fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

középkategória - Kuba

13 nap
idén 0 alkalommal

1 298 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 641445

Program leírás

Fedezze fel a gazdag történelmű és pezsgő kulturális életű Kubát egy felejthetetlen körutazáson. Barangoljon velünk Havanna hangulatos utcáin, ahol az élő zene és a hagyományos mojito üdítő keveréke várja. Látogasson el velünk a gyönyörű tengerpartokra, barangoljon varázslatos hegyvidéki tájakon és ismerje meg a helyi közösségek életét.

Utazás:  Budapest - Havanna - Budapest, útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal átszállással. A körutazáson helyi autóbuszokkal.
Elhelyezés:  helyi besorolású középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzó / WC-s szobáiban.
Ellátás: Teljes ellátás a 2. nap reggelitől a 7. napon reggeliig, Varaderon all inclusive ellátás

1. nap: Budapest - Havanna
Budapestről indulás a délelőtti órákban, európai átszállással. Érkezés Kubába az esti órákban. Transzfer a havannai szállodába, szállás.

2. nap: Havanna
Reggeli után városnézés Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a megannyi művészt megihlető HAVANNÁ-ban, amely mindenkit rabul ejt. Az egyedülálló hangulatú, igazi karibi nagyváros egy időutazásra csábít minket. Itt egyszerre van jelen a Koloniális kor gyönyörű épületeivel, az '50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a letűnt korok gazdagsága és a jelen, a retro, a szocializmus. Délelőtt ismerkedés a modern városrésszel. Megállunk a Forradalom terén, ahol a José Marti emlékmű található. Átszeljük a híres tengerparti sétányát a Malecon-t, mely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye. Séta az óvárosban, ahol egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók. Megtekintjük a Plaza de Armas-t (,,Fegyverek tere"), a Katedrális teret és a Plaza Vieja (,,Öreg tér") sem marad ki a programunkból. Ebéd egy helyi étteremben. Délután megismerjük a Kormányzói palotát, majd rövid szabadidő a kézműves piacon. Vacsora, szállás. Fakultatív programlehetőség: A híres Tropicana Cabaret Show megtekintése üdvözlő itallal és rummal.

3. nap: Havanna
Délelőtt ellátogatunk egy helyi szivargyárba. Ezután Hemingway nyomába szegődünk. Felkeressük egykori lakóházát, mely több, mint két évtizeden keresztül volt otthona, ahol többek között Az öreg halász és a tenger című műve is született. A kubai forradalom kitörése után elhagyta Kubát és visszaköltözött Amerikába. Miután elhagyta kubai házát, érintetlenül maradt az épület, és azóta is múzeum. Félig kiivott borosüvegei még mindig az asztalon sorakoznak. Ellátogatunk Cojimar halászfaluba, ahol Pilar nevű horgászhajóját tárolta. Ebéd egy helyi étteremben, majd egy mojito koktélra midnenki a vendégünk Hemingway kedvenc bárjában a Bodeguita del Medioban. Délután szabadidő Havannában. Vacsora, szállás.

4. nap: Vi?ales-völgy
Továbbutazás a sziget nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba. A Havannától kb. 170 km-re lévő festői szépségű VI?ALES-VÖLGY felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Ezt a vidéket az ország ,,zöld" részének is nevezik. Utazás a zöldellő dohányültetvények mentén. Az itt található különleges klíma a titka a kiváló kubai dohánynak, a híres kubai szivar alapanyagának. Ma megismerkedünk a szivarkészítéssel, a dohánytermesztéstől a feldolgozásáig. Következő állomásunk a páratlan szépségű Vi?ales-völgy, ahol a kilátónál megállva gyönyörködhetünk abban a lélegzetelállító panorámában, melyet a távoli ,,Mogote-k" vagy ,,Boglya hegyek", valamint az alattuk meghúzódó táj nyújt. Ellátogatunk a völgy leglátványosabb cseppkőbarlangjába, az Indián barlangba, melyet gyalogosan és motorcsónakkal járunk be. Ebéd egy helyi étteremben, majd rövid pihenő a Dos Hermanas-völgy különleges sziklafalainál. Itt láthatjuk a híres ókort ábrázoló falfestményt, a ,,Mural de la Prehistoria-t", mely egyedülálló technikájával és gigantikus méretével nyűgözi le a turistákat. Délután visszatérés Havannába. Vacsora, szállás.

5. nap: Guama - Cienfuegos
Reggeli a hotelben, majd indulás Cienfuegos felé. Első állomásunk Guama, ahol egy motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n, ahol az érintetlen természetben vízi madarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk. Kikötés a Taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalu hűen tükrözi az őslakos indiánok szokásait. Visszatérve a kikötőbe, látogatás Kuba legnagyobb krokodilfarmján. Itt természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Látogatás a ,,krokodil óvodában", ahol a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Ebéd egy helyi étteremben. Továbbutazás CIENFUEGOS-ba. Rövid megálló a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. A francia telepesek által alapított település érdekessége az egyedi, európai jegyeket magánviselő építészeti stílusa. Belvárosi séta keretében folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését: Palacio Ferrer, José Marti tér, Thomas Terry színház (kiváló akusztikájáról híres), katedrális. Vacsora, szállás.

6. nap: Trinidad - Playa Ancón
Reggeli a szállodában, majd indulás TRINIDAD-ba, a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba. Egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. Itt ismét egy újabb arcát fedezzük fel az országnak. A város különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbe-gurba utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban: Plaza Mayor, Contra Bandido torony, katedrális, La Santissima Trinidad tér. Betérve a híres La Canchanchara bárba, megkóstoljuk Trinidad autentikus italát, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges Canchanchara koktélt. Ebéd után a délutánt Playa Ancón tengerpartján töltjük, ahol kedvünkre strandolhatunk a Karib-tengerben. Visszautazás Cienfuegosba. Vacsora, szállás.

7. nap: Santa Clara - Varadero
Reggeli a szállodában, majd indulás SANTA CLARA-ba. Az ország közepén fekvő város a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958 decemberében, amikor a Che Guevara vezette hadosztály elfoglalta az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot, illetve a Che Guevara Mauzóleumot is, ahol a híres hadvezér és több társa nyugszik. Továbbutazás VARADERO-ba. Ebéd a szállodában, majd délután pihenés, szabadidő. Vacsora, szállás.

8. nap: Varadero
Szabadidő, pihenés a tengerparton, all inclusive ellátás a szállodában. VARADERO Kuba legelőkelőbb üdülőhelye. A XIX. század végén néhány cárdenasi család telket vásárolt a 19 km hosszú félszigeten és nyári rezidenciákat építettek. Gyorsan a gazdagok felkapott üdülőhelye lett a környék, amelyet Castro 1959-es forradalma után megnyitottak mindenki számára. Manapság elsősorban kanadai és európai vendégek körében népszerűek itt a fehér homokos strandok a világoskék vízzel. Napközben animációs programok, esti showműsor biztosítja a szórakozást a szállodában. Választható fakultatív programlehetőségek: pl. kirándulás katamaránnal, Jeep Safari, mélytengeri horgászat stb. Szállás.

9. nap:
Szabadidő, pihenés a tengerparton, all inclusive ellátás a szállodában.

10. nap:
Szabadidő, pihenés a tengerparton, all inclusive ellátás a szállodában.

11. nap:
Szabadidő, pihenés a tengerparton, all inclusive ellátás a szállodában.

12. nap:
Varadero - Matanzas
- Havanna
Délelőtt szabadprogram. Ebéd a szállodában, majd kora délután utazás a repülőtérre. Útközben megállunk egy rövid városnézésre Kuba Athénjának is nevezett MATANZAS városában. Hazautazás átszállással, éjszaka a repülőn.

13. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról. Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kuba

Árak

Teljes ár: 1.298.000 Ft (1.123.000 Ft + 175.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)
Egyágyas felár: 320.000 Ft/fő 

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza!

Minimális utaslétszám: 16 fő      
Garancia felár: 13-15 fő esetén 100 EUR

Az árakat 1 EUR = 395 Ft árfolyamig garantáljuk!  

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3%                 
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!                

Turista kártya (vízum) és ügyintézés díja: 15.000 Ft (irodánkban fizetendő)

Szervizdíj / Borravaló: 100 EUR/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)

Fontos megjegyzések:
Az úti okmány lejárati idejére vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett utazás végétől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A teljes ár tartalmaz 1 italt az ebédnél, de nem tartalmazza a további italokat, és nem tartalmazza az italokat a vacsoránál, kivéve Varadero-n, ahol All Inclusive az ellátás!

Kilépési illetéket jelenleg nem kell fizetni, de ez előfordulhat, hogy változik!

Fakultatív program (irodánkban fizetendő):
A híres Tropicana Show megtekintése: 48.000 Ft/fő (min. 15 főtől)

x középkategória - Kuba

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

13 nap
idén 0 alkalommal

1 298 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok