Hova utazhatok?

Különleges ajánlatok és információk:

Helsinki utazás

Finnország fővárosa és egyben legnagyobb városa a déli fekvésű Helsinki. A Balti-tenger mentén a Finn-öböl partján fekszik a Vantaa folyó torkolatánál. Számos öböl és félsziget tagolja, ezen kívül 315 sziget is található a területén. 1550. június 12-én alapította I. Gusztáv svéd király. Ma már az Európai Unió egyik leggyorsabban fejlődő városa. Itt a városi polgári élet és a természet olyan harmóniában található meg, mint sehol máshol a Földön. Ezek mellé jön még öblei és a szigetei adta különlegessége.

A finnek szerint a kelet (orosz) és a nyugat (Európa) határán fekszik, ettől olyan egyedi hangulatú és stílusú a város. Mindenesetre az már biztos, hogy Helsinkiből nincs még egy. A múlt és a modern igazi kontrasztja elkápráztat mindenkit. A városban rengeteg múzeum, templom, egyházi épület, palota, szobor, emlékmű, park és természeti látnivaló akad.

helsinki utazás olcsón wizzair városlátogatás seurasaari suomenlinna finlandia palota mortons travel

Egyik legnépszerűbb látnivalója a Seurasaari, városhoz tartozó szigetek egyike, ahol a régi finn életbe nyerhetünk bepillantást a skanzen épületei, kiállításai és programjai által.

További fontos látnivalói:

helsinki utazás olcsón wizzair városlátogatás seurasaari suomenlinna finlandia palota mortons travel

Összegezve elmondható, hogy aki ide látogat nem fog unatkozni. Természetesen rengeteg elegáns üzlet és étterem várja az ide érkező turistákat.

Finnországi információkkal és utazási ajánlatokkal a Finnország utazás oldalon várjuk!

Tudta?

Megtekintett ajánlatok
Legnépszerűbb oldalaink