fb pix
mortons travel

2023 Előfoglalási akció és kedvezmények január 31-ig

Japán Húsvétkor

Körutazás Japánban, Kiotó, Tokió, Nara, Oszaka, Japán

Ugrás az árkalkulációhoz! ⇩

Japán Húsvétkor
Csodák, titkok, gésák…. tavaszi szünet idején

 

Japán a régmúlt s a legfejlettebb civilizáció ámulatba ejtő elegye, melyet még varázslatosabbá tesz a táj mindenütt jelenlévő, lenyűgöző szépsége, a rizsföldek és a kertek békéje, a szentélyek csöndje, lelket simogatóvá az emberek kedvessége. Minden évszaknak meg van a maga varázsa, de talán a tavasz a természet újjászületésével és a híres cseresznyefa virágzással kitűnik mindegyik közül - s ezt a szépséget tovább fokozza, hogy a VILÁGÖRÖKSÉGEK közé tartozó látnivalók sokaságát is felkeressük!

Utazás: Budapest – Tokió – Budapest útvonalon repülővel, átszállással Dohában.
A program során autóbusszal, vonattal, szuper-expresszel és komppal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás: bőséges büféreggeli + 5 fakultatív ebéd

Program:

1-2. nap: Budapest – Tokió
Elutazás Budapestről átszállással Tokióba. Éjszaka a repülőgépen, érkezés a japán fővárosba második nap este. Transzfer a szállodába, szállás Tokióban.

3. nap: Kamakura – Ashi-tó /Fuji – Kiotó
Utazás autóbusszal az ódon hangulatú KAMAKURA-ba. A város a XII. század végétől - közel 150 éven keresztül -, Japán katonai vezetőjének, a sógunnak volt székhelye. A hadistennek szentelt Tsurugaoka Hachimangu sintó szentélyben betekintést nyerhetünk a szamurájok sajátos lelkületébe. Megtekintjük a XIII. századból származó Nagy Buddha 11 méter magas bronzszobrát is. Továbbutazás a Hakone hegy lábánál található Ashi – tóhoz, ahonnan az időjárás függvényében a legjobban látható az ország szent hegyének, a Fuji havas csúcsa. A hajókázást követően utazás a közel 300 km / óra sebességgel száguldó szuperexpresszel Kiotóba, szállás.

4. nap: Miyajima – Hiroshima – Kiotó 
Kirándulás szuperexpresszel HIROSHIMA-ba, onnan hajóval a közeli MIYAJIMA szigetére, ahol látjuk a dagály idején a víz fölött „lebegő” Itsukushima szentélyt, sétálhatunk „az 1000 matrac templomában”, láthatunk szelíd őzeket, és ámulhatunk a tengeröbölben emelt óriási „Torii” időtlen szépségén. Miyajima méltán a három legszebb japán táj egyike. HIROSHIMA Béke-parkja (a „Dóm”) és múzeuma méltó a megtekintésre. Szállás Kiotóban.

5. nap: Kiotó, a japán kultúra fellegvára
KIOTO ezer éven át volt Japán fővárosa és császári székhelye. Itt található a legtöbb ősi palota, szentély, templom és kert. A japán kultúra és építészet sokszínűségéből a főbb látnivalók: Nijo-jo (a sóguni palota), Kódai-ji zen templom és kert, Kinkakuji („Arany Pavilon”), Ginkakuji („Ezüst Pavilon”), Sanjusangendo buddhista templom (fából készült szobrai és a XIII. századi 1001 Kannon szobor révén vált nevezetessé), Ryoanji (az „Alvó sárkány temploma” zen kőkertjével), kimonó bemutató. Szállás Kiotóban.

