utazás módja: busz
időtartam: 5 nap / 4 éj
szállás: négycsillagos illetve háromcsillagos szálloda a Makarska Riviérán
szobák felszereltsége****: légkondicionálás, telefon, modern berendezés, SAT TV, minibár,  zuhanyozós fürdőszoba, hajszárító
szobák felszereltsége***: légkondicionálás, telefon, egyszerűbb berendezés, SAT TV, zuhanyozós fürdőszoba
ellátás: svédasztalos félpanzió + a mandarinszüret napján ebéd
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy  személyi igazolvány
Hivatalos fizetőeszköz: Horvát Kuna - HRK 

Felszállási lehetőségek:
06:15 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
06:45 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)


PROGRAM:

1. nap:

Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Dalmáciába a festőien szép, Európa legkedveltebb tengerpartjaként is emlegetett,  Makarska Riviérára. A szép öböl, a varázslatos pálmafás partmenti sétány, a messze elnyúló, aprókavicsos strandok a Makarska Riviérát kedvelt úticéllá teszik a turisták számára.  Érkezés a szállodába az esti órákban. Vacsora a szállodában.

2. nap

Reggeli után Splitbe indulunk. Városnézésünk során megtekintjük a Diokleciánusz-palota épületét, a Szent Duje Székesegyházat,  a Népek terét és Split történelmi látványosságait. Este vacsora a szállodában.

3. nap

Reggeli után Dubrovnikba kirándulunk, ahol megismerkedünk a város legfontosabb látnivalóival, a Pile kapuval, a Placaval, a Rektori palotával, a Sponza palotával és az erődökkel. Este vacsora a szállodában.

4. nap


A Neretva vidékén közel egymillió-háromszázezer mandarinfa van, melyek évente kb. 60 ezer tonna gyümölcsöt teremnek. Ezen a napon a mandarinföldekre kirándulunk, ahol a helyiek megismertetnek minket a mandarinszedés technikájával, elmesélik a mandarin történetét, termesztésének módját. A mandarinföldeken vidám zene, jó hangulat serkent minket arra, hogy elkezdjük mi is szedni a mandarint. Egy hangulatos neretvai vendéglőben bőséges, finom ebéddel várnak minket, mely grillezett ételekből, salátából, házi kenyérből, édességből és személyenként 2,5 dl borból és vízből áll. A mandarinünnep programjának keretében hagyományos neretvai kishajókkal fotószafarira visznek minket, gyönyörű helyekre látogatunk el. Vidám és érdekes napunk végén személyenként 3 kg ízletes mandarinnal gazdagodva térünk vissza a szállodába. A mandarinokhoz irodánk erős vászon szatyrot biztosít mindenkinek. Vacsora a szállodában.

5. nap


Reggeli után (07:30) hazaindulunk. Útközben megállunk Mosztárban és megtekintjük az Óváros nevezetességeit, többek között az Öreghidat, amely az UNESCO kulturális világörökség része. Ezután a kisváros középkori oszmán épületegyüttesét is megnézzük, majd folytatjuk utunkat hazáig.

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, a forgalmi viszonyoktól és a határokon való várakozástól függően érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban. (23:00-24:00)
x Dalmát körút Mandarinünnep idején
A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: utazás busszal oda-vissza, idegenvezetővel, 4 éj szállás négycsillagos illetve háromcsillagos szállodában, svédasztalos félpanzió, látogatás a mandarin ültetvényen, vidám-zenés szüretelési lehetőség, személyenként 3 kg mandarin ajándékba, neretvai fotószafari hagyományos neretvai kishajóval, ebéd a mandarinszüret napján, városnézések (Dubrovnik, Split, Mostar)

TÁRSÍTÁS VÁLLALÁSA ESETÉN SEMMILYEN FELÁRAT NEM KELL FIZETNI.
(Társítás kétágyas szobában)

Audio guide készülék (fülhallgató) bérelhető: 1750 Ft / fő / 5 nap

Tájékoztató belépőjegyárak:

A program össz. belépőjegy ktg-e. kb. 190 HRK.