Az út teljes hossza: 4000 km


Tetszés szerint változtatható a városokban töltött napok száma, az új ajánlatért keresd szakértőink egyikét!

1-2. nap: Chicago

Chicago belvárosa éjszaka

Megérkezés a chicagoi reptérre, ahonnan önállóan jussunk el a szállás elfoglalásáig. A 66-os utunk fő látványosságát Jack Kerouac tette világhírűvé regényével, ezen kívül pedig történelmileg az egyik legfontosabb útszakasz Amerikában.

A mai napon induljunk el és fedezzük fel a „Szelek városának” nevezett Chicagot. Álljunk meg az Adams és a Michigan utcák sarkánál, ahol a történelmi jelentőségű 66-os út kiindulópontját jelölik. Reggelizzünk meg a Lou Mitchell’s épületében, amelynek Chicago 1923 óta ad otthont, és kötelező megállóhelye a 66-os út utazói számára. Sétáljunk egyet a Michigan tó partján, fedezzük fel Chicago üzleteit, vagy próbáljuk ki a városban egyedi készítésű hot dogot, azaz „Chicago Dog”-ot, fedezzük fel a város építészi jegyeit, például a Willis Towert, amely az egyik legmagasabb épület Észak-Amerikában.

Chicago kihagyhatatlan látnivalói

|

480 km

|

 5 órás út 

|

3. nap: Chicago – St. Louis

Chicago városi fényei

Ma reggel vegyük fel a bérautót, és kezdődhet a felejthetetlen utazás! Utunk kezdetén kövessük a kelet-nyugatot összekötő útszakaszt Chicagotól a Missouri állambeli St. Louisig, a végtelen kukoricaföldeken és prériken keresztül. Az út során álljunk meg Wilmington legtöbbször fényképezett „állampolgáránál”, a közel 10 méter magas Gemini Giant szobornál, majd a következő óriásnál Atlantában, a Paul Bunyan alkotta Bunyan Giant 6 méteres szobránál. Springfieldben érdemes betérni a Cozy Dog Drive-Inbe, ahol kipróbálhatjuk „cozy dog” nevű hot dog különlegességet, majd nézzük meg a Lincoln Home National Historic Site-ot, ahol Abraham Lincoln fontos emlékeit őrzik. Mai utunk végén St. Louisba érkezünk, ahol megnézhetjük a nemzet legmagasabb emlékművét, vagy a híres Budweiser sörgyárat.

Legjobb zenék a 66-os úti utazásunkhoz

|

 340 km

|

 3 órás út 

|

4. nap: St. Louis - Springfield


Utunk Springfield felé folytatódik tovább, az Ozark hegységen keresztül. E várost tartják számon, mint a 66-os út szülővárosa. Az út során látogassuk meg a Meramec barlangokat, a kiterjedt, természetes eredetű mészkőbarlangok gyönyörű formációit és színeit. A barlangban sétálva jusson eszünkbe, hogy a hírhedt bandita, Jesse James is e barlangokat használta rejtekhelyéül a sheriffek elől menekülve.

|

460 km

|

 5 órás út 

|

 

5. nap: Springfield – Tulsa – Oklahoma City

Oklahoma city

Ma reggel keljünk át Kansas délkeleti sarkán Oklahoma felé. Az 1930-as években a válság következtében ezen az úton indultak el a családok a jobb élet reményében nyugat felé. Az Oklahoma felé vezető úton álljunk meg Catoosa városában az óriási cementből készült kék bálnánál, a 66-os út egyik fő látványosságánál. Tulsaban nézzük meg a Cyrus Avery Route 66 Memorial hidat, amely a 66-os út atyjának nevezett Cyrus Avery tiszteletére kapta nevét. Oklahomában járva nézzük meg az út történelmi jelentőségű moteljeit, benzinkútjait és számos régi épületét.

Oklahoma City kihagyhatatlan lehetőségei

|

420 km

|

 4 órás út 

|

6. nap: Oklahoma City - Amarillo


Folytassuk utunkat Amarillo városa felé, amely a Texas Panhandle kies tájain helyezkedik el. E Nagy Síkságnak nevezett bivalyos prériket egykor a Kiowa és Komancs indiánok lakták. Clintonban álljunk meg a Route 66 Múzeumnál, Shamrockban megnézhetjük Texas legelső benzinkútját, valamint az U-Drop Inn Cafe ikonikus épületét, amely még mindig felidézi az egykoron itt létrejött virágzó üzletet. A Groom nevű kisvárosban megtalálhatjuk Észak-Amerika egyik legmagasabb keresztjét, amely 58 méter magas, valamint megtekinthetjük a város elhajlott víztornyát is.

|

464 km

|

 4 órás út 

|

 

7. nap: Amarillo - Albuquerque


Mielőtt elhagynánk Amarillot, feltétlenül szánjunk időt arra, hogy ellátogatunk a Cadillac Ranch farmra, ahol tíz, színpompás orrára állított Cadillacet láthatunk. Az autókat korábban kiégették, ma pedig várja a látogatóit, hogy kézjegyükkel graffitizzenek rájuk az út során. Folytassuk utunkat Adrian híres MidPoint kávézójába, ahol kipróbálhatjuk a város neves pitéjét. Az új-mexikói Albuquerque felé vesszük az irányt.

8. nap: Albuquerque

Az állam legnagyobb városa, Albuquerque a Rio Grande folyó partján fekszik. Fedezzük fel a város történelmi óvárosát, ahol belekóstolhatunk az egykori spanyol kolóniák múltjába, az Indian Pueblo Cultural Centerben pedig nyomon követhetjük a régió indián kultúrájának történetét.

A 66-os út históriája

|

206 km

|

 2 órás út 

|

 

 

9. nap: Albuquerque – Santa Fe - Albuquerque

Hogy igazán átérezhessük a 66-os út varázsát, a mai napon túrázzunk egyet Új-Mexikó fővárosába, Santa Fe-be, amely az Egyesült Államok 51 állama közül a legidősebb. Látogassunk el a város egyik híres művészeti galériájába, vagy a hagyományok, illetve kortárs művészetek múzeumába.

|

375 km

|

 3 órás út 

|

10. nap: Albuquerque - Holbrook


Utunk mai napját Arizonában folytatjuk tovább. Kiemelkedő látványossága a Petrified Forest National Park, amely több mint 13 000 éves megkövesedett fái különleges látványt nyújtanak a látogatók számára. A Painted-sivatag vörös sziklaformációi környezetében csodáljuk meg a naplementét, mielőtt Holbrookba indulunk. A városba érve nézzük meg a Wigwam Motel híres indián sátor alakú lakórészeit, amelyek egészen 1950 óta várják a vendégeket.

Legjobb éttermek a 66-os út mentén

|

290 km

|

 3 órás út 

|

11. nap: Holbrook – Grand Canyon/ Williams

Holbrookból a Navajo Indiánok földjén keresztül utazunk tovább a Grand Canyon Nemzeti Parkba, a világ egyik legcsodálatosabb természeti erők által létrehozott nemzeti parkjába. Töltsünk időt a park és a természet alkotta csodák megismerésével! Számos program közül válogathatunk itt, így akár helikopteres repüléssel is felfedezhetjük a kanyon panorámáját. Másszunk fel a Watchtower toronyba, ahonnan tiszta időben akár 160 kilométerre is elláthatunk.

|

449 km

|

 5 órás út 

|

 

12. nap: Grand Canyon/ Williams – Las Vegas


Williamst és a csodás Grand Canyont magunk mögött hagyva induljunk Las Vegas felé. Út közben számos kisebb várost találhatunk, mint például az 1895-ben alapított Seligman, vagy Kingman, ahol a 66-os út egykori kávézói és motelei még a mai napig várják az oda betérőket. Továbbhaladva a következő állomásunk feltétlenül a Hoover gát legyen Arizona és Nevada állam határán, amely a Colorado folyóra épült erőmű. Innen Las Vegas felé vesszük az irányt, a szórakozás fővárosába. 

13. nap: Las Vegas


Egy egész nap áll rendelkezésre Las Vegas felfedezésére, ahol számos lehetőség közül válogathatunk. A bűn városában élvezzük ki a kaszinózás adta lehetőségeket, üljünk be a város egyik éttermébe, vagy próbáljuk ki a medencéket. Sétáljunk egyet a Strip hosszú utcáján, vagy ezen kívül számos érdekes múzeumot is felfedezhetünk a városban.

Las Vegas-i casinozás - kezdőknek

|

435 km

|

 4,5 órás út 

|

 

14. nap: Las Vegas – Santa Monica – Los Angeles

A mai reggelen induljunk el a Mojave-sivatag felé, és nézzük meg a vadnyugatot idéző Calico szellemvárosát, amely egykor ezüstbányász városként működött. Santa Monicán keresztül eljutunk Los Angelesbe, hogy egy igazi Hollywoodi befejezése legyen utazásunknak. Érdemes megállnunk, és az utolsó métereket sétálva megtenni a móló legendás „End of the Trail” jelzéséig, mely a történelmi 66-os út nyugati befejezését jelöli.

15. nap: Los Angeles


Töltsük az egész napot Santa Monica strandjainak felfedezésével, vagy járjuk be a város adta programlehetőségeket. Látogassunk el a Beverly Hillsre vagy a Rodeo Drivera, a mozi és filmek szerelmesei pedig akár az Universal Studios-hoz is ellátogathatnak.

25 érdekesség, amit nem tudtál Los Angelesről

16. nap Los Angeles/ Elutazás

A kalandos, legendás 66-os országúti utunk a végéhez ért, már csak a hazaút maradt hátra.


A részvételi díj tartalmazza a középkategóriás (**/*** -os) szállást, illetve 2-3 fő utazása esetén közepes méretű autóbérlés díját, 4 fő utazása esetén SUV kategóriájú autóbérlés díját!AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

1. repülőjegy, kb 125.000,- Ft/fő-től Budapest indulás esetén

2. repülőjegy, kb 120.000,- Ft/fő-től Bécs indulás esetén

3. étkezést, kb 50$/fő/nap

4. kötelező helyi szokás szerinti borravalót 5$/fő/nap

5  útlemondási biztosítást (1%). Erősen javasoljuk!

6. Baleset/betegség/poggyász biztosítást: 1040 Ft / nap

7.Autóbérléshez kapcsolódóan üzemanyag, parkolási díjak, GPS, másodvezető díja

x