fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

JAPÁN ŐSSZEL és a JAPÁN ALPOK

15 nap
idén 1 alkalommal

1 826 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Városlátogatás, Körutazás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel
 • ELLÁTÁS
 • Választható
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 635618

Program leírás

Utazás:           Budapest - Tokió - Budapest útvonalon repülővel, átszállással. A program során autóbusszal, vonattal, szuper-expresszel, komppal és hajóval, kabinos felvonóval, illetve libegővel.
Elhelyezés:     középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban, a hosszabbításon 1 éj japán szobákban.
Ellátás:           bőséges büféreggeli + fakultatív főétkezések.

1-2. nap: Budapest - Tokió
Elutazás Budapestről átszállással Tokióba. Éjszaka a repülőgépen, érkezés a japán fővárosba második nap este. Transzfer a szállodába, szállás.

3. nap: Tokió
Egész napos városnézés a titokzatos Tokióban. A Tokugawa sógunok XVI. századi családi temploma, a Zojoji, ahol a buddhizmussal ismerkedünk, majd a Tokió-torony teraszának 150 méter magasságából gyönyörködünk a nyüzsgő város panorámájában. Ellátogatunk az 1649-ben épült Asakusa szentélyhez és elvegyülünk az azt körülölelő színes bazár forgatagában. Az elegáns Omotesando sétány egészen más hangulatú, nem véletlenül nevezik a tokiói ,,Champs Elysées"-nek. Sétánkat a világhírű Ginzán folytatjuk. Kívülről látjuk még a parlamentet, a Császári Palotát, a 634 m magas Tokió Sky Tree-t. Végül a Tokiói-öbölben épült ultramodern mesterséges szigeten, Odaiban fejezzük be ismerkedésünket a sokszínű metropolisszal. Szállás Tokióban.

4. nap: Nikkó - Chuzenji-tó - Kegon-vízesés - Tokió
Reggeli után kirándulás autóbusszal NIKKO-ba, ahol természeti szépségben gyönyörködhetünk: a Chuzenji-tó, a Kegon-vízesés, és az 1000 méteres magasságba felvezető ,,Iroha-zaka" - a 48 hajtűkanyarjáról híres ABC út. Moha lepte kőfalak, kőlámpások, ősi cédrusok - és ez csak egyike Nikkó útjainak, melyek a Tokugawa sógunok dicsőségét és hatalmát tükröző Tóshó-gu szentélyhez vezetnek. A japán építészet remekét, Tokugawa leyasu sógun emlékhelyét 22.000 m2 aranyozott felület és míves fafaragások borítják. Szállás Tokióban.

5. nap: Kamakura - Ashi-tó / Fuji - Kiotó
Utazás autóbusszal az ódon hangulatú KAMAKURA-ba. A város a XII. század végétől - közel 150 éven keresztül -, Japán katonai vezetőjének, a sógunnak volt székhelye. A sajátos kultúrát, mely tükrözi a harcosok lelkületét, megtapasztalhatjuk a hadistennek szentelt Tsurugaoka Hachimangu sintó szentélyben. A buddhizmus is része volt ennek a kultúrának, gyönyörű emléke a Nagy Buddha 11 méter magas bronzszobra a XIII. századból. Továbbutazás a Hakone hegy lábánál található Ashi - tóhoz, ahonnan az időjárás függvényében legjobban látható az ország legmagasabb hegyének, a Fujinak havas csúcsa. Hajókázást követően utazás a közel 300 km / óra sebességgel száguldó szuper-expresszel Kiotóba, szállás.

6. nap: Kiotó - a japán kultúra fellegvára
Kiotó ezer éven át volt Japán fővárosa és császári székhelye. Itt található a legtöbb ősi palota, szentély, templom és kert. A japán kultúra és építészet sokszínűségéből a főbb látnivalók: Nijo-jo (a sóguni palota), Ginkaku-ji az Ezüst pavilon, Arany pavilon, Ryoanji (az ,,Alvó sárkány temploma" zen kőkertjével), Sanjusangendo buddhista templom (fából készült szobrai és a XIII. századi 1001 Kannon szobor révén vált nevezetessé), Kodaiji zen templom és kertje. Szállás Kiotóban.

7. nap: Hiroshima - Miyajima - Kiotó - Oszaka
Kirándulás szuper-expresszel HIROSHIMA-ba, onnan hajóval a közeli MIYAJIMA szigetére, ahol látjuk a dagály idején a víz fölött ,,lebegő" Itsukushima szentélyt, sétálhatunk ,,az 1000 matrac templomában", láthatunk szelíd őzeket, és ámulhatunk a tengeröbölben emelt óriási ,,Torii" időtlen szépségén. Miyajima méltán a három legszebb japán táj egyike. HIROSHIMA Béke-parkja (a ,,Dóm") és múzeuma méltó a megtekintésre. Szállás Oszakában.

8. nap: Oszaka - Nara
Utazás NARA-ba. Ismerkedés a világ legnagyobb fából készített épületével és a Nagy Buddha szoborral. A város történelmi látnivalóinak megtekintése után séta az őzparkban. Visszatérünk Oszakába, Japán második legnagyobb városába. A modern építészet remeke a 173 m magas ,,Szelek tornya", melynek tetejéről a város tökéletes körpanorámáját élvezhetjük, továbbá felkeressük a szép parkkal övezett Várat is. Szállás Oszakában.

