fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

A Jangce bűvöletében

14 nap
idén 1 alkalommal

839 990 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • Reggeli
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 616917

Leírás

1. NAP | Repülés Kínába
Utazás Budapestről átszállással.

2. NAP | Érkezés Sanghajba
A tervezett menetrend szerint délután érkezünk Sanghajba. Idegenvezetőnk fogadja Önt. Transzfer a hotelbe. Szállás 4* hotelben Sanghaj környékén.

3. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Jade Buddha, Yu-kert
Szabadidő vagy FAKULTATÍV PROGRAMCSOMAG: csodálattal adózhatunk a Jade Buddha-templom jadekőből, márványból és aranyból készült Buddha szobrainak. Ezt követően a kínai kertművészet egyik gyöngyszeme, a közel 400 éves Yu-kert bűvöl el minket, mely a Ming-korszakból származó, zöldellő béke szigete a 26 milliós lakosságú város életteli pezsgésében. Délután a majdnem egy évszázadon át francia koncesszióként ismert terület vár ránk. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Zhujiajiao
Reggeli után szabadidő vagy fakultatív programcsomag: kirándulás az ősi vízivárosba, Zhujiajiao-ba, Sanghaj Velencéjébe. Az ódon hidak, és csatornák zegzugos rendszere láttán megértjük, hogy miért kapta Zhujiajiao második nevét. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP | Sanghaj - Yichang
A Bund kikötői promenádon megpillanthatjuk a Huangpu-folyón ringó hajók és a felhőkarcolók kontrasztjának látványát. Az 1,5 km hosszú sétányon az építmények a stílusok széles tárházát vonultatják fel. Sétát teszünk a Nanjing Road-on. A neonreklámokkal, toronyházakkal övezett, lüktető energiájú bevásárlóutcán összpontosul a modern Sanghaj esszenciája. Utazás expresszvonattal Yichangba (kb. nyolcórás út). Az étkezőkocsiban lehetőség nyílik ételek, italok vásárlására. Yichangban egy négycsillagos hajóra szállunk az esti órákban. A következő napokban a Jangce folyón hajózunk, Kína szívébe, ahol a döbbenetes szépségű természeti csodák láttán a lélegzetünk is elakad majd. Szállás a hajón. Érdemes kérni vacsoracsomagunkat, melynek része a teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora -kivéve az érkezés estéjét, akkor nincs vacsora).

6. NAP | Hajózás a Jangcén
Leszállunk úszó járművünkről, és felkeressük a 2335 méter hosszú Három szurdok- gátat, mely a világ legnagyobb vízi erőműve. Visszatérés a fedélzetre.

7. NAP | Hajózás a Jangcén
Egy kirándulás erejéig Shennong mellékfolyó felé indulunk (a hajóról tett kirándulások változhatnak). Ezután a 45 km hosszú, lélegzetelállító Wu-szurdokon keresztül szeli majd hajónk a hullámokat. Majd a Qutang-szurdok szépsége kápráztat el minket.

8. NAP | Hajózás a Jangcén
Tovább élvezhetjük a hajózás örök emléket ígérő pillanatait a varázslatos környezetben. Kirándulást teszünk a Havas Jade Barlanghoz (a hajóról tett kirándulások változhatnak).

9. NAP | Csungking - Hszian
Csungkingban búcsút veszünk a hajótól. Transzfer a vasútállomásra, majd vonattal Hszianba utazunk. Érkezés Hszianba, transzfer a hotelbe. Szállás 4* hotelben Hszian környékén.

10. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Agyaghadsereg, Hszian városfal
Szabadidő vagy FAKULTATÍV PROGRAM: a Világörökség részét képező, felbecsülhetetlen értékű agyaghadsereget nyílik lehetőség megismerni Hszian közelében. A terrakotta sereg több ezer agyagfegyveresből, lóból, kocsiból, zenészből áll, és a Kr. e. 210-ben elhunyt első kínai császárral, Csin Si Huang-ti-vel együtt temették el őket. Fotószünet Hszianban a városfalnál. Ezután az éjszakai vonattal Pekingbe utazunk (négyágyas fülkék).

11. NAP | Peking
Érkezés Pekingbe, transzfer a hotelbe. A reggeli után a Nyári Palota varázsol el minket. A Csing-dinasztia tagjainak nyári rezidenciájaként funkcionáló remekművet a kínai kertépítészet csodái ékesítik. Legfontosabb részei a Hosszú Folyosó és a Kunming-tó. Szállás Peking környékén, 4* hotelben.

12. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Nagy Fal és Olimpiai Park fotószünet
Szabadidő vagy FAKULTATÍV PROGRAM: kirándulás a Nagy Falhoz, Juyongguan szakaszhoz, melyet Kr. e. 770-475 között építettek. A legendás Falról letekinteni a hegyek zöldjével színesített tájra olyan élmény, amelyet nem szabad kihagyni annak, aki Kínába látogat. Visszatérve Pekingbe, egy fotószünet erejéig megállunk a Madárfészeknek becézett Olimpiai Stadionnál. Esti program: kacsavacsora (vacsoracsomag része). Visszatérés a hotelbe.

13. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program: Peking - Tiltott Város, Ég Temploma, hazautazás
Szabadidő vagy FAKULTATÍV program: elénk tárul a császári dinasztiák egykori uralkodó-és lakóhelye, a Tiltott Város, mely maga a megelevenedő keleti varázslat A monumentális, 720.000 négyzetméteren szétterülő Tiltott Várost 1987-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. A titokzatos palotaegyüttesbe történő belépést engedélyhez kötötték, egyszerű halandók nem léphettek területére. Vár ránk a buddhista szentélykomplexum, az Ég Temploma. Transzfer a reptérre, hazautazás átszállással.

14. NAP | Hazautazás
Érkezés Budapestre.

Fontos információk!

Az utazáshoz olyan útlevél szükséges, mely a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes!
Kínába nem kell vízum magyar állampolgároknak 2024.03.14 és 11.30 között, amennyiben a tartózkodás nem haladja meg a 15 napot.
Kötelező borravaló a hajón (a teljes időtartamra): 150 RMB/fő - a hajóra való becsekkoláskor fizetendő.
A Kínai Népköztársaság vonatkozásában 2023. augusztus 30. napjától a kínai hatóságok eltörölték az országba történő utazást megelőző tesztelési kötelezettséget.

Az utazás átszállással történik. Fakultatív programok vásárlása előzetesen, vagy a helyszínen. A programváltozás jogát fenntartjuk, a sorrend változhat! Az utazáshoz min. csoportlétszám szükséges (25 fő). A hajóról tett kirándulások módosulhatnak. Igyekszünk a fent említett hotelekben/hajón elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Az ár tartalmazza

o Repülőjegyet oda-vissza
o Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokaz: feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in.
o Utazás vonattal Shanghajból Yichangba
o Utazás vonattal Csungkingből Hszianba:
éjszakai vonattal történő utazás Hszianból Pekingbe (négyágyas fülkékben)
o Transzfereket -modern, légkondicionált buszokkal.
o Szállást 4* hotelekben
o A hajóút időtartama alatt szállást minőségi 4 csillagos hajón (Victoria Cruises - Victoria Anna vagy hasonló)
o kirándulásokat: Nanjing Road, Bund promenád, Háromszurdok-gát, Shennong mellékfolyó, Shuanggui-hegy, Nyári Palota.
o Reggeli a hotelekben
o Magyar nyelvű idegenvezetést

Egyéb

o Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 189.990 Ft/fő
o Egyéni ügyintézéssel a követségnek fizetendő, vagy kérhető irodánk általi ügyintézés.
o Kötelező borravaló a hajón (a teljes időtartamra): 150 RMB/fő - a hajóra való becsekkoláskor fizetendő
o Helyszínen fizetendő borravaló Kb. 70 EUR/fő/út

Amiket ajánlunk Önnek
o Vacsoracsomag (5 alkalommal a hotelekben és egy alkalommal kacsavacsora, és teljes ellátás a hajón- reggeli, ebéd, vacsora-első estét kivéve): 69.990 Ft/fő
o Fakultatív programcsomag (Jade Buddha, Yu-kert, Zhujioajiao, Agyaghadsereg és Hszian városfal fotószünet, Nagy Fal és Olimpiai Park fotószünettel, Peking: Tiltott Város és Ég temploma): 89.990 Ft/fő
o Biztosítási csomag: 43.400 Ft/fő
Baleset és poggyászbiztosítás: 13.300 Ft és útlemondási biztosítás: 30.100 Ft.
A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!)

Fakultatív programok

o Fakultatív programcsomag (Jade Buddha, Yu-kert, Zhujioajiao, Agyaghadsereg és Hszian városfal fotószünet, Nagy Fal és Olimpiai Park fotószünettel, Peking: Tiltott Város és Ég temploma): 89.990 Ft

Fakultatív programok vásárlása előzetesen, vagy a helyszínen.

Hotel

o Baolong Hotel vagy hasonló
o Tianyi Commercial Hotel vagy hasonló
o Grand Gongda Jianguo Hotel vagy hasonló
o M/V Anna vagy hasonl

Igyekszünk a fent említett hotelekben/hajón elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést

Járatok

x A Jangce bűvöletében

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

14 nap
idén 1 alkalommal

839 990 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok