fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

TIBET LEGJAVA

8 nap
idén 1 alkalommal

870 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel
  • ELLÁTÁS
  • Félpanzió
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 630872

Program leírás

Tibet sosem volt még ennyire elérhető! Tartson velünk a Himalája varázslatos birodalmába, ahol 8 napos lenyűgöző körutazásunk során elmerülhet a buddhista kultúra gazdag örökségében. Utazásunk során felfedezzük Tibet három lenyűgöző városát. Lhasa, ahol a szíve dobban Tibetnek, otthont ad a híres Potala Palotának és számos templomnak, Gyanze lenyűgöző tájakat kínál, ahol a történelem és a természet összetalálkoznak, míg Xigaze a híres Tasilhunpo kolostorral büszkélkedik, békét és nyugalmat sugárzó hegyi környezetben. Utunk során felfedezzük Tibet mély és rejtett szépségeit, miközben magunkba szívjuk a helyi kultúra és spiritualitás megkapó varázsát.

Utazás:            Budapest - Chongqing és Chongqing - Budapest útvonalon, valamint belföldön Chongqing - Lhasa - Chongqing útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal. Xigaze - Lhasa szakaszon vonattal, a napi programok során autóbusszal.
Elhelyezés:     helyi 4 csillagos szállodák 2ágyas, zuhanyozós/WC-s szobáiban.
Ellátás:            félpanzió(reggeli + 5 ebéd és 1 vacsora)

1. nap: Budapest - Chongqing
Elutazás Budapestről a menetrend szerinti repülőjárattal, közel-keleti átszállással Chongqingba. Éjszaka arepülőn.

2. nap: Chongqing - irány Tibet!
Érkezés Chongqingba a hajnali órákban,transzfer a városba, reggeli és egy kis felfrissülés után bejárjuk a az ámulatba ejtő CIQIKOU-t hangulatos utcáit, város egykor nyüzsgő folyami porcelánkikötő volt, mára a régi Chongqing szimbóluma lett. Délután transzfer vissza a repülőtérre és repülés Tibetbe. Landolás a ,,világ tetején", Lhasában. Érkezést követően transzfer a szállodába, akklimatizálódás, amellyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról idegenvezetőnktől kapnak tájékoztatást az előzetes eligazításon és a helyszínen. Szállás Lhasában.

3. nap: Lhasa
Egész napos városnézés LHASA-ban. A Csokhang-templom a lámaista hitű buddhisták fő temploma, Szrongcen Gampó tibeti uralkodó parancsára épült. A templom falfestményei páratlan szépségűek. Az épület tetejéről szép kilátás nyílik a városra és a szent útra, a BARKHOR-ra. Magunk is részt vehetünk a nyüzsgő forgatagban, tipikus tibeti emléktárgyakat vásárolhatunk. Érkezést követően Norbulingka (Kincses-kert) megtekintése. A dalai lámák nyári rezidenciája színes épületeivel, parkjaival varázsol el bennünket. Szállás Lhasában.

4. nap: Lhasa - Potala Palota
Az előző nap folytatásaként látogatás a város fő látványosságának számító Potala Palotában. A 115 méter magas, 13 szintes építmény a dalai lámák téli rezidenciája volt. Jelenlegi formáját a XVII. században, az V. dalai láma idejében kapta. A középső ún. Vörös-palotában nyolc dalai láma síremléke látható. Az V. dalai láma sírja (tibeti nyelven csörtenje) 3.700 kg aranyat tartalmaz. Következik a Szera kolostor, ma a szerzetesek oktatásában vállal fontos szerepet, ahol gyakorta látható a lámák nyilvános hitvitája. Szállás Lhasában.

5. nap: Gyanze - Xigaze
Elhagyjuk a fővárost és első megállónk tibeti szent tavak egyike, a gyönyörű fekvésű Jamdok-tó. Utazás GYANZE-be, az 1427-ben alapított Pelkor Kolostorhoz. Itt ízelítőt kapunk a nepáli stílusú buddhista művészetből. A kolostor közepén álló, 13 szintes, 34 m magas, 2.200 m2 alapterületű sztúpa a nepáli, ún. newari stílus legszebb darabja. Továbbutazás Xigazébe, szállás.

6. nap: Xigaze - Lhasa
Városnézés XIGAZE-ben, Tibet második legnagyobb városában. Látogatás a Pancsen lámák székhelyének számító, 1447-ben épült Tasilhunpo kolostorban. Egyes vélemények szerint patinásabb a Potala Palotánál. A két km kerületű, vörös falú épületegyüttes egyik fő nevezetessége a kilenc emelet magas Tangka-fal. Az Eljövendő Buddha szobra 279 kg aranyból, 150 tonna vörös- és sárgarézből öntött, 26 m magas. Sokak szerint ez a világ legnagyobb zárt téri bronz Buddha-szobra. Délután kényelmes vonattal, visszautazás Lhasába. Szállás.

7. nap: Lhasa - Chongqing (Csungking)
A délelőtti órákban transzfer a repülőtérre, utazás CHONGQING-ba. Ismerkedés a város látnivalóival a menetrend függvényében. Eling Park, impozáns látványt nyújt a Chaotianmen Wharf kikötő környezete, kabinos felvonóval átkelünk a Jangce felett, Jiefangbei sétáló utca. Este a város jelképe a kivilágított jelképe a Hongya Cave. Hagyományos búcsúvacsorán elfogyasztása után, a késő esti órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás közvetlen járattal. Éjszaka a repülőn.

8. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében, a reggeli órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
- Tibet: Potala Palota

változtatás jogát fenntartjuk.

Tudnivalók

Az úti okmány lejárati idejére és a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett hazaérkezéshez számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Árak

Teljes ár: 870.000Ft (701.000 + 169.000 repülőtéri illetékek és csomagdíj)

Egyágyas felár: 105.000 Ft                                                                       

A teljes ár a belépőjegyek, a belső repülés és a vonatozás árát is magában foglalja.

Vízum: erre az utazásra magyar állampolgároknak vízum nem szükséges.

Szervízdíj/borravaló: 40 USD (A helyszínen fizetendő!)                                   

Árfolyam: 360 Ft/USD

Kedvezményes csoportos útlemondás biztosítás: 3%.  

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

 

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

x TIBET LEGJAVA

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

8 nap
idén 1 alkalommal

870 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok