fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Koppenhága és Roskilde

3 nap
idén 1 alkalommal

267 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625776

Leírás:

?  Ingyenes belépők és tömegközlekedés a C. Carddal
?  Városnézés Koppenhágában és Roskilde-ben
?  Kastély- és múzeumlátogatások Koppenhágában

Sok érdekesség van Koppenhágában, de nekem a legemlékezetesebb a Nyhavn negyedben elfogyasztott halvacsora volt.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - KOPPENHÁGA

A reggeli órákban indulunk Koppenhágába. Vonattal bemegyünk a dán fővárosba, a főpályaudvar közelében lesz a szállásunk. Elfoglaljuk szobáinkat, majd megkezdjük a gyalogos városnézést. Előzetesen megrendeljük Koppenhága Kártyáinkat, mellyel a tömegközlekedés (a vonat is), és a programunkban szereplő összes múzeum ingyenes. Elsőként elsétálunk a Városháza előtti térre, mely Koppenhága szíve, több szép épülettel. A tér sarkában Andersen óriási ülőszobrát pillanthatjuk meg. A Katedrálisnál folytatjuk a városnézést. A templom Krisztust és a 12 apostolt ábrázoló Thorvaldsen szobrairól ismert. Mellette található a Koppenhágai Egyetem és az egykor csillagvizsgálóként is funkcionáló Kerek Torony. Ide fel lehet sétálni. Érdekessége, hogy volt, amikor lovaskocsival vitték fel az uralkodót a toronyba. Ezt követően a Rosenborg Palotába teszünk látogatást. A palota ma már múzeumként működik, de 1720-ig a királyi család nyári rezidenciájaként funkcionált. A kastély alagsorában levő kincstárban őrzik a dán koronázási ékszereket. A trónteremben található a dán uralkodók narvál agyarakból készült trónja. A palota megtekintése után a Nyhavnhez (Új Kikötő) sétálunk, mely színes házairól ismert. A hely korábban kereskedelmi kikötő volt. Azóta átalakult, de történelmi hangulatából semmit sem vesztett. Egyik híres lakója volt Andersen. A környék, most a város szórakoztató központja, bárokkal, éttermekkel. Itt lesz szabadidő, hogy élvezzük ennek hangulatát (vacsorázási lehetőség). Szállás Koppenhágában (2 éj).

2. NAP: KOPPENHÁGA - ROSKILDE - KOPPENHÁGA

Reggeli után vonatra szállunk (kártyánkkal ez is ingyenes) és a fél órára lévő Roskildébe megyünk. Itt elsétálunk az UNESCO Világörökségei közt nyilvántartott Katedrálishoz, melyben az uralkodó családhoz tartozó 40 személy sírhelye található. Még szintén Roskildében felkeressük a Viking Hajómúzeumot, ahol öt, több mint 1.000 éves eredeti viking hajó látható. Programunk befejezése után visszavonatozunk Koppenhágába, és a Christiansborg Palotához megyünk, amely ma a Parlamentnek, a miniszterelnök irodájának, és a Legfelsőbb Bíróságnak ad otthont. Egyes részeit a dán királyi család használja, ezeket hívjuk Királyi Szobáknak. Látogatható részeit megtekintjük. Sétánk során lefényképezhetjük a XVII. században épült tőzsde épületét, a B?rsent. Ennek 56 méteres tornyát 4 egymásba fonódó sárkány alakja képezi. Sétahajóra szállunk, (ez is ingyenes a kártyánkkal), és a város csatornáin haladva tekintjük meg a tengerparti negyedet és a híres Sellőlány szobrot. Ezt a híres bronzszobrot Andersen egyik meséje ihlette. Lefényképezhetjük továbbá a Kastellet erődöt és az öböl túloldalán található Operaházat is. A hajókirándulásunkról visszatérve, a délután hátralévő részében szabadprogram. A szállodához visszafelé tartva, akinek kedve van, az betérhet a Tivoli Parkba, melyet 180 éve alapítottak és Dánia leghíresebb szórakoztató központja.

3. NAP: KOPPENHÁGA - BUDAPEST

Reggeli után, mivel a múzeumok 10 órakor nyitnak, szabadprogrammal kezdünk, mely során lesz lehetőség emléktárgyak vásárlására. 10 órától lehet választani két, szinte szomszédos múzeum közül. Az egyik a Dán Nemzeti Múzeum, a másik Glyptotek Múzeum. Ezután tömegközlekedéssel elindulunk az Amalienborg Palota irányába. A palotához érve megtekintjük az őrségváltást. Ez az épületegyüttes szolgál az uralkodó otthonaként, ezért is itt van az őrségváltás. A palota közelében találjuk a Frederik's Kirke-t, más néven, a Márvány templomot, mely Skandinávia legnagyobb kupolájával büszkélkedik. Programunk végeztével visszamegyünk a hotelba, felvesszük csomagjainkat majd vonattal a repülőtérre utazunk, ahonnan menetrend függvényében indul a gépünk Budapestre.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

x Koppenhága és Roskilde

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

3 nap
idén 1 alkalommal

267 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok