Tervezett létszám: 20 fő
Részvételi díj: 459 900 Ft magyar idegenvezetéssel


Reptéri és üzemanya. pótdíj+ jegykiállítási díj: 129.900 Ft
Kiscsoportos felár 18 főig:15.900 Ft
Főétkezés felár: : 45.900 Ft

AZ ÁR TARTALMAZZA:
o 8 éj emelt középkategóriás hotelben
o 2 éj 4*-os szállodákban
o 1 éj vonaton, hálókocsiban
o repülőjegyek
o magyar nyelvű és helyi idegenvezetés
o hajótúrák
o programok , transzferek légkondicionált busszal

KÜLÖN FIZETENDŐ:

o reptéri és üzema. ill. + jegykiáll. díj 129.900
kiscsoportos felár 18 főig: 15.900
o Főétkezés: (ebéd/vacsora): 45 900 Ft / fő
o belépők: kb.120 USD/fő
o vízumok: Vietnám 50 USD, Kambodzsa 30 USD (az útlevélben minimum 2 szabad oldal szükséges a vízumokhoz, valamint 4 színes igazolványkép)
o biztosítások
o borravaló kb.5 USD/fő/nap


Tervezett menetrend:
OKT 17 BUDAPEST - DUBAI            16:00    23:20
OKT 18  DUBAI    -   HANOI            03:30    13:15

OKT 29  SAIGON   -  DUBAI            23:55   04:25
OKT 30  DUBAI   -    BUDAPEST       08:40  11:45

Program: Program:

1.
nap: Elutazás

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Hanoiba, Dubai átszállással. Éjszaka a repülőn, a napszaknak megfelelő ellátással.

2. nap: Hanoi
Érkezés  Hanoi-ba a délutáni órákban, transzfer a szállásra, kellemes séta Hanoi központjában. Vacsora és éjszakázás a szálláson.

3.
nap: Hanoi -  A HaLong öböl varázsa (Reggeli (árban) Ebéd (feláras, Vacsora (feláras))
Reggeli után Hanoiból busszal utazunk le Ázsia leglátványosabb természeti jelenségéhez: hajókirándulás (kb. 5-6 óra) a különleges formájú mészkő szirtek között a festői öbölben, 1 barlang és egy tipikus falu megtekintése. Vacsora egy közeli helyi étteremben, ezt követően busszal utazunk Hanoi-ba a szálláshelyre.

4. nap:  Hanoi-Hué (Reggeli (árban), Ebéd (feláras))
Reggeli a szállodában. Egész napos városnézés keretében felfedezzük Hanoi főbb  látványosságait, a HoChi Minh Mauzóleumot, a Quan Thanh templomot, a Tran 0uoc pagodát és az Irodalom templomát. Ebéd egy helyi étteremben. A délutáni órában elutazunk a Hoan Kiem tóhoz és a történelmi óvárosba. Majd transzferbusszal a Hanoi-i vasútállomásra megyünk és az esti órákban tovább utazunk Huéba. Éjszaka a vonaton.

5. nap: Hué (Reggeli (árban), Ebéd (feláras))
Érkezés után transzfer vár minket, reggeli és felfrissülési lehetőség. Majd hajókirándulásra indulunk a Parfüm folyóra, a Thien Mu  (Mennyei hölgy) folyóparti pagodához. Itt megismerkedünk az UNESCO Világörökséget képező ősi Birodalmi Várossal, ahol Vietnám császárai több mint 200 évig uralkodtak. Elénk tárul Vietnám egyik legfontosabb zarándokhelye, pazar templom együttessel, díszkertekkel, hatalmas csarnokokkal. Ebéd a folyó melletti egyik étteremben. Délután felkeresünk 2 császári síremléket (Tu Dinh és Khai Dinh), melyek lenyűgöző hegyek között bújnak meg. Ezt követően vásárolhatunk és nézelődhetünk a méltán híres Dong Ba központi piacán. Szállás Hué-ban.

6.
nap: Közép-Vietnám csodái (Reggeli (árban), Ebéd (feláras))
A reggelinket elfogyasztva tovább utazunk Da Nang-ba. Megnézzük a Cham szobrász múzeumot, majd felkeressük a Márvány-hegyeket. Az 5 darabból álló hegység lenyűgöző látványt nyújt a tenger fölé emelkedő buja ormaival. Egy gyalogos túra keretében közelről csodálhatjuk meg a vietnámi buddhizmus egyik legjelentősebb szent ösvényét. Utunk során érintünk egy pagodát és két különleges barlangtemplomot. Majd vásárlási időt biztosítunk a márvány faragó műhelyben. Ebéd egy helyi étteremben. Délután transzfer a szállásra Hoi An-ba, az éjszakát ott töltjük.

7. nap: HOI-AN, Vietnám egyik leghíresebb műemlékvárosa (Reggeli (árban), Ebéd (feláras))
A reggelit követően vezetett városnéző sétán bejárjuk a nagy múltú gazdag kereskedőváros francia- kínai-japán stílusú műemléki központját, utunk során érintjük a Tan Ky házat, díszes palotákat, és különleges japán hidat is. 
Szabadidő, vásárlási lehetőség (kézműves tárgyak, vietnámi hímzések).
Ebéd egy helyi étteremben. A délutáni órákban tengerparti pihenés a város melletti Cua Dai beach finomhomokos fövenyén (kb. 30-40 perc). Éjszakázás Hoi-Anban.

8. nap: Hoi-An-Danang-Siem Reap (Reggeli (árban), Ebéd/Vacsora (árban))
Reggeli után felkeressük Vietnám legszebb középkori romvárosát a Champa Királyság ősi központját, félnapos program a  MySon X. századi templom együttesénél. Étkezés után Siem Reapba repülünk. (A repülőgép indulásától függ, hogy kései ebéd vagy vacsora lesz aznap).

9.
nap: ANGKOR/Siem Reap (Reggeli (árban), Vacsora (árban))
Reggelit követően megtekintjük a csodálatos Khmer templomokat és tereket, az ősi városközpont Angkor Thom díszes kapuját, majd belül a Bayon Templomot, a hatalmas kőarcokkal és a lenyűgöző domborművekkel, majd az Elefánt és Lepra Király teraszokat. Ebéd után Ta Prohmt látogatjuk meg, amely talán a legtöbbet fotózott Khmer templom, az óriási fák szentélyekre ránőtt gyökereivel. Utunk egyik fénypontja Angkor WAT, a lenyűgöző méretű XII. sz-i több udvarból és toronyból álló híres templom együttes. Vacsora, éjszakázás Siem Reapban.

10.
nap:ANGKOR/Siem Reap (Reggeli (árban), Vacsora (árban))
Reggeli, majd elutazás a Tonle Sap tóhoz, ahol hajóval meglátogatjuk az úszó falut, ahol a falu vízi életébe kapunk betekintést. Ebéd egyénileg, majd leutazunk Phnom Penhbe. Séta Phnom Penh promenádján a folyóparton, útközben éjszakai piac és vacsora.

11.
nap: Phnom-Penh II - Saigon (Reggeli (árban), Vacsor (feláras))
Kambodzsa fővárosának felfedezése: Királyi Palota, Ezüst Pagoda, Cnetrál Market épülete, Nemzeti Múzeum (kivűlről). A város nevét adó Wat Phnom templom és Függetlenségi emlékmű megtekitése. Toul Sleng múzeum látogatása, korábban a Kmer Rouge börtön volt. Délután tovább utazunk busszal Saigonba. eBÉD EGYÉNILEG. Vacsora, szabadidő majd éjszakázás Saigonban.

12.
nap: Saigon-Mekong-Delta-CaiBe-My Tho-Saigon (Reggeli (árban), Vacsora (feláras))
Kora reggeli indulás Ázsia legnagyobb folyami deltájának felfedezésére, itt a Cai Be úszópiacot csodálhatjuk meg. Megtekintjük a Dél-vietnámi templom- és kertépítészet remekét, a Vinh Trang Pagodát. Ezt követően My Tho város kikötőjéből a Teknős-szigetre hajózunk. Itt részt veszünk trópusi gyümölcskóstoláson, megnézünk egy kókusz farmot és lovas riksával is utazunk. Ebéd, majd visszautazunk a Mekong egyik főágán. A program után transzfer vissza Saigonba. Vacsora egy helyi étteremben.

13.
nap: Saigon (Reggeli, korai Vacsora (feláras))
A reggelit követően Saigon-i városnézés, felkeressük a Notre Dam Katedrálist, a Központi Posta épületét, az Opera Házat, a Városházát. Ebéd egyénileg.  Vacsora, majd transzfer a Tan Son Nhat nemzetközi repülőtérre. Menetrend szerint utazás Budapestre

14.
nap: Menetrend szerint érkezés Budapestre

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok időpontjai esetlegesen felcserélődhetnek. A vietnámi programok során az ebéd és/vagy vacsora feláras, amely külön fizetendő főétkezés felárként!

x Vietnám - Kambodzsa (Repülő) ***