fb pix
mortons travel

Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Körutazás Ausztráliában

17 nap
idén 1 alkalommal

2 933 000 Ft-tól
személyenként

RÉSZLETEK

 • ÚT TÍPUSA
 • Körutazás
 • HOTEL BESOROLÁS
 • Program szerint
 • ELLÁTÁS
 • Reggeli
 • HIVATKOZÁSI SZÁM
 • 616403

Programleírás

1-2. nap: Budapest - Melbourne (márc. 29-30.)

Indulás Budapestről menetrend szerinti járattal, egy átszállással Melbourne-be. Érkezés Melbourne-be másnap, a késő esti órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás Melbourne-ben (2 éj).

Szállás:

3. nap: Melbourne (márc. 31.)

Délelőtti vezetett városnézés Victoria állam fővárosában. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökséghez tartozó Royal Exhibition Buildinget, a neogótikus Szent Patrik katedrálist és a Fitzroy kertet (Cook's Cottage, Ausztrália legrégibb épülete). Továbbá XXII. századot idéző Federation teret, a National Gallery of Victoriat és a Botanikus kertet. Délután szabadprogram a belvárosban melynek során lehetőség adódik kipróbálni a híres villamost (City Circle, Tram No. 35), illetve minél többet felfedezni a város különleges atmoszférájából. Szállás Melbourne-ben. 

 

4. nap: Melbourne - Sydney (ápr. 1.) 

Délután érkezés Sydney-be, ahol elfoglaljuk szállásunkat. A nap hártalevő részében közös városnéző séta a varázslatos városrészben, A Rocks-ban, ahol a múlt és a jelen találkozik. A Rocks az egyik legrégebbi negyed Sydney-ben, ahol a város alapjait lerakták. Ott, ahol egykoron kalózok, hajósok és bűnözők jártak a sötét sikátorokban, most kézművesek, művészek és dizájnerek kínálnak egyedi alkotásokat, amelyek varázsának és kreativitásának alig lehet ellenállni. Szállás Sydney-ben (3 éj).

Szállás:

5. nap: Kék-hegység (ápr. 2.) 

A mai napon a híres Kék-hegységet látogatjuk meg. Az UNESCO Világörökséghez tartozó hegység jelképe az eukaliptusz erdők és a Katoomba vízesés mellett a Jamison völgyből 300 méteres magasságba nyúló három egymás melletti sziklatömb, vagyis a ,,Három Nővér". Ez lényegében egy szokatlan sziklaképződmény, amely az őslakosok legendája szerint három nővért jelenít meg, akik kővé változtak. A nap végén érünk vissza a szállásunkra.


6. nap: Sydney (ápr. 3.)

Autóbuszos városnézés során ismerkedés a várossal: áthaladás a Hyde Parkon, a Szent Mária Székesegyház, a Parlament és a Művészeti Galéria érintésével. Megálló a világhírű Bondi strandon, valamint a Mrs Macquaries Chairs-nél, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Operaházra és a Harbour Bridge-re. Délután fakultatív programként 1 órás idegenvezetéssel, belülről is megtekintjük a Sydney Operaházat, ahol a művészet és az építészet találkozik a csodálatos Sydney Harbour partján. Majd séta a Botanikus kertben.

7. nap: Sydney - Cairns (ápr. 4.)

Délutáni érkezés a trópusi kisvárosba. Szállásunk elfoglalása után elsétálunk a Cairns Botanikus Kertbe, ahol a trópusi flórát és faunát csodálhatjuk meg. A botanikus kert egy hatalmas, mintegy 38 hektáros park, amelyet 1886-ban alapítottak. A park részeként megismerhetjük azokat a növényeket, amelyeket az őslakos kultúrában gyógyászati, élelmiszer és egyéb célokra használtak. Szállás Cairns-ben (3 éj).


8. nap: Cairns (ápr. 5.)

Délelőtt városnézés a tengerparti városban, ahol lehetőség lesz fürdőzésre is a Cairns Esplanade lagúna 4800 négyzetméteres sósvizű medencéjében. A lagúna területét szépen gondozott pálmafák és trópusi növények ölelik körbe, ami igazi kikapcsolódást tud nyújtani, Délután fakultatív lehetőségként a trópusi őserdőbe vetjük be magunkat helyi idegenvezetőnk társaságában. Az esőerdő állatainak 80%-a éjszakai életet él, így mi is későig kint maradunk, hogy minél több állatot megfigyelhessünk természetes környezetében. Többek között az alábbi állatok élnek itt: kacsacsőrű emlős (90% az esély, hogy látni fogjuk), őserdei kenguru, ritka madarak, patkány kenguru, oposszum, békák, baglyok, hüllők. A sok kaland után, késő este 22:00 óra körül érünk vissza a szállásunkra.

9. nap: Cairns (ápr. 6.)

Mai egész napos fakultatív programunk folyamán az UNESCO Világörökség részét képező, Nagy Korallzátonyt fedezzük fel, A zátonyok külső része érintetlen, így mi oda utazunk, ahol lehetőség lesz fürödni, snorkelezni vagy akár búvárkodni is. Jó eséllyel találkozhatunk lenyűgöző tengeri élőlényekkel, trópusi halakkal és teknősökkel.  

10. nap: Cairns - Ayers Rock (ápr. 7.)

Ma elbúcsúzunk a városoktól és az örökzöld esőerdőktől, és a sziget belső vidéke felé, a sivatag közepébe vezet az utunk. Délelőtti érkezésünk után egy rövid pihenő a szállásunkon. Délután lehetőség adódik egy kis sivatagi sétára a kilátóhoz. Majd késő délutáni programunk keretében meglátogatjuk az UNSECO Világörökség részeként nyilvántartott Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkban található, Ayers Rock kilátó helyet. Az Ayers Rock színei napfelkeltkor és naplementekor drámaian változók. A naplemente fényeiben ennek leszünk szemtanúi egy pohár pezsgővel a kezünkben. Szállás Ayers Rock-ban (1 éj).


11. nap: Ayers Rock - Alice Springs (ápr. 8.)

Ma délelőtt autóbusszal szeljük át a sivatag közepét, miközben hegyeken és érdekes tájakon haladunk át Alice Springs felé, megállókkal. Szállásunk elfoglalása után a helyi kengurukat látogatjuk meg természetes környezetükben. Szelíd, emberhez szokott vörös kenguruk között sétálhatunk a sivatagban, miközben sok érdekes információt tanulunk az életükről és az őket segítő emberekről. A kenguruk és az emberek közötti egyedi kapcsolat valóságos csodát varázsol a sivatagi környezeteben. Szállás Alice Springs-ben (1 éj).

12. nap: Alice Springs - Darwin (ápr. 9.)

Délelőtti járattal elrepülünk Darwinba, ahol a szállás elfoglalása után fakultatív programként a Billabong Wetland (mocsárvidék) látogatás vár ránk autóbusszal és hajóval. Az állatok késő délután a legaktívabbak, így ez a legjobb időszak megfigyelni őket természetes környezetükben, a naplemente fényeiben. Jó eséllyel láthatunk hatalmas sós-vízi krokodilokat, tengeri sasokat, darukat és sok más mocsári madarat. Felejthetetlen élmény lesz! Szállás Darwin-ban (2 éj).

13. nap: Darwin (ápr. 10.)

Szabadnap, amit a parton vagy a belvárosban lehet eltölteni, ahol egy krokodiloktól és medúzáktól mentes tengerpart, hullámmedence, park, sétányok, megannyi bár és étterem vár mindenkit. Egész napos fakultatív programként egy autentikus aboriginal programon vehetünk részt. Maga a térség, ahová utazunk, évezredek óta az aboriginal vendéglátóink tulajdonában van. A program során a család tagjai kalauzolnak bennünket, melynek keretében tradicionális életmódjukról és szokásaikról tanítanak bennünket gyakorlatias és interaktív módon. Érintetlen esőerdők, vízesések, termesz hangya várak, szavannás területek várnak ránk, sok érdekes programmal, melynek során bensőséges módon ismerhetjük meg az őslakosok életmódját és a természethez való viszonyukat. A program részeként a frissen főzött ebéd során megkóstolhatjuk a helyi barramundi halat, valamint a krokodil és a kenguru húst is.

14. nap: Darwin - Perth (ápr. 11.)

Ma délelőtt Perthbe repülünk Elfoglaljuk szállásunkat, majd délután vezetett városnézés Perth belvárosában. Felfedezzük a lenyűgöző Elizabeth Quay-t, ahol a tenger és a város találkozik. A város ikonikus tornya, a Swan Bells Tower egyedülálló lehetőséget kínál a város panorámájának megcsodálására (fakultatív). Sétánk megannyi történelmi épület mellett halad el. Tapasztalni fogjuk, hogy Ausztrália egyik legszebb városában a múlt es a jelen milyen összhangban keveredik. Szállás Perth-ben (2 éj). 


15. nap: Perth (ápr. 12.)

Mai egész napos programunk során délelőtt egy igazi holdbéli tájat, Ausztrália egyik leglenyűgözőbb tájaként emlegetett, a Nambung Nemzeti Parkban található sivatagot látogatjuk meg. A sivatagban több ezer különleges sziklaképződmény emelkedik ki a földből, és mintha valami misztikus erő vezérelné őket, mindegyik egyedi formával rendelkezik. A sziklák különleges alakjai miatt olyanok, mintha egy földönkívüli tájra csöppentünk volna, és a formációk valóban az emberi képzelet határait feszegetik. További programként a különleges mikroorganizmusokat tekintjük meg a Lake Thetisben. Utolsó programként a Yancep Nemzeti Parkba érkezünk, ahol a kenguruk mellett koalákat is van esélyünk látni.

16 -17. nap: Perth - Dubai - Budapest (ápr. 13-14.)

Délelőtt szabadidő, amit vásárlással vagy egy búcsú sétával a Swan-folyó mentén lehet eltölteni. Délután transzfer a repülőtérre. Éjszaka a repülőn, majd hazaérkezés Budapestre egy átszálllással a 17. napon. 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Melbourne -Királyi botanikus kert
 • Sydney - Kék-hegység
 • Ayers Rock
 • Nagy Korallzátony
 • Sydney - Operaház

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

1. Szerintünk sok utazó bakancslistáján szerepel Ausztrália, a koalák és a kenguruk hazája, mely olyan hatalmas, hogy a helyi lakosok legtöbbje sem járta még be. Mi 17 nap alatt egy széleskörű betekintést nyújtunk az ide látogatóknak.

2. Az ötödik kontinens, Ausztrália különleges állatvilága lépten-nyomon újabb érdekességekkel lep meg minden utazót. A sivatag közepén álló  ,,nagy vörös szikla" az Ayers rock (Uluru) és az Olga-hegység, a kontinens közepén található vörös homokkő sziklák látványa örökre rabul ejti a látogatót.

3. Egy didgeridoo hangja az ausztrál éjszakában évezredekre repíti vissza az utazó képzeletét.

4. A körutazás során a felsorolhatatlanul sok, egyéb látványosság mellett a világörökségi helyszínek közül négyet is láthatunk: Sydney-ben a dagadó vitorlákra emlékeztető Operaházat, Melbourne-ben a Királyi botanikus kertet, a naplemente idején égővörös színben ,,izzó" Ayers Rock sziklát, katamaránnal pedig a Külső Korall-zátony élővilágát csodálhatjuk meg a víz felszíne alatt és felett.

x Körutazás Ausztráliában

Az ár nem tartalmazza

 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • vízum ügyintézés
  5 000 Ft

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  650 000 Ft
 • fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket illetékekkel (melynek értéke kb: 1.434.000 Ft)
  belföldi repülés 5 alkalommal
 • 14 éjszakai szállást,
  helyi 3-4*-os szállások,
  kétágyas szobában
 • a reggelis ellátást
 • a helyszíni közlekedést
 • a megadott programokat
 • a belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • helyi magyar nyelvű idegenvezetést Ausztráliában

Fakultatív programok

A programhoz nem tartoznak külön fizetendő fakultatív programok.

(A fakultatív programok árai a későbbiekben)

 • Sydney Operaház belülről
 • Cairns trópusi esőerdő
 • Nagy Korallzátonyhoz kihajózás (snorkelling, fürdési vagy akár búvárkodási lehetőség)
 • Billabong Wetland (mocsárvidék) 
 • Autentikus Aboriginal program
 • Swan Bells Tower

IDŐPONTOK & FOGLALTSÁG

17 nap
idén 1 alkalommal

2 933 000 Ft-tól
személyenként

Kapcsolódó ajánlatok

Mindenképpen nyersz! Most igazán megéri ajánlatot kérni!
Ha tudunk számodra jobb árat adni, azért, ha nem, akkor pedig azért, mert megküldjük Neked Frei Tamás Bábel című könyvének dedikált példányát.Feltételek
Hova szeretnél utazni? Asszisztensünk segítségével könnyedén kérhetsz ajánlatot!