Utunkon az Egyesült Államok nyugati partvidékének legszebb nemzeti parkjait és természetvédelmi területeit fedezzük fel. A túra során kisebb hangsúlyt kapnak a városok és a kulturális látnivalók, de a program összeállításánál figyeltünk rá, hogy azok is életre szóló élményekkel gazdagodjanak, akik először járnak Amerikában. Akkumulátorokat feltölteni, fényképezőt elcsomagolni, indul a kaland! 

1. nap

Utazásunk Budapestről indulva a menetrend függvényében a reggeli/ déli órákban veszi kezdetét. Első megállónk nem más, mint Los Angeles. Érkezést követően remek szállodánk felé vesszük az irányt, ahol másnap reggelig igyekszünk kipihenni az utazás fáradalmait.

Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Four Points by Sheraton Los Angeles Westside

2. nap

Első itt töltött napunkon Los Angeles vár arra, hogy felfedezzük. Reggeli után bejárjuk Hollywoodot, a luxusotthonoknak helyet adó Beverly Hills-t, a fényűző üzleteiről híres Rodeo Drive-ot és a lüktető Sunset Boulevard-t.

A délelőtti városnézést követően indulunk Laughinba, a kaszinók és vízi sportok városába, a Colorado-folyó partjához, ahol a szállásunk is lesz. 

Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Aquarius Casino Resort

3. nap

Ezen a napon Amerika legikonikusabb természeti látnivalóját, a Grand Canyon déli peremét látogatjuk meg. A kilátópontokból több mint 2000 m-es mélységekbe láthatunk bele.

Fakultatív program keretein belől lehetőségünk van helikopterezésre is.

Az estét Flagstaffban töltjük.

4. nap

Következő állomásunk: Monument Valley. A híres tanúhegyei és lapos fennsíkjai már az országútról jól láthatóak. Az ősi sziklák az amerikai western szimbólumává váltak, a filmrendezők különösen kedvelik ezt a helyet fekvése és környezete miatt.

Innen a Powell-tó felé (a Colorado-folyó egy felduzzasztott mesterséges tava) vesszük az irányt.

Szállásunk Kanab városában lesz. Kanabot a helyeik „Little Hollywoodnak” is hívják. Jogosan, hiszen számos westernfilm forgatási helyszínének adott otthont a környék.

5. nap

Újabb nap a természeti csodák birodalmában! Ezen a napon az estét már a kaszinók városában, Las Vegasban töltjük, de útközben ellátogatunk az Egyesült Államok legnépszerűbb természetvédelmi övezetébe, ahol lehetőségünk van megcsodálni a Bryce Canyon vagy a Zion Park hihetetlen élővilágát.

A Bryce Canyon főbb látványosságait a vörös sziklaoszlopok és látványos sziklaformációk adják. A Zion park szívében található a Zion Canyon, alján a ma már csak csendesen kanyargó Virgin River. Gazdag természeti szépségére jellemzőek a vad mezők, pompás fák és meredek szurdokok.

Fakultatív program keretein belül az estét koronázzák meg egy világhírű Cirque du Soleil előadással!

6. nap

Miután megreggeliztünk, nehéz választás áll előttünk, két remek fakultatív programlehetőség közül választhatunk: bejárhatjuk a város híres outlet üzleteit, vagy idegenvezetőnkkel tarthatunk a Tűz Völgyének felfedezésére.ldöntúlinak ható táj mellett a park annak is köszönheti népszerűségét, hogy több hollywoodi kasszasiker (Viva Las Vegas, Emlékmás, Star Trek, stb.) képkockáin is feltűnt.

Esti, Las Vegas by night fakultatív programunk a fényárban úszó város éjszakai arcát mutatja be, a program vacsorát is tartalmaz.

7. nap

Ez a nap az utazásról szól. Reggel a Yosemite Nemzeti Park felé vesszük az irányt. Útközben teszünk egy kis kitérőt Calico szellemvárosában, ahol egy 100 évvel ezelőtti vadnyugati bányászváros története elevenedik meg előttünk. Az estét Fresnóban töltjük. (A szabad helyek függvényében ezen éjszakát - lehetőségeink szerint - igyekszünk az amerikai filmekből ismert motelek egyikében eltöltelni.)

8. nap

Délelőtt a Yosemite Nemzeti Park felfedezése, majd a kontinens sokak szerint legszebb városa következik, San Francisco.

Programunk egyik legvarázslatosabb napja következik. A Yosemite Nemzeti Parkról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, de szavakkal leírni lehetetlen azt a szépséget, ami itt fogad minket. Érdemes a mellékelt panorámaképen alaposan körbenézni a parkban, és odaképzelni magunkat a Yosemite színei, fényei, illatai és hangjai közé.

Buszunkkal bejárjuk a park területét, és közben megcsodáljuk csodás hegyeinek gránitcsúcsait és mammutfenyőit. Az időjárástól függően, valamint egy kis szerencsével megpillanthatjuk a park zubogó víteséseit is. 

9. nap

Reggeli után, a délelőtti órákban felkeressük a város ikonikus látnivalóit. Vár ránk a Fisherman’s Wharf hangulatos halászkikötője, a filmekből jól ismert Golden Gate híd, ill. a világ legkanyargósabb utcájaként ismert Lombard Street. Ellátogatunk a Twin Peaks kilátóra is, ahonnan páratlan panoráma nyílik a város egészére.

A délutáni szabad program alatt mindenkinek lehetősége nyílik rá, hogy saját maga fedezze fel a nyitottságáról híres várost. Ajánljuk a népszerű piros kábelvasút kipróbálását és a Union Square üzleteiben való vásárlást!

Esti fakultatív, San Francisco by night programunk keretében a város éjszakai énjét ismerhetjük meg: sétahajóból gyönyörködhetünk a belváros felhőkarcolóinak sziluettjében, majd elfogyasztjuk könnyű vacsoránkat.

Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Stanford Court San Francisco

10. nap

Az óceán part menti főúton újból délnek vesszük az irányt. Menetközben megtekintjük Monterey és Carmel városát is.

Utunk a Csendes-óceán legszebb partszakaszain vezet végig. A partvidéket csodás öblök és sziklaformációk teszik látványossá. Monterey egykori halászkikötőjében kedvünkre csemegézhetünk a helyi fogásokból, a hajdani szardíniakonzerv-gyár felújított negyedének utcácskáin pedig múlt századi hangulatban bolyonghatunk. A csodás, fehér homokos partszakaszáról is híres Carmel művészvárosában felfedezzük a helyi galériákat és régiségkereskedéseket, az éjszakát Lompocban töltjük.

11. nap

Következő úti célunk ismét az Angyalok Városa, ahol egyenesen az óceánparti Santa Monica Beachre megyünk. Itt szabad program keretei közt fedezhetjük fel a helyet, és ismerhetjük meg a Baywatch sorozatbeli „díszleteket”. Miután jól szemügyre vettük a hullámlovasokat, megéri sétálni egyet a híres 66-os út végpontjánál, a promenádon. Az esti órákban jelentkezünk be szállodánkba.

Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Four Points by Sheraton Los Angeles Westside

12. nap

Amerikai utunk a végéhez közeledik, az utolsó szabadprogram következik a hotelben elfogyasztott reggelink után. A menetrend függvényében még van lehetőség elbúcsúzni Los Angeles városától.

13. nap

Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja. 

A városnézések során sokat fogunk sétálni, gyalogolni, így a program aktív fizikai igénybevételt jelent.

A csoport idegenvezetője csak bizonyos dátumokon tart az utasokkal a repülések és a repülőtér - hotel - repülőtér transzferek során is (a budapesti indulástól a budapestig való hazaérkezésig). Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdése merül fel, elérhetőségeinken forduljon munkatársainkhoz bizalommal! 

A részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegyeket (8-12 kg-os) kézipoggyásszal és 20-23-kg-os) feladható csomaggal (tervezetten Air France/ KLM - Delta - AA járatokkal)
 • szállást reggelivel 
 • transzfereket, helyi közlekedést program szerint 
 • az útleírásban szereplő programokon való részvételt magyar nyelvű idegenvezetővel 
 • virtuális idegenvezetőt a teljes út során (a szabad programok alatt is)

 A részvételi díj nem tartalmazza:

 • ESTA engedélyeket az USA-ba való belépéshez
 • repülőtéri illetéket 
 • útlemondási biztosítást

A teljes részvételi díj 1%-áért lehetőség van útlemondási biztosítás megkötésére. Ebben az esetben a befizetett összeg 80%-át téríti vissza a biztosító orvosilag igazolt utazásképtelenség esetén.

Sztornóbiztosítás ügyféltájékoztató

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Anyagi fedezetet nyújt a sürgős beteg- és baleseti ellátások költségeire, enyhítik az útipoggyászban keletkezett károkat.

VIlágjáró utasbiztosítási csomagok

Világjáró Utasbiztosítások Záradék

VAGY

 • kombinált útlemondási és utasbiztosítást

Ezen biztosítási forma a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás mellett tartalmazza az önrész nélküli útlemondási biztosítást, tehát egy esetleges orvosilag igazolt lemondás esetén a biztosító a részvételi díj 100%-át visszatéríti. Díja a választott utazás teljes részvételi díjától függően változik.

Világjáró útitárs kombinált utas- és sztornóbiztosítás

Világjáró útitárs kombinált utas- és sztornóbiztosítás Záradék

 • fakultatív programokat 

Csomagban jobban megéri! Válasszon kedvezményes fakultatív programcsomagok ajánlataink közül!

Éjszakai városnéző programcsomag a nyugati parton – 10 000 Ft/ fő kedvezménnyel 79 800 Ft helyett 69 800 Ft

 • kötelező borravalót – helyi szokás szerint napi 5 USD/ fő, melyet idegenvezetőnk az első napon beszed 
 • a részvételi díj nem tartalmazza részben fel nem soroltakat

Beutazási feltételek: https://mortons.hu/hasznos-informaciok/usa-beutazasi-feltetelek

Hogy miért a Morton's Travel útjait érdemes választani, itt foglaltuk össze.

Az amerikai utakkal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekra adott válaszaink itt olvashatók.

Útjaink igény szerint hosszabbíthatókmódosíthatók, ill. magasabb kategóriába sorolhatók (repülés magasabb osztályokon, szállás magasabb kategóriájú szállodákban, luxusprogramokon való részvétel lehetősége stb.). Egyéni kéréseivel, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Utazási feltételek