6. nap: Kiotó – Nara – Oszaka – Tokió
Japánban együtt él minden véglet, ezért mintha két különböző Japán létezne. Egyszerre van jelen az elsőrendű high-tech világ, ugyanakkor az emberek kötődnek az ősi hagyományokhoz, a természethez is. Ma mindkettőből ízelítőt kapunk! Utazás az UNESCO Világörökségbe tartozó Todaiji templomegyüttes részét képező Daibutsuden-hez, ami a világ legnagyobb fából készített épülete és ad otthont a világ legnagyobb égi Buddha szobrának. Továbbutazás az ultramodern OSZAKA-ba, Japán második legnagyobb városába. A korszerű építészet remeke a 173 m magas „Szelek tornya”, melynek tetejéről a város tökéletes körpanorámáját élvezhetjük. Délután utazás szuperexpresszel Tokióba. Szállás Tokióban.

7. nap: Nikkó – Chuzenji-tó – Kegon vízesés – Tokió
Reggeli után kirándulás autóbusszal NIKKO-ba, ahol a természet szépségében gyönyörködhetünk: a Chuzenji-tó, a Kegon vízesés, és az 1000 méteres magasságba felvezető „Iroha-zaka” - a 48 hajtűkanyarjáról híres ABC út. Moha lepte kőfalak, kőlámpások, ősi cédrusok – és ez csak egyike Nikkó útjainak, melyek a Tokugawa sógunok dicsőségét és hatalmát tükröző Tóshó-gu szentélyhez vezetnek. A japán építészet remekét, Tokugawa leyasu sógun emlékhelyét 22.000 m2 aranyozott felület és míves fafaragások borítják. Szállás Tokióban.

8. nap: Tokió
Egész napos városnézés a lüktető Tokióban. A buddhizmussal ismerkedünk a Tokugawa sógunok XVI. századi családi templomában, a Zojoji-ban, majd a Tokió-torony teraszának 150 méter magasságából gyönyörködünk a nyüzsgő város panorámájában. Ellátogatunk az Asakusa szentélyhez (Sensoji) és elvegyülünk az azt körülölelő színes bazár forgatagában. Az elegáns Omotesando sétányt nem véletlenül nevezik a tokiói „Champs-Élysées”-nek. Ebéd után Japán ősi kultúráját, életét ismerjük meg a Tokiói Nemzeti Múzeumban. Sétánkat a Ginzá-n folytatjuk, amely a világ egyik legnagyobb luxus bevásárló negyede. Kívülről látjuk még a parlamentet, a Császári Palotát, a 634 m magas Tokió Sky Tree-t. Végül a Tokiói-öbölben épült ultramodern mesterséges szigeten, Odaiba-n fejezzük be ismerkedésünket a sokszínű, metropolisszal. Késő este transzfer a NARITA repülőtérre és indulás haza.

9. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
• Kamakura: Buddha szobor,
• Nikko templomai és szentélyei,
• Kiotó történelmi műemlékei,
• Nara történelmi műemlékei,
• Miyajima szigete,
• Hirosima: béke emlékmű, Itsukushima szentély,
• Fuji hegy

x Japán Húsvétkor

Teljes ár: 985.000 Ft (865.000 Ft + 120.000 a rep. illeték + csomagdíj)

Vonatbérlet, mely tartalmazza a HIROSHIMA ÉS MIYAJIMA kirándulás árát is: 95.000 Ft, mely előre, irodánkban fizetendő!

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kb. 12.000 JPY) nem foglalja magában, a helyszínen fizetendő!

Félpanziós felár (Ajánlott!): 69.000 Ft (4 büfé ebéd + 1 japán ebéd)

Egyágyas felár: 125.000 Ft

Club Bonus: 25.000 Ft

Min. utaslétszám: 20 fő 

Garancia felár: 35.000 Ft (15-19 utas)

Az árakat 1 USD = 420 Ft és 1 JPY = 2,9 Ft árfolyamig garantáljuk!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / Borravaló: 25 USD
A változtatás jogát fenntartjuk!
 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Utazás részletei
  • Hotelkategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Ellátás: Reggeli
  • Hivatkozási szám: 261856

IDŐPONTOK ÉS ÁRAK

Teljes ár:

Ajánlatkérés

Az ajánlat csak visszaigazolás után érvényes.

Főutas
2. utas
Számlázási adatok
Utazási iroda részletei

Menetrend