBBI IDŐPONTBAN)
Sliema városának egyik legnagyobb szállodája, mely saját privát Beach Clubbal rendelkezik. A part sziklás, de a sós tengervízzel feltöltött szabadtéri medencéje nagyon látványos.
GOLDEN TULIP VIVALDI HOTEL**** (SZEPT. 27 - OKT. 2.)
A sziget egyik legelegánsabb szállodája, a strandtól 100 m-re helyezkedik el, a tetőtérben napozóágyas medencével.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel,

x A lovagok szigete - Málta

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

6 nap
idén 5 alkalommal

349 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok