fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban

3 nap
idén 2 alkalommal

251 500 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Körutazás
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 625791

Leírás:

?  A legszebb 4 belga város megtekintése
?  Csokoládé, sör és waffel különlegességek
?  Szállás 2 éj Brüsszelben, metro közelében

Hansa házak, hajózható folyócskák, történelmi emlékek, csokoládé, waffel, sültkrumpli, sör, ezek mind és együttesen adják Belgium egyedi jellegét.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - CHARLEROI - GENT - BRÜGGE - BRÜSSZEL

Menetrend szerint, várhatóan a reggeli órákban repülés Belgiumba, a Charleroi Reptérre. Autóbuszunkkal irány az európai történelem egyik leghíresebb csatájának helyszíne, Waterloo. Itt lefényképezhetjük, az oroszlánnal díszítet emlékdombot, vala­mint megtekintjük a Waterloo múzeumot. Folytatjuk utunkat Gentbe, ahol a városnézés alatt felkeressük a gótikus Szent Bravo katedrálist, az óratornyot, majd a Leie folyó menti díszes épület­sorokat vesszük szemügyre. Szabadprogramunk után megyünk Brüggebe. A délután további részét abban a városban töltjük, melyet sokan Belgium legszebb városának tartanak díszes házai és kis csatornái miatt. Sétánk során láthatjuk a különleges hom­lokzatú Hanza házakat. A Városháza épülete és a Harangtorony a központ ékességei. A szabadprogram alatt lehet vásárolni a híres brügge-i csipkéből, a belga csokoládéból, vagy valamelyik belga sörből. Este Brüsszelben szállás, fakultatív vacsora.

2. NAP: BRÜSSZEL

Ma Brüsszelben metróval fogunk közlekedni. Első programunk az Atomium. A látványos épület az 1958-as brüsszeli világki­állításra készült. Akinek kedve van belülről is megtekintheti. A gömbök belsejében lévő kiállítás mellett a mesés panorá­mában is gyönyörködhetünk. Ezt követően a szomszédos Mini Európa Parkot keressük fel. Itt Európa legjelentősebb épületeit tekinthetjük meg kicsinyítve. Ezután rápillanthatunk a Heysel stadionra is, ahol 1985-ben sajnálatos tragédia történt. A bel­városban városnézésünket Brüsszel híres látnivalói mentén folytatjuk. Lefényképezhetjük a híres ,,Pisilő kisfiú" szobrot, és a rejtőzködőbb lány változatát a Jeanneke-Pist is. Európa talán legszebb főterén, a Grand Place-on gyönyörködünk az egységes stílusú épületekben, majd a nagy katedrálist, a Gudolet keressük fel. Szabadidő alatt ki lehet próbálni valamelyik különleges sört a Guinness rekorder Delírium bárban. Itt világrekordnak számító módon több mint 2.000 féle sört (!) kínálnak. További helyi jel­legzetesség a brüsszeli waffle és a sültkrumpli, mely a belgák szerint az ő találmányuk. Este fakultatív vacsora, majd szállás.

3. NAP: ANTWERPEN - BRÜSSZEL - CHARLEROI - BUDAPEST

Mai napon választhat, hogy egy fakultatív program keretein belül idegenvezetőnkkel tart Antwerpenbe, vagy Brüsszelben marad, és vásárolgat, vagy kipróbálja valamelyik jellegze­tes helyi éttermet vagy kávézót. Aki Antwerpen mellett dönt, azokkal vonattal átmegyünk Flandria egyik legszebb váro­sába. egérkezésünk után sétálhat velünk a zsidónegyedben, ahol számtalan arany- és gyémántékszereket árusító üzletet láthatunk, majd felkeressük a Csokoládé Múzeumot. Itt megis­merkedünk a csokoládékészítés teljes folyamatával, majd kós­tolási és vásárlási lehetőség is lesz. Ezután a város leghíresebb szülöttjének házát tekinthetjük meg. Rubens nem csak híres festő, hanem kedvelt diplomata is volt. Az óvárosban talál­ható a 7 hajós gótikus Miasszonyunk Katedrális, ahol hatalmas, Rubens által festett szárnyasoltárokban gyönyörködhetünk. Ezt követi a Városháza tere, mely csodaszép hansa stílusú házak­kal ékesített. Kora délután vonattal visszamegyünk Brüsszelbe, felvesszük csomagjainkat és a teljes csoporttal tömegközleke­déssel a Charleroi repülőtérre megyünk, ahonnan hazautazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban. A Fakultatív prog­ram ára egy belépővel és retour vonatjeggyel: 45 EUR.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

x Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

3 nap
idén 2 alkalommal

251 500 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok

Mindenképpen nyersz! Most igazán megéri ajánlatot kérni!
Ha tudunk számodra jobb árat adni, azért, ha nem, akkor pedig azért, mert megküldjük Neked Frei Tamás Bábel című könyvének dedikált példányát.Feltételek
Hova szeretnél utazni? Asszisztensünk segítségével könnyedén kérhetsz ajánlatot!