9. nap: Eiheiji - Japán tenger: a zen-kolostor csendje
Utazás vonattal az ,,Örök béke'' zen buddhista templomhoz, melynek minden szegletéből béke, nyugalom és szépség sugárzik. Mindezt kiemeli a meseszép cédruserdő. Az EIHEIJI nem csak gyönyörködtet, de a lelket is felemeli. Ellátogatunk a Japán tenger partjára, majd egy Papír múzeumba. Este személyesen megtapasztaljuk a japán életformát: japán stílusú szállodai szobában futonon alszunk, japán vacsorát fogyasztunk, majd a napot a szálloda gyógyvizes medencéjében zárjuk. Szállás FUKUI környékén.

10. nap: Kanazawa: a szamurájok városa
Utazás KANAZAWA-ba, a ,,szamurájok városába". Látogatás a hajdani szamuráj negyedben és egy szamuráj-házban, melynek szépsége mindenkit lenyűgöz. A gésák életével is megismerkedünk a hajdani teaházak kerületében. A város az aranyfüst készítés központja is - a híres műhelyek egyikében megnézzük, hogyan készítik. Felkeressük a három legszebb japánkert közül, a XVII.sz-ban elkészült Kenrokuen-t, majd ellátogatunk egy helyi piacra is. Szállás Kanazawa-ban.

11. nap: Shirakawago - Takayama - Toyama: a vidéki hagyományok őrzői
Utazás SHIRAKAWAGO-ba. A jellegzetes japán falu házai - a hatalmas hóeséseket kivédendő - az ún. Gassho-zukuri stílusban épültek. A falvat övező hegyek és a patak partján épült házak látványa kihagyhatatlan. A történelmi falu méltán lett az UNESCO világörökség része. Továbbutazás TAKAYAMA-ba, melynek óvárosában szinte megállt az idő. A Tokugawák korában sétálgatunk, szakéfőzdék, apró kis üzletek és többszáz éves fából épült lakóházak között. Megnézzük a híres takayamai fesztivál idején felvonuló, díszes kerekeken gördülő ún."uszályok" múzeumát is. Szállás TOYAMA-ban.

12. nap: Japán Alpok - Tokió
A mai napot teljes egészében a természetnek szenteljük. Vonattal és autóbusszal utazunk át a Japán Alpokon 2.450 méter magasságot elérve. Kirándulunk még felvonóval és libegővel is a nap során, így az őszi színekbe boruló tájat, patakokat, vízeséseket, a gyönyörű Kurobe tavat - a rajta épült völgyzáró gát az emberi akarat és teljesítőképesség lenyűgöző példája - jobban megcsodálhatjuk. A hegycsúcsok között folytatva utunkat megérkezünk TOKIÓ-ba, szállás.

13. napYamagata - Yamadera - Sendai: a megszentelt hegy
A mai napon szuper expresszvonattal (Sinkanszen) utazunk északra, Yamagatába, és onnan a ,,japán Meteorák"-hoz, a Yamaderába. Itt a cédrusok között 1015 lépcső megmászása vár ránk felfelé. A csodálatos panoráma kis ,,szentélyekkel" a hegyoldalon kárpótol majd bennünket a fáradalmakért. Úgy tartják, minden egyes lépcsőfok megtételével távolodunk földi bűneinktől, és közelebb kerülünk a megvilágosodáshoz! Az első templomot 860-ban alapították, és a hely, illetve a hegyi templomok szépségét még a leghíresebb haikuköltő, Bashó is megénekelte. Szállás SENDAI-ban.

14. napMatsushima - Tokió: vizek varázsa
A mai napon megismerhetjük a 3 legszebb japán táj közül a másodikat (az első Miyajima volt) - kb. 1 órát hajókázunk a Matsushima öböl 300 apró, fenyő borította, és kormoránok lakta kis szigete között. MATSUSHIMA-ban megnézzük a hely jelképévé vált Godaido templomot (az Öt Istenség temploma), majd elsétálunk a Tohoku (Északkelet) leghíresebb zen templomához, az 1609-ben épült Zuiganjihoz. Látogatásunkat követően irány TOKIÓ. Az esti órákban transzfer a tokiói nemzetközi repülőtérre, majd hazautazás, átszállással.

15. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

FONTOS, NINCS REJTETT KÖLTSÉG! NIKKÓ és a HIROSHIMA KIRÁNDULÁS ÁRA a TELJES FIZETENDŐ ÁR RÉSZE, NEM FAKULTATÍV!

Amennyiben hosszúnak találja a 15 napos utazást, válassza programunk rövidebb változatát, Tokiótól Oszakáig!

 

UNESCO Világörökségek:

 •          Kamakura: Buddha szobor, Nikko templomai és szentélyei
 •          Kiotó történelmi műemlékei, Nara történelmi műemlékei
 •          Miyajima szigete, Hirosima: béke emlékmű
 •          Shirakawago történelmi falvak

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Tudnivalók

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/japan

 

Árak

Teljes ár: 1.826.000 Ft(1.503.000 Ft + 135.000 Ft repülőtéri illeték + 188.000 Ft vonatbérlet)

Félpanziós felár: 88.000 Ft (7 ebéd, ebből egy Japán ebéd, és 1 vacsora)

Egyágyas felár: 228.000 Ft                                                                                          

Vízum: magyar útlevéllel, nem szükséges

Minimális utaslétszám: 25 fő                                                                                        

Árfolyam: 1 JPY = 2,6 Ft

Belépőjegyek: kb. 19.000 JPY (Helyszínen fizetendő!)

Szervízdíj/borravaló:50,-USD(helyi idegenvezetők,buszsofőrök részére, helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 3%              

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

 

 

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

x JAPÁN ŐSSZEL és a JAPÁN ALPOK

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

15 nap
idén 1 alkalommal

1 826 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok