fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

AZ IGAZI DÉL-AFRIKA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

15 nap
idén 1 alkalommal

1 699 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Hotel
  • ELLÁTÁS
  • Félpanzió
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 641446

Program leírás

Miért is igazi? Mert Dél-Afrika természeti kincseinek megismerésére törekedtünk az ember által kitalált, megalkotott művi látványosságok helyett. A dél-afrikai élményt fokozzák a szomszédos országok ZAMBIA, BOTSWANA, ZIMBABWE felülmúlhatatlan értékei és szépségei, mint a Viktória-vízesés és a Chobe Nemzeti Park gazdag állatvilága.

Utazás:             Bp. - Fokváros és Johannesburg - Bp. útvonalon átszállással, Fokváros-Durban, Johannesburg - Viktória-                                                 vízesés útvonalon belföldi repülőjárattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés:       középkategóriás, nagyon jó minőségű szálláshelyek 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
Ellátás:              Dél-Afrikában félpanzió (büféreggeli és vacsora büfé- vagy menü), a 10. napon reggeli és ebéd, Zambiában                                                  bőséges reggeli + 1 snack itallal, és fakultatív vacsora a szállodában.

 

1. nap: Budapest - Fokváros
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Fokváros
Érkezés FOKVÁROS-ba a déli órákban. Félnapos városnézésünk során elsőként (időjárás függvényében,) a híres, 1.087 méter magas Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval. Elénk tárul a város, az Atlanti-óceán, valamint a Robben-sziget látványa, ahol Nelson Mandela raboskodott. Majd a városközpont, Maláj negyed, Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, parlament (kívülről). Vacsora, szállás Fokvárosban.

3. nap: Jóreménység foka
Egész napos kirándulás a Jóreménység fokához. Utazás Hout Bay-be az Atlanti-óceán Camps Bay partszakasza mentén, ahol a ,,12 Apostol hegyvonulata" rajzolódik ki. Időjárás függvényében hajózás a FÓKA-szigetre, ahol népes fóka kolónia él. Visszatérve a szárazföldre továbbutazás autóbusszal a JÓREMÉNYSÉG Nemzeti Parkba, ahova időjárás függvényében a CHAPMAN'S PEAK sziklába vájt, festői úton jutunk el. A 9 km-es, 114 kanyarral tűzdelt szakaszon a sziklás partvidék káprázatos panoráma tárul elénk. Fotózási lehetőség a Jóreménység foka táblánál, majd siklóval jutunk fel a világítótorony aljához, ahol az Atlanti- és az Indiai-óceán összemosódó hullámaiban gyönyörködhetünk. Útközben felfedezhetjük a félsziget növény- és élővilágát is. Késő délután visszatérünk Fokvárosba, ahol a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kerttel ismerkedünk, majd kilátogatunk a színes, pezsgő életű Waterfontra (bevásárló- és szórakoztató központ). Vacsora, szállás Fokvárosban.

4. nap: Stellenbosch - Durban - Umhlanga Rocks
A világ egyik leghíresebb szőlőtermő és borkészítő vidékére kirándulunk, természetesen borkóstolóval egybekötve! Délelőtt az ország második legrégebbi alapítású településére STELLENBOSCH-ba látogatunk. Ismerkedés a történelmi település látnivalóival: a bájos fokföldi szalmatetős, fehérre meszelt falú házai, Dorphouis, D'Owe Werf, Drop Straat a hatalmas tölgyfáival, valamint Oom Samie se Winkel-nél (Dél-Afrika legrégibb szatócsboltja), látogatás az első telepesek életét bemutató múzeumban. Utazás a Paarl közelében álló Taal emlékműhöz, amely a Dél-Afrikában beszélt nyelveknek állít emléket. Délután átrepülünk DURBAN-be. A település Dél-Afrika harmadik legnagyobb kozmopolita, szubtropikus pálmafás városa az Indiai-óceán partján, az ország legnagyobb kikötőjével és leghosszabb tengerparti sétányával. Színes kultúrájában, történelmében felfedezhetjük az angol gyarmati, indiai, zulu törzsi elemeket. Vacsora, szállás a festői Umhlanga Rockson. 

5. nap: Durban - St. Lucia
Délelőtt buszos városnézés DURBAN-ben (városháza, belváros, Moses Madiba Stadion, indiai piac), rövid séta az óceán partján és természetesen lábunkkal megmártózhatunk az Indiai-óceánban. Továbbutazás KwaZulu tartományon keresztül St. Lucia városkába. Az ISIMANGALISO WETLAND Park melletti terület az UNESCO Világörökség része. Zuluföldön keresztül érkezünk SANTA LUCIA-ba. A városkát egy nagy tórendszer öleli körbe, ahonnan esténként előfordul, hogy kijönnek a vízilovak egy kis sétára, legelészésre. Vacsora, szállás St. Luciában.

6. nap: St. Lucia - Hluhluve Nemzeti Park - Szváziföld
Reggel szafari túrán veszünk részt (4x4-es) terepjárókon Afrika első nemzeti parkjában. Itt minden jelentős nagyvadat megtalálhatunk, többek között oroszlánokat, elefántokat, széles szájú orrszarvúkat, zsiráfokat, kudukat, varacskos disznókat is láthatunk. Ananász- és cukornád ültetvények között vezet utunk az egykor brit fennhatóság alá tartozott SZVÁZIFÖLD-re (új, helyi nevén ESWATINI), mely jelenleg független királyság. Vacsora, szállás Szváziföldön.

7. nap: Szváziföld - Krüger Nemzeti Park
Látogatás egy üveggyárban. Szváziföld hegyei és fenyvesei kísérik utunkat a KRÜGER Nemzeti Parkhoz. Buszunkkal átutazunk a parkon. Itt ismét átélhetjük a vadles élményeit. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

8. nap: Krüger Nemzeti Park - Vadles
Egész napos vadles többszöri pihenővel és az ősi Afrika megtapasztalásával a KRÜGER Nemzeti Parkban! Itt ténylegesen a természettel, a valódi állatvilággal találkozunk. Az emlősök közül kb. 30.000 zebra, 8.000 elefánt, 1.500 oroszlán, 900 leopárd, 300 gepárd gazdagítja a terület állatvilágát. A nemzeti parkban még további 147 emlősfaj (köztük az ,,öt nagy": oroszlán, leopárd, elefánt, víziló, bivaly), valamint 114 hüllőfaj, 33 féle kétéltű, 500 féle madárfaj egyedei élnek. A nyitott terepjárókon vadőr kíséretével utazva nem mindennapi élmény, amint szinte testközelből, eredeti környezetükben csodálhatjuk és fotózhatjuk a vadállatokat. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

9. nap: Panoráma út - Pretoria
Utazás a híres és látványos Panoráma úton. GRASKOP a Drakensberg (Sárkány-hegység) meredek vonulatai között megbúvó, egykori aranyásó városka. A 30 m magas PINNACLE szikla érdekes őrtoronyhoz hasonlító képződmény. A LISBON-vízesés 92 m magasságból áradó víztömege a Blyde folyó egyik legszebb része, ahol a víz zabolátlan méltósággal zúdul a folyó alsó szakaszára. A BOURKES LUCK POTHOLES vízmosásnál a Blyde folyó, mint egy szobrászművész gömbölyű és metszett felületekre csiszolta a sziklás területet. A lélegzetelállító szurdok felett keskeny gyalogos hidak ívelnek át, ahonnan könnyű séta keretében felfedezhetjük ezt a különleges természeti csodát. A ,,THREE RONDAVEL" a folyó festői része. Olyan mintha a természet erői a sziklákat három zulu, azaz bennszülött kör alakú kunyhóira formázták volna. A világ egyik legnagyobb kanyonjaként ismert BLYDE RIVER CANYON az afrikai kontinens egyik legnagyobb csodája, impozáns panorámával. Vacsora, szállás Pretoriában.

10. nap: Pretoria - Lesedi
PRETORIA híres kertjeiről, jakaranda(akáchoz hasonló, lila virágú fa) parkjairól, szép épületeiről. Délelőtt ismerkedés a főbb nevezetességekkel: Voortrekker (a telepesek emlékműve), a 65 hektáros parkkal körülvett Union Building impozáns épülete, Church Square (a régi piactér a történelmi épületeivel). Ebédidőben látogatás a LESEDI Falumúzeumban, ahol vendéglátóink különböző afrikai törzsek képviselői. Sétánk során betekinthetünk a törzsek mindennapjaiba és fergeteges táncelőadásban is részünk lesz. Szállás Johannesburgban.

11. nap: Zimbabwe - Zambia - Viktória-vízesés
Délelőtt átrepülünk Zimbabwébe. Érkezés dél körül. A Zimbabwei oldalról megtekintjük a Viktória vízesést. Az újkori világ 7 csodája között, számon tartott Viktória-vízesést. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a világ legszélesebb vízesése. Határátkelés majd transzfer a szállodába. Szállás: Zambia

12. nap: Botswana Chobe Nemzeti Park
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Botswana legnagyobb nemzeti parkjába, a CHOBE Nemzeti Parkba, mely a kb. 50.000 fős elefánt populációjáról híres. A program kora reggel kezdődik négykerék meghajtású terepjárón vadlessel. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémának otthont adó területen. A szafari után büfé ebéd. Majd délután hajóra szállunk a Zambézi folyón folytatjuk a szafarit, ahol láthatunk vízilovakat, krokodilokat és elefánt csordákat. A Chobe a ,,vízilovak paradicsoma" is, fantasztikus élmény a hajókázás fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. A határon átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás Zambia

13. nap: Zambia
Délelőtt szabad program. Fakultatív kirándulás keretében a ZAMBIAI oldalról is megtekintjük a Viktória vízesést, ahol ilyenkor kisebb a vízesés víz hozama, így ebben az évszakban a grandiózus sziklaalakzatok kerülnek előtérbe, míg a mi tavaszi időpontunkban a víz mennyisége és látványa nyűgözi le a turistákat. Fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatjuk a vízesést! A nap végén hajókázás a Zambézi folyón, snack- és italfogyasztás mellett gyönyörködhetünk a naplemente látványában. Szállás Zambia.

14. nap Búcsú Afrikától...
Délelőtt menetrend függvényében határátkelés Zambiából Zimbabwébe és repülés Johannesburgba, onnan pedig egy átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

15. nap Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökség:

Dél-Afrika: Isimangaliso Wetland Park, Zimbabwe és Zambia: Viktória-vízesés

 

FONTOS: Ha netán kevesebb az ideje, vagy kedvezőbb árat szeretne, akkor vegyen részt csak az Igazi Dél-Afrika, utazáson.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Tudnivalók

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/del-afrikai-koztarsasag

 

Árak

Teljes ár: 1.699.000 Ft (1.309.000 + 390.000 belső repülések + illetékek + csomagdíj)

Egyágyas felár: 353.000 Ft                                                                                         

Minimális utaslétszám: 25 fő

Garancia felár: 150 EUR/fő 20-24 utas esetén, a helyszínen fizetendő a szolgáltatónak

Árfolyam: 390 EUR és 370 USD

Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 3 %.           

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervizdíj / Borravaló a helyiek számára: 70,- USD

A részvételi díj magában foglalja a meghirdetett programok belépőinek árát. (Kivéve: felvonó a Tábla-hegyre: 420 ZAR, kb. 30,- USD, hajókirándulás a Fóka-szigetre: 110 ZAR, kb. 10,- USD, melyek időjárásfüggő programok, ezért a helyszínen fizetendők)

Vízum: kb. 50,- USD (A határon fizetendő és az összege az utazás dátumáig változhat!)

Fakultatív programok: A helyszínen fizetendők, viszont a részvételi szándékot legkésőbb a hátralék fizetésével egy időben kérjük jelezni!!!!!

-       Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel: kb. 210,- USD

-       Helikopterrepülés a Viktória-vízesésnél (12 perces): kb. 196,- USD

-       Büfé vacsora a zambiai hotelben: kb. 28,- USD/vacsora

-       Zambiai oldalon fakultatív kirándulás: kb. 45,- USD

 

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

 

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

x AZ IGAZI DÉL-AFRIKA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

15 nap
idén 1 alkalommal

1 699 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok