fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Párizstól Bordeaux-ig

7 nap
idén 1 alkalommal

559 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625771

Leírás:

?  Másfél napos városnézés Párizsban
?  Az italok világában fogalom a Bordeaux-i vörösbor
?  Négy Loire-menti kastély megtekintése
?  Séta az Atlanti-óceán partján La Rochelle-nél

A francia kastélyok és azok parkjai világhírűek. Ezek megtekintését egészítettük ki egy kis nyugat-francia körúttal.
Csécsei Barbara - Francia utak szakreferense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - PÁRIZS

Menetrend függvényében, várhatóan a kora délutáni órákban érkezés Párizsba. A reptéren vár autóbuszunk. Elhelyezkedünk benne és irány a belváros. Buszos és gyalogos városnézésünk főbb látnivalói: Tuileriák Palotája, Városháza, Concorde tér, Opera, Champs-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Este foglaljuk el szállásunkat. (2 éj).

2. NAP: PÁRIZS

Egész napos párizsi városnézés. Közlekedés metróval és gya­log. Reggel felmegyünk a Montmart-ra. Sétát teszünk a művé­szek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány a városra. Sétánkat a Cité-szigetén folytatjuk. Lefényképezhetjük a leégett Notre Dame-ot, és a szintén ezen a szigeten található Conciergerie-t és a St. Chapelle templomot. Átsétálunk a Városházához, majd a Louvre érintésével megyünk a Champ-Elysées-éhez. A világ egyik legismertebb főutcáján szabadprogram. Ezt követően az Eiffel-tornyot keressük fel (a felmenetel lehetősége a várakozás nagyságától függ). A nap során lesz szabadprogram is, majd késő délután hajózási lehetőség a Szajnán. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: PÁRIZS - ORLEANS - CHAMBORD - BLOIS

Reggeli után kezdjük francia körutazásunkat. Először a Loire folyó völgyében lévő várost, a régió egyik központját, Orleanst keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. századból valók. Szép főterének közepén az Orleansi-szűz lovasszobra áll. Városi sétánk után folytatjuk utunkat és a Chambord-kastélyt keressük fel. A Chambord-kastély számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Ahogy az erdőből kibukkan ez a szép parkkal körbevett épülettömb, egy­ből az ember csodálatát váltja ki. Ez is, mint a kirándulásunk során felkeresendő összes Loire-völgyi kastély az UNESCO listá­ján szereplő látványosság. Ezután Blois-ba folytatjuk utunkat. Blois régi királyi város volt, ahol szintén van egy szép kastély. Ez annyiban különbözik a Loire-völgyben található kastélyok többségétől, hogy a belvárosban található. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Megérkezésünk után csak a belvárosban sétálunk, majd szállásunkra buszozunk (2 éj).

4. NAP: BLOIS - AMBOISE - CHENONCEAUX - TOURS

Reggeli után bemegyünk Blois belvárosába és megtekintjük az ott található reneszánsz kastélyt. Ez a palota 7 királynak és 10 királynénak volt a rezidenciája. A királyi apartmanok külö­nösen látványosak. Kastélylátogatásunk után mindenki eldönt­heti, hogy marad Blois belvárosában egész nap, vagy folytatja egy fakultatív kirándulás keretében a Loire-völgy megisme­rését. Ez utóbbi esetben beülünk az autóbuszba, és elhagyjuk Blois-t. Először Amboise reneszánsz kastélyát tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a kastélyban. A következő csodá­nak, a Chenonceaux kastélynak nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. A ,,Hölgyek Kastélya" azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízikastély az országban. Programunk zárásaként a régió másik központját Tours-t keressük fel. Katedrálisa és bel­városa különösen szép. Este megyünk vissza szálláshelyünkre. Amboise - Chenonceaux - Tours fakultatív kirándu­lás (2 belépővel): 75 EUR.

5. NAP: VILLANDRY - ANGERS - NANTES

Reggeli után folytatjuk utunkat nyugat felé. A legpompásabb kerttörténeti stílus: a franciakert. Ennek talán legszebb pél­dája a 3 szintes Villandry-kastély parkja. Nyírott sövények, for­mára metszett gyümölcsfák, labirintusok, virágágyak, konyha-, gyógynövény- és rózsakertek, tavak, csatornák teszik látvá­nyossá a parkot. A park megtekintése után folytatjuk utun­kat Angersbe mely ,,Franciaország kulturális és történelmi városa" címet viseli, mivel több mint 2500 éves. A várkastély a XIV. században épült, csakúgy, mint a Saint-Maurice katedrá­lis. Még ezeknél is régebbi a Saint-Aubin Torony. Sétálunk és gyönyörködünk a városban, majd tovább indulunk a bretag­ne-i régió egykori fővárosába, a Loire partján fekvő Nantes-ba. Itt található a környék legmagasabb egyházi épülete, a Szent Péter és Szent Pál katedrális. A történelmi belvárosban a modernebb, klasszicista palotákat, is le tudjuk fényképezni. Belvárosi városnézésünk után foglaljuk el szállásunkat.

6. NAP: NANTES - LA ROCHELLE- BORDEAUX

Reggeli után elhagyjuk Nantes-t és délre fordulunk. Az Atlanti-óceán mentén haladunk és betérünk, környék legismertebb tengerparti városába. La Rochelle, melyet az Atlanti-óceán gyöngyének is neveznek, a középkori tornyok városa. Már a régi kikötőnél láthatóak azok a tornyok, melyek évszázadokon át védelmet nyújtottak a városnak. Ezek közelében található az Óratorony és a városháza is. A belvárosban a hangulatos kisven­déglők mellett láthatjuk a Tőzsde, a Bíróság és a Szépművészeti Múzeum épületét. Szabadprogrammal fejezzük be La Rochelle-i városnézésünket, majd folytatjuk utunkat a Garonne folyó töl­csértorkolatánál elhelyezkedő Bordeaux városa felé. Elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: BORDEAUX - BUDAPEST

Reggeli után Bordeaux belvárosába megyünk. A város leg­szebb része a régi kikötő, a Hold Kikötője negyed, mely bekerült az UNESCO Világörökségei közé. A 109 m magas Szent Mihály Torony a Dél-Franciaország legmagasabb építménye. További érdekességek; az Érseki palota, a Tőzsde épülete; a Nagyszínház és a közelében található árkádos házak. A város lélegzetelál­lító modern épülete a Bormúzeum, különlegessége minden­kit meglep. Városnézésünket követő szabadprogramunk után transzfer a repülőtérre és átszállással hazarepülünk Budapestre. Érkezés menetrend függvényében a késő esti órákban a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Párizstól Bordeaux-ig

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

7 nap
idén 1 alkalommal

559 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok