Hova utazhatok?

Sydney utazás

Ausztrália kereskedelmi, kulturális, oktatási, turisztikai, szórakoztató ipari és divatközpontja, rendszeresen a világ legélhetőbbjei közé választott városa. Központi üzleti negyedében 500 multinacionális vállalat székel. Ötmillió lakosával Sydney igazi világváros, sokak szerint a világ legnépszerűbb nagyvárosainak izgalmas és hangulatos keveréke, ahol minden utazó jól érezheti magát. A várost nemzeti parkok, öblök, folyók és persze strandok veszik körül, mint például a híres Bondi Beach.

sydney utazás olcsó sydney operház repülőjegy sydney harbor harbour bondi beach ausztrália

Ausztráliai utazási információkért és ajánlatokért látogasson Ausztrália utazás oldalunkra, ahol beutazással és vízummal kapcsolatos információkat is talál. A Morton’s Travel az amerikai csoportos utazások piacvezetője, 28 év utazásszervezési tapasztalattal.

Utasaink gyakran választják Sydney meglátogatását Új-Zéland felfedezése előtt vagy után.

Sydney két óriási öbölre épült, melyek közül a Sydney Harbour a világ egyik nagyobb természetes kikötője. Mindegy 70 strandot találunk a közelben, a városi élet fontos része a parkok és partok szeretete, ezeket minden adandó alkalommal látogatják is. Nyugaton a város a Kék hegyekig nyúlik, ahová örömmel járnak kikapcsolódni a nagyváros nyüzsgése után. Nem is csoda: számtalan vízesést, függőleges sziklafalakat, kanyonokat és a világ legmeredekebb vasútját (Blue Mountains Scenic Railway) is megtaláljuk a területen. A legforróbb hónap a január, ilyenkor átlagosan a napok felében haladja meg a 30 Celsius fokot a hőmérséklet.

sydney utazás olcsó sydney operház repülőjegy sydney harbor harbour bondi beach ausztrália

Fontos látnivalók:

Az Operaházról

A Sydney jelképévé vált Operaház, sokak szerint a II. világháború óta épített legszebb építmény a világon. II. Erzsébet brit királynő avatta fel 1973. október 20-án, hosszas tervezés, és kivitelezés után. Az építés ötlete 1954-ben merült fel, mikor is egy nemzetközi pályázatot hirdettek az ausztrálok. 32 ország építészei versengtek egymással, s végül Jorn Utzon dán építész tervei nyerték el a szigorú zsűri tetszését. Nem titok, hogy a kikötő vitorlásai adták az ötletet az építésznek. A vitorlák 161 tonnát nyomnak és 67 méter magasak. Az Operaházban van a világ legnagyobb színpadi függönye. A hangversenyterem orgonája a világ legnagyobb mechanikus orgonája.