fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Egy sziget két főváros

3 nap
idén 2 alkalommal

279 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625789

Leírás:

?  Belfast és Dublin legfőbb látnivalói
?  Whiskeyés Guinness sörgyárlátogatás
?  Fakultatív ír zenés vacsoraest

Egy sziget, melyet lakóinak vallása kettéválasztott. MI most mindkét fővárost felkeressük egy rövid, de tartalmas kirándulás során.
Süli Dorottya - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BELFAST - DUBLIN

Reggel repülés Budapestről Belfastba. Vonattal megyünk a központi vasútállomásra, ahol egy csomagmegőrzőben elhelyezzük a csomagjainkat. Ezután Belfast megtekintésére indulunk. Fő nevezetességei, Stormont palota, a helyi parlament, az impozáns Városháza, az Operaház és a berlini fal belfasti alteregóját, a Békevonalat, mely még ma is áll, és a katolikus, valamint a protestáns városrészt választja el egymástól. Ezt követően a kikötő felé vesszük az irányt, mely arról is híres, hogy itt épült a Titanic. Városnézésünk után vonatra szállunk, és Dublin felé vesszük az irányt. Elfoglaljuk szállásunkat, majd, egyénileg vacsorázás egy hangulatos pubban.

2. NAP: DUBLIN

Reggeli után az ír főváros kulturális kincseinek felfedezésére indulunk. Először a két legnagyobb protestáns templomot tekintjük meg. Az írek védőszentjéről elnevezett színes, impozáns Szent Patrik székesegyház a Gulliver utazásai című regény írójának, Johnathan Swiftnek is a nyughelye. A másik híres templom a Krisztus Katedrális, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi viking kápolna helyére. Nem messze található innen a dublini vár, melyet szintén lencsevégre kaphatunk. Nincs igazi ír program a híres nedű, a whiskey nélkül. Az Old Jameson Whiskey lepárló múzeumban megismerkedünk az élet vízének is nevezett nemes ital történetével, gyártási folyamatával és meg is ízlelhetjük több változatban is. Később a több mint százéves Guinness sörgyárnál folytatjuk kirándulásunk. Az eredetileg erjesztő üzemként és raktárként használt épület, ma a Guinness történetét bemutató múzeum. A nap során tömegközlekedést fogunk igénybe venni. Este részt vehetünk egy vacsorával egybekötött ír zenés esten, egy hangulatos pubban.

3. NAP: DUBLIN - BUDAPEST

Megreggelizünk majd a Trinity Collage épületét keressük fel mely az ország legrégibb egyeteme. A régi könyvtár, ahol az ősi kódexek találhatóak, sajnos renoválás miatt zárva lesz az idei évben. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol építészeti remekek és színes boltíves kapuk találhatók. Délután visszamegyünk a hotelbe, felvesszük a csomagokat majd tömegközlekedéssel a repülőtérre megyünk. Az esti órákban hazaindulunk Budapestre, késő este érkezés.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

x Egy sziget két főváros

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

3 nap
idén 2 alkalommal

279 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok