fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Párizstól Bordeaux-ig

7 nap
idén 1 alkalommal

519 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625771

Leírás:

?  Másfél napos városnézés Párizsban
?  Az italok világában fogalom a Bordeaux-i vörösbor
?  Négy Loire-menti kastély megtekintése
?  Séta az Atlanti-óceán partján La Rochelle-nél

A francia kastélyok és azok parkjai világhírűek. Ezek megtekintését egészítettük ki egy kis nyugat-francia körúttal.
Csécsei Barbara - Francia utak szakreferense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - PÁRIZS

Menetrend függvényében, várhatóan a kora délutáni órákban érkezés Párizsba. A reptéren vár autóbuszunk. Elhelyezkedünk benne és irány a belváros. Buszos és gyalogos városnézésünk főbb látnivalói: Tuileriák Palotája, Városháza, Concorde tér, Opera, Champs-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Este foglaljuk el szállásunkat. (2 éj).

2. NAP: PÁRIZS

Egész napos párizsi városnézés. Közlekedés metróval és gya­log. Reggel felmegyünk a Montmart-ra. Sétát teszünk a művé­szek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány a városra. Sétánkat a Cité-szigetén folytatjuk. Lefényképezhetjük a leégett Notre Dame-ot, és a szintén ezen a szigeten található Conciergerie-t és a St. Chapelle templomot. Átsétálunk a Városházához, majd a Louvre érintésével megyünk a Champ-Elysées-éhez. A világ egyik legismertebb főutcáján szabadprogram. Ezt követően az Eiffel-tornyot keressük fel (a felmenetel lehetősége a várakozás nagyságától függ). A nap során lesz szabadprogram is, majd késő délután hajózási lehetőség a Szajnán. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: PÁRIZS - ORLEANS - CHAMBORD - BLOIS

Reggeli után kezdjük francia körutazásunkat. Először a Loire folyó völgyében lévő várost, a régió egyik központját, Orleanst keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. századból valók. Szép főterének közepén az Orleansi-szűz lovasszobra áll. Városi sétánk után folytatjuk utunkat és a Chambord-kastélyt keressük fel. A Chambord-kastély számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Ahogy az erdőből kibukkan ez a szép parkkal körbevett épülettömb, egy­ből az ember csodálatát váltja ki. Ez is, mint a kirándulásunk során felkeresendő összes Loire-völgyi kastély az UNESCO listá­ján szereplő látványosság. Ezután Blois-ba folytatjuk utunkat. Blois régi királyi város volt, ahol szintén van egy szép kastély. Ez annyiban különbözik a Loire-völgyben található kastélyok többségétől, hogy a belvárosban található. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Megérkezésünk után csak a belvárosban sétálunk, majd szállásunkra buszozunk (2 éj).

4. NAP: BLOIS - AMBOISE - CHENONCEAUX - TOURS

Reggeli után bemegyünk Blois belvárosába és megtekintjük az ott található reneszánsz kastélyt. Ez a palota 7 királynak és 10 királynénak volt a rezidenciája. A királyi apartmanok külö­nösen látványosak. Kastélylátogatásunk után mindenki eldönt­heti, hogy marad Blois belvárosában egész nap, vagy folytatja egy fakultatív kirándulás keretében a Loire-völgy megisme­rését. Ez utóbbi esetben beülünk az autóbuszba, és elhagyjuk Blois-t. Először Amboise reneszánsz kastélyát tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a kastélyban. A következő csodá­nak, a Chenonceaux kastélynak nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. A ,,Hölgyek Kastélya" azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízikastély az országban. Programunk zárásaként a régió másik központját Tours-t keressük fel. Katedrálisa és bel­városa különösen szép. Este megyünk vissza szálláshelyünkre. Amboise - Chenonceaux - Tours fakultatív kirándu­lás (2 belépővel): 75 EUR.

5. NAP: VILLANDRY - ANGERS - NANTES

Reggeli után folytatjuk utunkat nyugat felé. A legpompásabb kerttörténeti stílus: a franciakert. Ennek talán legszebb pél­dája a 3 szintes Villandry-kastély parkja. Nyírott sövények, for­mára metszett gyümölcsfák, labirintusok, virágágyak, konyha-, gyógynövény- és rózsakertek, tavak, csatornák teszik látvá­nyossá a parkot. A park megtekintése után folytatjuk utun­kat Angersbe mely ,,Franciaország kulturális és történelmi városa" címet viseli, mivel több mint 2500 éves. A várkastély a XIV. században épült, csakúgy, mint a Saint-Maurice katedrá­lis. Még ezeknél is régebbi a Saint-Aubin Torony. Sétálunk és gyönyörködünk a városban, majd tovább indulunk a bretag­ne-i régió egykori fővárosába, a Loire partján fekvő Nantes-ba. Itt található a környék legmagasabb egyházi épülete, a Szent Péter és Szent Pál katedrális. A történelmi belvárosban a modernebb, klasszicista palotákat, is le tudjuk fényképezni. Belvárosi városnézésünk után foglaljuk el szállásunkat.

6. NAP: NANTES - LA ROCHELLE- BORDEAUX

Reggeli után elhagyjuk Nantes-t és délre fordulunk. Az Atlanti-óceán mentén haladunk és betérünk, környék legismertebb tengerparti városába. La Rochelle, melyet az Atlanti-óceán gyöngyének is neveznek, a középkori tornyok városa. Már a régi kikötőnél láthatóak azok a tornyok, melyek évszázadokon át védelmet nyújtottak a városnak. Ezek közelében található az Óratorony és a városháza is. A belvárosban a hangulatos kisven­déglők mellett láthatjuk a Tőzsde, a Bíróság és a Szépművészeti Múzeum épületét. Szabadprogrammal fejezzük be La Rochelle-i városnézésünket, majd folytatjuk utunkat a Garonne folyó töl­csértorkolatánál elhelyezkedő Bordeaux városa felé. Elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: BORDEAUX - BUDAPEST

Reggeli után Bordeaux belvárosába megyünk. A város leg­szebb része a régi kikötő, a Hold Kikötője negyed, mely bekerült az UNESCO Világörökségei közé. A 109 m magas Szent Mihály Torony a Dél-Franciaország legmagasabb építménye. További érdekességek; az Érseki palota, a Tőzsde épülete; a Nagyszínház és a közelében található árkádos házak. A város lélegzetelál­lító modern épülete a Bormúzeum, különlegessége minden­kit meglep. Városnézésünket követő szabadprogramunk után transzfer a repülőtérre és átszállással hazarepülünk Budapestre. Érkezés menetrend függvényében a késő esti órákban a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Párizstól Bordeaux-ig

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

7 nap
idén 1 alkalommal

519 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok

Mindenképpen nyersz! Most igazán megéri ajánlatot kérni!
Ha tudunk számodra jobb árat adni, azért, ha nem, akkor pedig azért, mert megküldjük Neked Frei Tamás Bábel című könyvének dedikált példányát.Feltételek
Hova szeretnél utazni? Asszisztensünk segítségével könnyedén kérhetsz ajánlatot!