mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában!

Karácsonyi forrócsokizás Belgiumban

3 nap
idén 1 alkalommal

269 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

  • ÚT TÍPUSA
  • Városlátogatás, Körutazás, Nyaralóprogram
  • HOTEL BESOROLÁS
  • Program szerint
  • ELLÁTÁS
  • leírás szerint
  • HIVATKOZÁSI SZÁM
  • 652041

Leírás:

?  Brüsszel és Antwerpen karácsonyi pompában
?  Csokoládé, sör és waffel kóstolási lehetőség
?  Kedvező repülő menetrend, közvetlen járatok

Karácsonyi vásár, hanza házak, hajózható folyócskák, történelmi emlékek, csokoládé, waffel, sültkrumpli, sör, ezek mind és együttesen adják Belgium egyedi jellegét.

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BRÜSSZEL

Menetrend szerint indulás Budapestről a karácsonyi fényekben pompázó Brüsszelbe. Érkezés után a nap során, a helyiekhez hasonlóan tömegközlekedéssel (főleg metróval) fogunk közlekedni. Letesszük csomagunkat a szállodában és indulunk városnézésre. Első programunk a modern Brüsszel jelképe, az Atomium, amit az adventi időszakban különleges fényfűzérekkel tesznek még különlegesebbé. A kilenc gömbből álló építmény acélból készült és a vas tércentrált köbös fémrácsát jeleníti meg 165 milliárdszoros nagyításban. Érzékeltetésképpen, ez nagyjából akkora lépték, mintha egy 0,1 mm-es porszemcsét Föld méretűre növelnénk. Ez a látványos épület az 1958-as brüsszeli világkiállításra készült. A fényekkel együtt úgy néz ki, mint egy hatalmas karácsonyfadísz. Akinek kedve van belülről is megtekintheti. A gömbök belsejében lévő kiállítás mellett a mesés panorámában is gyönyörködhetünk. Ezt követően a szomszédos Mini Európa Parkot keressük fel. Itt Európa legjelentősebb épületeit tekinthetjük meg kicsinyítve. A belvárosba érve a nagy katedrálist a Gudolet keressük fel, majd Európa talán legszebb főterén, a Grand Place-on gyönyörködünk az ország karácsonyfájában és az egységes stílusú épületekben, amelyeket az ünnepnek megfelelően színes fényekbe öltöztetnek. A koraesti órákban ki lehet próbálni valamelyik különleges sört, a Guinness rekorder Delírium bárban, vagy elintézhetjük a karácsonyi bevásárlást a belváros boltjaiban. További helyi jellegzetességet kóstolhatunk meg, a brüsszeli waffle-t, melyet több mint 30 féle ízesítésben árusítanak a belváros számtalan pontján. Programunk végeztével fakultatív vacsora, majd az esti órákban térünk vissza szállásunkra.

2. NAP: BRÜSSZEL - ANTWERPEN - BRÜSSZEL

Reggel kimegyünk a vasútállomásra és vonattal indulunk Antwerpenbe. (A II. osztályú vonatjegy benne van a részvételi díjban). Megérkezésünk után, pár percig sétálunk a zsidónegyedben, ahol számtalan arany és gyémánt ékszereket árusító üzletet láthatunk, majd felkeressük a Csokoládé Múzeumot. Itt megismerjük a csokoládékészítés teljes folyamatával, majd kóstolási és vásárlási lehetőség. Ezután idegenvezetőnk segítségével körbejárjuk Antwerpen látványosságait. Először a város leghíresebb szülöttjének házát tekinthetjük meg. Rubens nem csak híres festő, hanem kedvelt diplomata is volt. Festményeivel ékesített lakóháza a város központjában található. Ennek felkeresése után az óváros központjához megyünk. Itt megtekintjük a 7 hajós, gótikus Miasszonyunk Katedrálist ahol hatalmas, Rubens által festett szárnyasoltárokban gyönyörködhetünk. Ezt követi a Városháza tere, mely csodaszép hanza stílusú házakkal ékesített. A szabadprogram alatt tehetünk egy sétát Antwerpen főterén az ország egyik legnagyobb karácsonyi vásárján vagy ihatunk egy forrócsokit az egyik közeli kávézóban. Szabadprogramot követően villamossal megyünk vissza a vasútállomásra, majd vonattal Brüsszelbe. Megérkezésünk után a nap hátralévő részében szabadprogram a belvárosban, majd vacsorára.

3. NAP: BRÜSSZEL - BUDAPEST

Reggeli után elhelyezzük a táskáinkat a hotel csomagszobájában és a repülőnk indulásáig Brüsszelben sétálhatunk, nézelődhetünk.Aki szeretne egész nap vásárolhat, vagy élvezheti a belváros nyújtotta lehetőségeket, vagy idegenvezetőnkkel tarthat, ahol közös városnézésünket Brüsszel híres látnivalói mentén folytatjuk. Lefényképezhetjük a híres ,,Pisilő kisfiú" szobrot, a Manneken-Pist, és a rejtőzködőbb lány változatát a Jeanneke-Pist is. Szabadidő után az Európa negyedbe látogatunk, ahol láthatjuk az Európai Parlament épületét és több magyar vonatkozású helyszínt is. Délután visszamegyünk a hotelbe, felvesszük a csomagjainkat és tömegközlekedéssel a repülőtérre megyünk és a menetrend szerint Budapestre repülünk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Karácsonyi forrócsokizás Belgiumban

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

3 nap
idén 1 alkalommal

269 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok