fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

középkategória

11 nap
idén 1 alkalommal

1 349 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 641443

Program leírás

Az afrikai nap alatt és a kontinens legmagasabb hegye, a Kilimandzsáró lábainál számos élmény vár Önökre az ország legismertebb nemzeti parkjaiban, ahol természetes környezetükben pillanthatjuk meg a helyi, változatos állat- és növényvilágot.

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal, európai átszállással. Kenyában közlekedés légkondicionált autóbuszokkal és vonattal első osztályon.

Elhelyezés: jó középkategóriás lodge-ok és tengerparti szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: a szafarik alatt teljes panzió, a tengerparton all inclusive, és Nairobiban félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest - Isztambul
Budapestről indulás a délutáni órákban, európai átszállással.

2. nap: Isztambul - Nairobi - Amboseli Nemzeti Park
Érkezés Kenya fővárosába, NAIROBIBA a kora hajnali órákban. Transzfer a közeli Hilton szállodába. Néhány óra felfrissülés után reggeli a szállodában. Utazás a 40 ezer hektár területű AMBOSELI NEMZETI PARKBA, melyet Afrika legmagasabb csúcsa, a Kilimandzsáró koronáz meg. Az "Amboseli" név egy maszáj szóból származik, ami "sós port" jelent. Ez az egyik legjobb hely Afrikában, ahol nagy elefántcsordákat lehet közelről megpillantani. A természet szerelmesei öt különböző élőhelyet fedezhetnek fel, az Amboseli-tó kiszáradt medrétől, a kénes forrású vizes élőhelyeken és szavannákon át egészen az erdőkig. Útközben vadles, ebéd. Délután szafari nyitható tetejű terepjáróval a teljesebb élmény kedvéért. Vacsora és szállás.

3. nap: Amboseli Nemzeti Park
Reggeli és délutáni szafari 4x4-es terepjáróval a parkban. Egész napos ismerkedés az AMBOSELI NEMZETI PARK vadvilágával. 80 különböző fajta állat él itt érintetlenül, többek között afrikai elefántok, bivalyok, impalák, oroszlánok, zebrák, gnúk. A madárfajok számát 400-ra becsülik, ezek közül jelentős számban található itt afrikai mocsári tyúk, hamvasfejű vércse, rózsás flamingó, levéljáró bíbic, vöröshasú gém, Van der Decken-tokó. Látogatás az egyik legismertebb népcsoport, a maszájok falujába. Ez a félnomád életmódot folytató törzs, főként állattenyésztésből él, amit kézműves termékek készítésével egészítenek ki. Nagyon bátrak, és a mai napig ápolják hagyományaikat. Teljes ellátás és szállás.

4. nap: Tsavo West Nemzeti Park
Reggeli után utazás a ,,források és csodás naplementék földjére", a TSAVO NEMZETI PARKBA, melynek nyugati része (TSAVO WEST) szolgál otthonul az 5 afrikai nagy vadnak: afrikai elefánt, kafferbivaly, leopárd, oroszlán, orrszarvú. Érdekesség, hogy az itteni elefántok gyakran megfürdenek a porban, így kapják a vörös színüket. A nap folyamán piknik ebéd. Útközben pihenő a híres MZIMA forrásnál. Ehhez a tiszta vizű forráshoz járnak az állatok szomjukat oltani. Kedvelt helye a vízilovaknak és krokodiloknak is. Délután terepjárós szafari a privát tulajdonban lévő TAITA HILLS vadvilág szentélyben. Egyedülálló természetközeli élmény! Ezután egyedi szálláshelyünk elfoglalása, egy páratlan fekvésű, cölöpökön álló lodge, melynek étterméből és bárjából kényelmesen megfigyelhetők a közvetlen közelben lévő itatóhelyre érkező állatok. Vacsora és szállás.

5. nap: Tsavo East Nemzeti Park
Kora reggel szafari túra a TAITA HILLS privát parkban, majd reggeli a lodge-ban. Utazás az ország egyik legrégebben alapított és legnagyobb védett területén, a TSAVO NEMZETI PARKBAN. Ez egyben az egyik legkiterjedtebb védett terület Kenyában, jelentősen nagyobb a biológiai sokfélesége, mint bármely más parknak a világon, mivel ez az északi és a déli vadvilág találkozási pontja. A park keleti része (TSAVO EAST) félúton található Nairobi és Mombasa között, mely főleg az oroszlán populációjáról nevezetes. Útközben ebéd. A délutáni vadles során további állatok figyelhetők meg: zsiráfok, antilopok, zebrák, vízilovak, krokodilok, kuduk, gazellák, varacskos disznók. Vacsora és szállás.

6. nap: Mombasa - Bamburi Beach Hotel
Reggeli után az ország 2. legnagyobb városába, MOMBASA felé vesszük utunkat, mely az Indiai-óceán partján fekszik. A város szebbnél-szebb pálmafás tengerpartjairól és barátságos atmoszférájáról ismert. Késő délután érkezés tengerparti szálláshelyünkre, a BAMBURI BEACH HOTELBE. Szabadidő, all inclusive ellátás és szállás.

7. nap: Bamburi Beach Hotel
Szabadidő, pihenés a szállodában all inclusive ellátással. Szállás.

8. nap: Bamburi Beach Hotel
Szabadidő, pihenés a szállodában all inclusive ellátással. Szállás.

9. nap: Mombasa - Nairobi
Korai reggelit követően transzfer a helyi vasútállomásra. Elutazás vonattal első osztályon NAIROBIBA. Délután érkezés, majd rövid panorámás városnézés. Vacsora és szállás.

10. nap: Nairobi
Reggeli után egész napos városnézés NAIROBIBAN. Látogatás a ZSIRÁF-KÖZPONTBA, melynek fő tevékenysége a veszélyeztetett zsiráfok gondozása és a környezetkímélő kezdeményezések megvalósítása. Ezután KAREN BLIXEN HÁZÁNAK megtekintése. Ő a Volt egy farmom Afrikában című könyv szerzője, mely a saját emlékirata az 1914-1931 közötti évekről. A könyvet meg is filmesítették Távol Afrikától címen és nagy sikerrel vetítették a mozikban a 80-as években (7 Oscar-díjat nyert alkotás!). Búcsúvacsora a híres húsevő étteremben, szállás.

11. nap: Nairobi -Isztambul - Budapest
Éjfélkor kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás. Érkezés európai átszállással Budapestre a kora délutáni órákban, a menetrend függvényében.

A változtatás jogát fenntartjuk!

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról. Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kenya

 

Árak

Teljes ár: 1.349.000 Ft (1.171.000 Ft + 178.000 Ft reptéri illetékek és csomagdíj)
Egyágyas felár: 300.000 Ft/fő

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza.

Minimális utaslétszám: 16 fő
Garancia felár: 14-15 fő esetén 120 USD

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3 %

Elektronikus ETA regisztráció, ügyintézéssel: 16.000 Ft/fő

Szervizdíj / Borravaló: 90 USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)

Az árakat 1 USD = 370 Ft árfolyamig garantáljuk!

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

x középkategória

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

11 nap
idén 1 alkalommal

1 349 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok