fb pix
mortons travel

24 órás villámajánlatok Karácsonyra! / New York szilveszter / Karácsonyi vakáció Mexikóban 

Kenya - Szafarik és pihenés ★★★

12 nap
idén 0 alkalommal

1 185 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Üdülés - nyaralás, Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 561528

Nairobi - szafarik az Amboseli, Tsavo West és East Nemzeti Parkokban - óceánparti pihenés

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Nairobiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Nairobi - Amboseli Nemzeti Park

Megérkezés a hajnali órákban, továbbutazás az Amboseli Nemzeti Parkba. A hósapkás Kilimandzsáró lábánál fekvő Amboseli Nemzeti Park, Kenya leglátogatottabb parkja teljesen sík, füves puszta, mely főképp patás állatokban és elefántokban gazdag, de persze megtalálhatóak itt a ragadozók és dögevők is, mint például a hiénák, sakálok és keselyűk. A park biztonságos menedék volt egy Tim nevű hihetetlen bika elefánt számára is. Ez a hatalmas leviatán gyorsan az egyik fő látványossággá vált méretével és ikonikus agyaraival, amelyek elérték a földet, és becslések szerint körülbelül 50 évesek voltak, amikor 5. február 2020-én természetes okokból meghalt. Teljes ellátás (ebéd, vacsora) és szállás a nemzeti park területén.

 

3. nap: Amboseli Nemzeti Park

Reggeli és délutáni szafarik a park területén szafarikocsikkal. Háborítatlanul élnek a park területén többek között az afrikai elefántok, impalák, zebrák, bivalyok és oroszlánok. Nagyszámú gnú csapattal találkozhatunk nem is említve a veszélyeztetett fekete orrszarvút és leopárdokat. A látványt tovább fokozza az afrikai madárfajták sokasága. Afrika magyar felfedezői, mint Teleki Sámuel, később Kittenberger Kálmán és Széchenyi Zsigmond is szerelmese lett az itteni tájnak és élővilágának. Teljes ellátás és szállás a parkban.

 

4. nap: Tsavo West Nemzeti Park

Reggeli, majd utazás a Tsavo West Nemzeti Parkba, mely madárvilágáról és nagyméretű emlőseiről híres. A délutánt a nyugati park területén fekete rinocéroszok, elefántok, leopárdok, bivalyok, vízilovak és oroszlánok megfigyelésével töltjük. A park területén megtalálható a ,,big five", vagyis az 5 afrikai nagyvad, szerencsés esetben akár mindet lencsevégre kaphatjuk. Ebédünket a Mzima forrásnál költjük el, ahol többek között vizilovak, krokodilok oltják szomjukat. Teljes ellátás, szállás a nemzeti park területén.

 

5. nap: Tsavo West - Tsavo East Nemzeti park

Reggeli, majd folytatjuk túránkat a Taita Hills privát parkba. A park az egyik legkiterjedtebb védett terület Kenyában, biológiai sokfélesége, igen jelentős. A főleg az oroszlán populációjáról nevezetes. A délutáni vadles során további állatok figyelhetők meg: zsiráfok, antilopok, zebrák, vízilovak, krokodilok, kuduk, gazellák, varacskos disznók. Teljes ellátás és szállás a Nemzeti Parkban.

 

6. nap: Tsavo Nemzeti Park - Mombasa

Reggelit követően utazás Mombasán keresztül, mely Kenya 2. legnagyobb városa. Érkezést követően a szálláshely elfoglalása Mombasa óceánparti részén a Nyali Beachen. Vacsora és szállás Travellers Beach 4*-os hotelben.

 

7-9. nap: Nyali Beach óceánparti pihenés

Reggeli a szállodában, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen:

1., Városnézés Mombasában: a MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd.

2., Malindi, a Mombasától 120 km-re fekvő óceánparti kisváros meglátogatása. A Malindi Bay torkolatánál, a Galana-folyó mellett, az Indiai-óceán partján található város Kilifi megye központja. Érkezést követően városnézés: az óváros, a Vasco da Gama emlékmű, stb. meglátogatása. A nap folyamán részt veszünk egy törzsi bemutatón is. (A programok a helyszínen fizetendők.) Vacsora és szállás Mombasában.

 

10. nap: Óceánpart - Nairobi

Reggeli a szállodában, majd délben kijelentkezés szálláshelyünkről. Transzfer a repülőtérre, majd elrepülés Nairobiba, Kenya fővárosába. Nairobi szubtrópusi hegyvidéki éghajlattal rendelkezik. A nagy tengerszint feletti magassága miatt az éjszakák különösen hűvösek lehetnek. Az év legmelegebb időszaka itt decembertől márciusig tart. Vacsora, szállás Nairobiban.

 

11. nap: Nairobi ...

Reggeli, majd városnézés Nairobiban, Kelet-Afrika legfejlettebb városában. Látogatás többek között a Karen Blixen múzeumban, mely a dán írónő korábbi otthona volt 1917-től 1931-ig. Míg itt élt, kávéültetvényt üzemeltetett a ház körüli földeken. Később egy zsiráf farmra látogatunk, ahol lehetőségünk nyílik etetni is az állatokat. Vacsora és szállás Nairobiban, az éjszaka folyamán kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre és a kora hajnali órában elrepülés átszállással Budapestre.

 

12. nap: ... Budapest

Hazaérkezés menetrendtől függően.

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők, nemzeti park belépők, valamint a programban feltüntetett főétkezések (Nairobiban 2, az óceánparton 4 vacsora): 215 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

Borravaló a programok alatt: ajánlott 5 USD/nap/fő 

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

 

- repülőjegyek illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise Top: 8.800 Ft)

- közlekedés külön busszal, szafari dzsipekkel, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. helyi 4*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás

  szobákban, reggelivel

- a szafarik alatt teljes ellátás

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

x Kenya - Szafarik és pihenés ***

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

12 nap
idén 0 alkalommal

1 185 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok