fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Mediterrán históriák és a Pireneusok - repülővel

6 nap
idén 1 alkalommal

425 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625800

Leírás:


?  Keresztül az Alpokon és a Pireneusokon
?  ,,Provance legszebb városai műemlékei"
?  ,,Barcelonában és Toulouse-ban városnézés"
?  Indulás busszal vagy repülővel, hazaút repülővel

Programunk különlegessége, hogy lehet választani, hogy busszal vagy repülővel tesszük meg az utat Milánóig. Visszaút mindenkinek repülővel történik, így gyorsabb és nem kell még egyszer szinte ugyanazon az útvonalon végigutazni.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - MILÁNÓ

Reggel felvesszük a repülővel érkező utasokat a Milánó melletti repülőtéren. Közösen folytatjuk utunkat Torinóba. A városban megtekintjük a főbb látnivalókat: Dóm, a Szent Lepel kápolna (melyben a katolikus egyház híres ereklyéjét őrzik), a Királyi palota és Kossuth Lajos lakóháza. Folytatjuk utunkat a Francia- Alpokba. Többezer méteres csúcsok közt kanyarogva és a híres Frejus alagúton keresztülhaladva érkezünk a téli olimpiának is otthont adó Grenoble-be. Elámulunk a körülöttünk magasodó több mint 3.000 m magas csúcsokon. Csodálatos az itt-ott meg­jelenő hófoltok látványa. Megérkezésünk után először egy lát­ványos felvonózáson vehetünk részt. A kabinnal pillanatok alatt emelkedve jutunk fel a kilátóra. Menetközben és a hegytetőről is mesés kilátás tárul elénk a városra, az Isere folyóra és a kör­nyező hegyekre. A hegytetőn szabadprogram. A hegyről leér­kezve városnézés Grenoble-ben. Megnézzük a katedrálist, az Igazságügyi Palota épületét, Stendhal szülőházát és a belvárost. Szállás Grenoble-ben.

2. NAP: GRENOBLE - ORANGE - PONT DU GARD - NIMES

Reggeli után elhagyjuk Grenoble-t és a Rhone folyó völgyében haladunk déli irányba. Első megállónk Orange lesz. A városba érve megtekintjük a Diadalívet, majd a Világörökség Listáján is szereplő római kori antik színházat és a belvárost. Folytatva utunkat a világ leghíresebb vízvezetékét, a Pont du Gardot keressük fel. Ez a monumentális építmény a római építészet remekműve, melyet ma hídként használnak. Provence tarto­mányban, a levendulák hazájában haladunk tovább végig a mediterrán növények látványa színezi utunkat. A nap során, aki haza akarja vinni ezt a kellemes levendula illatot, annak van lehetősége arra, hogy különböző kiszerelésekben vásároljon a kis illatzsákokból. Nîmes-be érve régi római emlékek fogad­nak, Amphiteatrum, Négyzetes ház, az antik alapokon nyugvó Forrás-kertje. Ez volt az első olyan nagyméretű park, amely már nem egy kastély kiegészítőjeként készült el, hanem a város lakóinak rendelkezésére bocsátották. Nimes az egyik legszebb dél-francia város, erről Önök is meggyőződhetnek. Programunk után elfoglaljuk szállásunkat.

3. NAP: CARCASSONNE - LASTOURS - TOULOUSE

Folytatjuk utunkat Franciaország dél-nyugati része felé. Első meg­állónk Carcassonne-ban lesz. Itt található a világ legnagyobb középkori vára, mely természetesen Világörökség. Ez a romantikus épületegyüttes több városfalat, hangulatos utcákat és egy régi templomot is rejt. Sétánk során eljutunk a katedrálishoz, melynek román kori és gótikus szárnyát is megtekintjük. Különösen az utóbbi lenyűgöző, monumentális ablakaival, eredeti szobraival és síremlékeivel. Több híres filmet forgattak a városban, mivel a vár­falon belüli terület megőrizte középkori hangulatát. A város köze­lében találhatóak Lastours feletti várromok. Carcassonne után ezt keressük fel. A megtekintésükhöz egy kis túrázás szükséges. Programunk folytatásaként Toulouse-ba megyünk. Városnézés Franciaország 4. legnagyobb városában, melyet úgy emleget­nek a rózsaszín város. A belváros fő látnivalói, a monumentá­lis Capitole tér, a Saint-Sernin Bazilika, a Assézat - és a Bernuy palota. Ezt követően szállásunk elfoglalása.

4. NAP: TOULOUSE - LOURDES - GAVARNIE - LOURDES

Reggeli után a Pireneusok leglátványosabb területére utazunk. Útközben megállunk Lourdes-ban, a keresztény világ egyik leg­ismertebb, leglátogatottabb zarándokhelyén. Megtekintjük a jelenés helyszínét a Csodatévő Barlangot. Folytatjuk utun­kat a Gavarnie-völgybe. Ez a Pireneusok turisztikai csúcspontja. Cirkuszvölgynek hívják azt a helyet, melyet felkeresünk. Három oldalról 3.000 m feletti hegyek övezik a völgyet. Itt található az ország legmagasabb vízesése, mely 422 m nagyságú. Kis túrázás szükséges a legszebb látványpont eléréséhez. Kirándulásunk után visszamegyünk Lourdes-ba, ahol lesz a szállásunk. Aki szeretne, este részt vehet a gyertyás körmeneten.

5. NAP: LORDES - ANDORRA - BARCELONA

Átkelünk a Pireneusok hegyvonulatán. Csodás útvonalon hala­dunk. Útközben megállunk Andorrában. Megtekintjük a főváros Andorra la Vella központját. Fő látnivalói: Parlament, kated­rális, szűk utcájú óváros. Lesz lehetőség egy kis vásárlásra is a vámmentes törpeállamban. Délután folytatjuk utunkat Spanyolországba. Este foglaljuk el szállásunkat Barcelonában.

6. NAP: BARCELONA - REPÜLŐVEL BUDAPEST

Reggeli után Barcelona városnézés. A fő látványosságok: Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Ramblas, Kolumbusz oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. Lesz lehetőség belülről is megtekinteni Gaudí mestermunkáját, a grandiózus Sagrada Família bazilikát. Ebben az esetben jegyigényt az útra történő jelentkezéskor kell jelezni, helyszíni jegyvásárlásra nincs mód. Belépőjegy és helyi idegenvezető: 35 EUR. Városnézésünk után transzfer a repülőtérre és az egész csoport hazarepül Budapestre. A Liszt Ferenc repülőtérre érkezés a késő esti órák­ban. Budapestről a hazautazást mindenki egyénileg intézi.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Repülővel

x Mediterrán históriák és a Pireneusok - repülővel

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

6 nap
idén 1 alkalommal

425 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok