fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica - Panama)

11 - 15 nap
idén 2 alkalommal

2 080 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Üdülés - nyaralás, Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625748

Leírás:

?  Természeti látványosságok sokasága
?  Trópusi állatvilág különlegességei
?  Hajózás a Panama-csatornán
?  Vulkánok, káprázatos növény- és állatvilág

Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - PANAMA

Indulás a kora reggeli órákban Budapestről Panamába, ahová még ugyanezen a napon a délutáni órákban érkezünk, transz­fer a hotelba. (3 éj)

2. NAP: PANAMA-CSATORNA

Megreggelizünk, majd Közép-Amerika egyik legnagyobb attrakciójának felfedezésére indulunk. A Panama-csatorna egy fantasztikus mérnöki teljesítmény, közel 80 km hosszú és 12 zsilipmedencéből áll. Ez az egyik legjelentősebb és legfon­tosabb hajózható csatorna a világon. Szemtanúi lehetünk a zsi­lipezésnek, majd láthatjuk a Gatun tavat is, ami fontos szerepet játszott a rendszer kialakításában. A nap további részében meg­látogatjuk az embera őslakosokat, akik már évszázadok óta harmóniában élnek a természettel a festői Chagres-folyó men­tén. A közösség híres arról, hogy rendíthetetlenül elkötelezett hagyományos életmódjának megőrzése és a generációkon át öröklődő kosárfonás iránt. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: SAN BLAS-SZIGETEK

Reggeli után elhagyjuk a szárazföldet, és egy közeli szigetcso­porthoz utazzunk. A San Blas-szigetek bepillantást engednek a valódi karibi paradicsomba. Az itteni életet az egyszerűség jel­lemzi. A körülbelül 370 korallszigetet elfoglaló kunák törzs úgy fogadja a turistákat, hogy közben megőrzik ősi kultúrájukat és vallási szokásaikat. Dzsipekkel megyünk a kikötőbe, ahonnan csónakokkal megyünk a szigetre. Megérkezve megcsodáljuk a sziget természeti adottságait és változatos tengeri élővilágát. A strandolás mellett, aki bátrabb kipróbálhatja a kenuzást és a búvárkodást is. A program tartalmaz ebédet is. Délután térünk vissza Panamavárosba.

4. NAP: PANAMA - COSTA RICA

Délelőtt szabadprogram, majd Costa Ricába repülünk. Transzfer a hotelbe, utána vacsora.

5. NAP: ARENAL - LA FORTUNA

Megreggelizünk, majd vulkántúrára indulunk. Az Arenal vul­kán szimmetrikus, kúp alakja miatt figyelemre méltó geológiai jelenség. Még mindig aktív vulkán. Utoljára 2010-ben tört ki. Elmegyünk az El Silencio magánrezervátumba, ahol láthatjuk a korábbi kitörésekből származó lávamezőket. Délután fürdőzési lehetőség lesz a Baldi Spa-ban, a környék egyik legszebb meleg­vizű forrásánál. Következő megállónk a Fortuna folyó vízesése. Ennek eléréséhez egy körülbelül 530 lépcsőfokból álló ösvényen kell végig mennünk. Az úton kényelmes pihenőhelyek találha­tóak megbújva az őshonos fák között. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: ARENAL - MONTEVERDE

Reggeli után útra kelünk Monteverde felé. Először egy kétórás hajóút vár ránk egy tavon keresztül, majd néhány órás utazás után érjük el a köderdő vidékét. A természetvédelmi területet 1972-ben alapította a kvéker közösség, akik már akkor a birto­kuk egyharmadát a növényvédelemnek szentelték. Elfoglaljuk szállásunkat, majd egy magával ragadó éjszakai sétán veszünk részt a környéken, amelyet Costa Rica ,,zöld tüdőjeként" emle­getnek. Megfigyelhetjük az éjszaka is aktív vadvilágot. Éjszaka érünk vissza a hotelbe. (2 éj)

7. NAP: SELVATURA

A Selvatura Park egy természetvédelmi terület, mely számos izgalmas tevékenységet kínál. A bátrabbak lecsúszhatnak egy drótkötélpályán, kalandozhatunk az erdei ösvényrendszeren, amely hét függőhídból áll és mély kanyonokat szel át a fák tete­jén. Délután a Monteverde rezervátumban sétálunk, követve a sűrű fák között kanyargó, jól jelzett ösvényeket. Ez a kivéte­les környezet lehetőséget nyújt arra, hogy megpillantsuk a kvézált, a ragyogószínű tollazatáról híres, ikonikus madarat. Élményekkel telve megyünk vissza szállásunkra.

8. NAP: MONTEVERDE - MANUEL ANTONIO

A mai napon Manuel Antonióba, a Csendes-óceán partján fekvő településre utazunk. A környék trópusi madarak és majmok hangjaitól hangos, emlékeztetve minket a hely trópusi termé­szetére. Szállásfoglalás után fürdés, napozás vagy felfedezhet­jük a környék egyéb természeti értékeit. (2 éj)

9. NAP: MANUEL ANTONIO REZERVÁTUM

Ezen a napon reggeli után a Manuel Antonio Nemzeti Parkot fedezhetjük fel, ami egy idilli trópusi partszakasz Costa Ricában. Megfigyelhetjük lombkoronában mókázó kismajmokat, vala­mint az itt található madarakat és lajhárokat. Az óceánpart fes­tői területe fehér homokjáról és kristálytiszta kék vizéről ismert, lehetőséget nyújtva ezáltal a strandolásra, pihenésre, napo­zásra. Szállás, mint előző éjszaka.

10. NAP: MANUEL ANTONIO - SAN JOSÉ - GUATEMALA VAGY BUDAPEST

Kora reggel indulunk a fővárosi nemzetközi repülőtérre, majd a délutáni órákban repülünk Guatemalavárosba, ahol szállás vagy akik nem tartanak már velünk, ők átszállással Budapestre indul­nak. Ők éjszaka a repülőn alszanak.

11. NAP: GUATEMALAVÁROS - ANTIGUA

A hazaindulók délelőtt érkeznek az európai átszállást biztosító városba, majd onnan Budapestre, ahova várhatóan délután érkez­nek. A többi utassal a mai napon Guatemala fővárosának felfede­zésére indulunk. A város díszes spanyol barokk építészettel, bájos pasztellszínű homlokzatokkal és a környező hegyekre nyíló pano­rámával büszkélkedhet. Elsőként meglátogatjuk a Kereszt-hegyi kilátót, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra és a kör­nyező vulkánokra. A Palacio del Ayuntamiento, egy lenyűgöző múltú történelmi épület, mely a XVIII. században épült a spanyol gyarmati kormány otthonaként. Ezen kívül is számos híres épüle­tet láthatunk, ilyen például a Casa Santo Domingo, egykori kolos­tor, és a La Merced templom. Díszes oltár, gyönyörű freskók és a vallási tárgyak lenyűgöző gyűjteménye található itt. Délután lehe­tőség lesz egy helyi főzőtanfolyamon részt venni. Ez a mélyreható élmény megkönnyíti majd Guatemala sokszínű gasztronómiájá­nak felfedezését a különleges aromákon és ízeken keresztül.

+1. NAP: GUATEMALAVÁROS - FLORES-SZIGET - YAXHA

Egy órás utazással a Flores-szigetre repülünk. Innen a Yaxha régé­szeti lelőhelyre buszozunk. Yaxha egy ősi maja városnak és szertar­tási központ maradványainak ad otthont, amely a klasszikus maya korszakban (i. sz. 200-900) virágzott. Hatalmának csúcsán Yaxha a régió harmadik legnagyobb városa volt. Felkapaszkodhatunk a zsúfolt főtér körüli templomokba, hogy gyönyörködhessenek a Yaxha-tó és a környező dzsungel lenyűgöző látványában. Este a Flores-szigeten, egy tóparti étteremben vacsora. Szállás.

+2. NAP: FLORES-SZIGET - TIKAL

Mai kirándulásunk célpontja az UNESCO Világörökség, Tikal meg­tekintése lesz. A magas templomok panorámás kilátást nyújta­nak a környezetre. A fák között lengő kíváncsi üvöltőmajmok és fürge pókmajmok ugrálnak, papagájok és tukánok repkednek. Tikal legjellegzetesebb látványosságai a 44 méterre magasodó, meredek oldalú piramisok. Ami azonban kiemeli a többi közül, hogy ez a dzsungelben található. Mára a környéket megtisztítot­ták a növényzettől, néhány épületet pedig részlegesen felújítot­tak. Visszarepülünk Guatemalavárosba. Vacsora, szállás.

+3. NAP: GUATEMALAVÁROS - ÁTSZÁLLÁS

Átszállással Európa felé vesszük az irányt. Éjszaka a repülőn.

+4. NAP: EURÓPA - BUDAPEST

Átszállás után várhatóan a délutáni órákba érkezünk Budapestre.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica - Panama)

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

11 - 15 nap
idén 2 alkalommal

2 080 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok