fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Kréta, a Minotaurus szigete és Athén

7 nap
idén 7 alkalommal

369 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Üdülés - nyaralás, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 616789

Leírás:

?  Végig magyar idegenvezető a csoporttal
?  Hajókirándulás Santorini fehér házaihoz
?  Ókori világ központja: az athéni Akropolisz
?  4 csillagos szálloda Heraklionban

Egy csodálatos utazás, amely elvezet minket 3500 évvel korábbra, a minoszi civilizáció virágkorába, majd az athéni demokrácia fénykorába. Kultúra, és természeti szépségek tarka kavalkádja.
Kerényi B. Eszter - a krétai utak idegenvezetője

Program:

1. NAP: BUDAPEST - KRÉTA - HERAKLION

Indulás a Budapest Liszt Ferenc repülőtérről várhatóan a késő délutáni órákban, majd közvetlen járattal Krétára, Chaniaba utazunk. Transzfer a szállodába. Szállodánk, a Hotel Marilena **** Heraklion üdülőövezetében, Ammoudarában, a tengertől 100 méterre található. A késői érkezés miatt, ezen a napon nincs vacsora. Amennyiben a repülőgép indulásában változás következne be, akkor a programot (és a vacsorát) ehhez alakítjuk.

2. NAP: KNÓSSZOSZ - HERAKLION / PIHENÉS

Megreggelizünk, majd mindenki eldöntheti, hogy ezen a napon tovább pihen, fürdik, napozik, vagy eljön velünk egy egész­napos fakultatív szigettúrára. A kirándulás során a két legna­gyobb krétai várost, Knosszoszt és Herakliont látogatjuk meg. Kréta látnivalói olyanok, mintha egy időutazást tennénk a múltba. Megtekintjük a minoszi civilizáció történelmi és spiritu­ális emlékeit. Itt található Európa első palotája is. Világhírű még a Labirintus, ahol sétálva a fali rajzokból nyomon követhetjük a 4.000 évvel ezelőtti Kréta kulturális fejlődésének folyamatát. Knósszosz egyik fő látnivalója Minosz király palotája. A knósszo­szi palotakomplexum közel 20.000 m2-es négyszögletű területen helyezkedik el. Miután az újjáépítések és bővítések során egyszer sem rombolták le a már meglévő részeket, a Kephala domb lej­tőjén meglehetősen bonyolult, négyszintes épületrendszer jött létre, amelyben 1.300 helyiség volt. Ezek után idegenvezetőnk kíséretében indulunk a gyönyörű krétai fővárosba, Heraklionba. Itt teszünk egy tartalmas sétát. A város fejlődését nagymérték­ben befolyásolta a velencei kultúra. Ennek egyik legjobb példája a Velencei Palota, de számos más velencei nevezetességet, úgy, mint a híres Morosine szökőkutat és a szépen felújított Loggiát is látni fogjuk a programunk során. Ezt követően szabadprog­ram, majd buszunkkal visszamegyünk a szállodánkhoz, vacsora. Fakultatív Knosszosz - Heraklion kirándulás: 50 EUR.

3. NAP: PIHENÉS

Reggeli a szállodában. Ezen a napon is élvezhetjük Kréta cso­dás strandjait vagy tehetünk egy kellemes sétát a városban. Az első esti vacsora ebéd formájában várhatóan ezen a napon lesz biztosítva. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. SANTORINI KIRÁNDULÁS / PIHENÉS

Reggeli után, aki szeretné, élvezheti a pihenést a hotelben, vásá­rolhat a városközpontban, kimehet a tengerpartra, vagy elutaz­hat velünk Görögország egyik legkülönlegesebb szigetére, Santorinire. A Krétához közel eső szigetre komppal megyünk át Heraklion kikötőjéből. A bő kétórás tengeri hajózás már önma­gában élmény. Első megállónk Oia, a falu, amit mindenki ismer a görögországi képeslapokról. Fehér épületei messziről olyan lát­ványt nyújtanak, mintha a mediterrán sziget oldalára hó esett volna. Szép példája ez az országot jellemző színvilágnak és épü­letformáknak. Innen Firába, a sziget fővárosába utazunk, ahol városnézést tartunk, majd kimegyünk a sziget egyik nem min­dennapi tengerpartjára, melyet fekete vulkanikus homok borít. Szabadidő alatt a tengerben is fürdőzhetünk, vagy kipróbálhat­juk az egyik autentikus görög éttermet a parton. Késő délután indulunk vissza Krétára, a hotelbe és megvacsorázunk. Kikötői transzfer és retour kompjegy Szantorinire: 47.000 Ft + Szigettúra Szantorinin: 60 EUR.

5. NAP: ELOUNDA - PLAKA - SPINALONGA - AGIOS NIKOLAOS / PIHENÉS

Ma is dönthetnek. Pihennek, vagy eljönnek velünk egy érde­kes kirándulásra. Elsőként meglátogatunk egy példaértékű olaj­bogyó és olívapaszta palackozó üzemet, amely egy 1200 m2-es területen található. Az Asmarianaki család 25 éve foglalkozik az extra szűz olívaolaj és az olívapaszta szabványosításával. Ezután Elounda és Plaka kicsiny kikötőjéből áthajózunk Spinalonga szigetére, amelynek erődje a XVI. században a velenceiek jóvoltából épült. Nevezetessé az tette, hogy egészen 1957-ig ide különítették el a leprában megbetegedetteket. A szigetet helyi idegenvezető segítségével látogatjuk meg, megismerve a hely lenyűgöző történetét. Ezután visszatérünk Plaka-ba, a kis kikötővárosba, ahol lehetőség lesz ebédelni. Utolsó megállónk a nap folyamán Agios Nikolaos festői kisvárosa, amely a sokáig feneketlennek tartott Voulismeni-tó partján fekszik. A tavat most már keskeny kis csatorna köti össze a tengerrel. A míto­szok szerint még maga Athéné istennő is fürdött ebben a tóban. Fakultatív Spinalonga kirándulás hajózással: 80 EUR.

6. NAP: KRÉTA - ATHÉN

Reggeli után transzfer a reptérre, majd Athénba, Görögország fővárosába repülünk. Autóbuszos és gyalogos városnézés kereté­ben ismerkedünk Athénnal: Újkori Olimpiai Stadion, Akadémia, Dionüszosz-színház, Zeusz-templom. A látnivalók visszave­zetnek bennünket Arkhimédész korába. Természetesen beba­rangoljuk az ikonikus Akropoliszt és környékét is. Az Akropolisz görögül ,,Felső várost" jelent, ami az épület elhelyezkedésére utal. A terület fő funkciója a valláshoz kötődött, ezért is épült a város legmagasabb pontjára. Görögországban számos Akropolisz épült, azonban méreteiben az athéni a legnagyobb, és egyben a legismertebb is. Ezt követően megtekintjük az Új Akropolisz Múzeumot, mely a világ egyik legkülönlegesebb ókori tárlatá­val rendelkezik. Számos művészettörténeti jelentőségű kincse közt itt található a ,,Moszkhotorosz" is, az a nevezetes archai­kus kori szobor, amely egy vállán kost vivő fiatalembert ábrázol (Kr. e. 570). A délután szabadprogram, amely alatt lehet vásá­rolni, vagy idegenvezetőnkkel egy gyalogos városnézésre jöhet­nek Athén újkori központjába. Szállás Athénban, este vacsora.

7. NAP: ATHÉN - BUDAPEST

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd Budapestre repülünk. Várható érkezés a déli órákban.

A május 3-i indulás a bécsi repülőtérről történik, a Budapest - Bécs repülőtér közt irodánk ingyenes privát transzfert biztosít a csoport tagjai számára.

A május 30-i indulású utazás programja a repülőgépek menetrendje miatt fordított programsorrendben, de változatlan tartalommal valósul meg.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel,

x Kréta, a Minotaurus szigete és Athén

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

7 nap
idén 7 alkalommal

369 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok

Mindenképpen nyersz! Most igazán megéri ajánlatot kérni!
Ha tudunk számodra jobb árat adni, azért, ha nem, akkor pedig azért, mert megküldjük Neked Frei Tamás Bábel című könyvének dedikált példányát.Feltételek
Hova szeretnél utazni? Asszisztensünk segítségével könnyedén kérhetsz ajánlatot!