fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban

3 nap
idén 2 alkalommal

259 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625791

Leírás:

?  A legszebb 4 belga város megtekintése
?  Csokoládé, sör és waffel különlegességek
?  Szállás 2 éj Brüsszelben, metro közelében

Hansa házak, hajózható folyócskák, történelmi emlékek, csokoládé, waffel, sültkrumpli, sör, ezek mind és együttesen adják Belgium egyedi jellegét.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - CHARLEROI - GENT - BRÜGGE - BRÜSSZEL

Menetrend szerint, várhatóan a reggeli órákban repülés Belgiumba, a Charleroi Reptérre. Autóbuszunkkal irány az európai történelem egyik leghíresebb csatájának helyszíne, Waterloo. Itt lefényképezhetjük, az oroszlánnal díszítet emlékdombot, vala­mint megtekintjük a Waterloo múzeumot. Folytatjuk utunkat Gentbe, ahol a városnézés alatt felkeressük a gótikus Szent Bravo katedrálist, az óratornyot, majd a Leie folyó menti díszes épület­sorokat vesszük szemügyre. Szabadprogramunk után megyünk Brüggebe. A délután további részét abban a városban töltjük, melyet sokan Belgium legszebb városának tartanak díszes házai és kis csatornái miatt. Sétánk során láthatjuk a különleges hom­lokzatú Hanza házakat. A Városháza épülete és a Harangtorony a központ ékességei. A szabadprogram alatt lehet vásárolni a híres brügge-i csipkéből, a belga csokoládéból, vagy valamelyik belga sörből. Este Brüsszelben szállás, fakultatív vacsora.

2. NAP: BRÜSSZEL

Ma Brüsszelben metróval fogunk közlekedni. Első programunk az Atomium. A látványos épület az 1958-as brüsszeli világki­állításra készült. Akinek kedve van belülről is megtekintheti. A gömbök belsejében lévő kiállítás mellett a mesés panorá­mában is gyönyörködhetünk. Ezt követően a szomszédos Mini Európa Parkot keressük fel. Itt Európa legjelentősebb épületeit tekinthetjük meg kicsinyítve. Ezután rápillanthatunk a Heysel stadionra is, ahol 1985-ben sajnálatos tragédia történt. A bel­városban városnézésünket Brüsszel híres látnivalói mentén folytatjuk. Lefényképezhetjük a híres ,,Pisilő kisfiú" szobrot, és a rejtőzködőbb lány változatát a Jeanneke-Pist is. Európa talán legszebb főterén, a Grand Place-on gyönyörködünk az egységes stílusú épületekben, majd a nagy katedrálist, a Gudolet keressük fel. Szabadidő alatt ki lehet próbálni valamelyik különleges sört a Guinness rekorder Delírium bárban. Itt világrekordnak számító módon több mint 2.000 féle sört (!) kínálnak. További helyi jel­legzetesség a brüsszeli waffle és a sültkrumpli, mely a belgák szerint az ő találmányuk. Este fakultatív vacsora, majd szállás.

3. NAP: ANTWERPEN - BRÜSSZEL - CHARLEROI - BUDAPEST

Mai napon választhat, hogy egy fakultatív program keretein belül idegenvezetőnkkel tart Antwerpenbe, vagy Brüsszelben marad, és vásárolgat, vagy kipróbálja valamelyik jellegze­tes helyi éttermet vagy kávézót. Aki Antwerpen mellett dönt, azokkal vonattal átmegyünk Flandria egyik legszebb váro­sába. egérkezésünk után sétálhat velünk a zsidónegyedben, ahol számtalan arany- és gyémántékszereket árusító üzletet láthatunk, majd felkeressük a Csokoládé Múzeumot. Itt megis­merkedünk a csokoládékészítés teljes folyamatával, majd kós­tolási és vásárlási lehetőség is lesz. Ezután a város leghíresebb szülöttjének házát tekinthetjük meg. Rubens nem csak híres festő, hanem kedvelt diplomata is volt. Az óvárosban talál­ható a 7 hajós gótikus Miasszonyunk Katedrális, ahol hatalmas, Rubens által festett szárnyasoltárokban gyönyörködhetünk. Ezt követi a Városháza tere, mely csodaszép hansa stílusú házak­kal ékesített. Kora délután vonattal visszamegyünk Brüsszelbe, felvesszük csomagjainkat és a teljes csoporttal tömegközleke­déssel a Charleroi repülőtérre megyünk, ahonnan hazautazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban. A Fakultatív prog­ram ára egy belépővel és retour vonatjeggyel: 45 EUR.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

x Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

3 nap
idén 2 alkalommal

259 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok