fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

JAPÁN ŐSSZEL

9 nap
idén 1 alkalommal

1 199 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Városlátogatás, Körutazás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Hotel
 • ELLÁTÁS
 • Választható
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 635630

Program leírás

Utazás:           Budapest - Tokió és Oszaka - Budapest útvonalon repülővel, átszállással. A program során autóbusszal, vonattal, szuper-expresszel, komppal és hajóval.

Elhelyezés:     középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.

Ellátás:           bőséges büféreggeli + fakultatív főétkezések.

 

1-2. nap: Budapest - Tokió
Elutazás Budapestről átszállással Tokióba. Éjszaka a repülőgépen, érkezés a japán fővárosba második nap este. Transzfer a szállodába, szállás.

3. nap: Tokió
Egész napos városnézés a titokzatos Tokióban. A Tokugawa sógunok XVI. századi családi temploma, a Zojoji, ahol a buddhizmussal ismerkedünk, majd a Tokió-torony teraszának 150 méter magasságából gyönyörködünk a nyüzsgő város panorámájában. Ellátogatunk az 1649-ben épült Asakusa szentélyhez és elvegyülünk az azt körülölelő színes bazár forgatagában. Az elegáns Omotesando sétány egészen más hangulatú, nem véletlenül nevezik a tokiói ,,Champs Elysées"-nek. Sétánkat a világhírű Ginzán folytatjuk. Kívülről látjuk még a parlamentet, a Császári Palotát, a 634 m magas Tokió Sky Tree-t. Végül a Tokiói-öbölben épült ultramodern mesterséges szigeten, Odaiban fejezzük be ismerkedésünket a sokszínű metropolisszal. Szállás Tokióban.

4. nap: Nikkó - Chuzenji-tó - Kegon-vízesés - Tokió
Reggeli után kirándulás autóbusszal NIKKO-ba, ahol természeti szépségben gyönyörködhetünk: a Chuzenji-tó, a Kegon-vízesés, és az 1000 méteres magasságba felvezető ,,Iroha-zaka" - a 48 hajtűkanyarjáról híres ABC út. Moha lepte kőfalak, kőlámpások, ősi cédrusok - és ez csak egyike Nikkó útjainak, melyek a Tokugawa sógunok dicsőségét és hatalmát tükröző Tóshó-gu szentélyhez vezetnek. A japán építészet remekét, Tokugawa leyasu sógun emlékhelyét 22.000 m2 aranyozottfelület, és míves fafaragások borítják. Szállás Tokióban.

5. nap: Kamakura - Ashi-tó / Fuji - Kiotó
Utazás autóbusszal az ódon hangulatú KAMAKURA-ba. A város a XII. század végétől - közel 150 éven keresztül -, Japán katonai vezetőjének, a sógunnak volt székhelye. A sajátos kultúrát, mely tükrözi a harcosok lelkületét, megtapasztalhatjuk a hadistennek szentelt Tsurugaoka Hachimangu sintó szentélyben. A buddhizmus is része volt ennek a kultúrának, gyönyörű emléke a Nagy Buddha 11 méter magas bronzszobra a XIII. századból. Továbbutazás a Hakone hegy lábánál található Ashi - tóhoz, ahonnan az időjárás függvényében legjobban látható az ország legmagasabb hegyének, a Fujinak havas csúcsa. Hajókázást követően utazás a közel 300 km / óra sebességgel száguldó szuper-expresszel Kiotóba, szállás.

6. nap: Kiotó - a japán kultúra fellegvára
Kiotó ezer éven át volt Japán fővárosa és császári székhelye. Itt található a legtöbb ősi palota, szentély, templom és kert. A japán kultúra és építészet sokszínűségéből a főbb látnivalók: Nijo-jo (a sóguni palota), Ginkaku-ji az Ezüst pavilon, Arany pavilon, Ryoanji (az ,,Alvó sárkány temploma" zen kőkertjével), Sanjusangendo buddhista templom (fából készült szobrai és a XIII. századi 1001 Kannon szobor révén vált nevezetessé), Kodaiji zen templom és kertje. Szállás Kiotóban.

7. nap: Hiroshima - Miyajima - Kiotó - Oszaka
Kirándulás szuper-expresszel HIROSHIMA-ba, onnan hajóval a közeli MIYAJIMA szigetére, ahol látjuk a dagály idején a víz fölött ,,lebegő" Itsukushima szentélyt, sétálhatunk ,,az 1000 matrac templomában", láthatunk szelíd őzeket, és ámulhatunk a tengeröbölben emelt óriási ,,Torii" időtlen szépségén. Miyajima méltán a három legszebb japán táj egyike. HIROSHIMA Béke-parkja (a ,,Dóm") és múzeuma méltó a megtekintésre. Szállás Oszakában.

8. nap: Oszaka - Nara
Utazás NARA-ba. Ismerkedés a világ legnagyobb fából készített épületével és a Nagy Buddha szoborral. A város történelmi látnivalóinak megtekintése után séta az őzparkban. Visszatérünk Oszakába, Japán második legnagyobb városába. A modern építészet remeke a 173 m magas ,,Szelek tornya", melynek tetejéről a város tökéletes körpanorámáját élvezhetjük. Transzfer az oszakai repülőtérre. Hazautazás átszállással. Éjszaka a repülőn.

9. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:

 •          Kamakura: Buddha szobor, Nikko templomai és szentélyei
 •          Kiotó történelmi műemlékei, Nara történelmi műemlékei
 •          Miyajima szigete, Hirosima: béke emlékmű

 

FONTOS, NINCS REJTETT KÖLTSÉG! NIKKÓ és a HIROSHIMA KIRÁNDULÁS ÁRA a TELJES FIZETENDŐ ÁR RÉSZE, NEM FAKULTATÍV!

Amennyiben ideje és pénztárcája engedi, tartson velünk a Japán Alpok és a távoli észak titkainak felkutatására!

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Tudnivalók

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/japan

Árak

Teljes ár: 1.199.000 Ft (949.000 Ft + kb. 135.000 Ft repülőtéri illeték + kb. 115.000 Ft vonatbérlet)

Félpanziós felár: 55.000 Ft (5 ebéd ebből egy Japán ebéd)

Egyágyas felár: 123.000 Ft                                                                                         

Belépőjegyek: kb. 12.000 JPY (Helyszínen fizetendő!)

Vízum: magyar útlevéllel nem szükséges

Minimális utaslétszám: 25 fő                                                                                       

Árfolyam: 1 JPY = 2,6 Ft

Szervízdíj/borravaló:30,-USD (buszsofőrök részére, helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 3 %              

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

x JAPÁN ŐSSZEL

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

9 nap
idén 1 alkalommal

1 199 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok