Végtelen homokdűnék, csodaszép tengeröblök, az Atlasz hegység fenséges csúcsai

Program leírás

Tervezett program:

1. nap: Budapest - Algír

Elutazás Budapestről Algír városába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Algírban.

 

2. nap: Algír - Kashba

Reggeli, majd városnézés: Algír óvárosa, hivatalos nevén az algíri Kashba, a tengerpartig ereszkedő Szahel-dombok oldalán terül el, és az UNESCO világörökség része. A Kashba szűk, kanyargós utcácskák és festői házak alkotta útvesztő, két részre oszlik: a dombot koronázó felsővárosra és a magaslat lábánál, a tengerparton elterülő alsóvárosra. Meglátogatjuk a város legrégebben épült templomát, a Szent Fülöp Székesegyházat (ma Ketchaoua Mecset), a neobizánci stílusban épült katolikus templomot, a Notre-Dame d'Afrique-ot. Vacsora és szállás Algírban.

 

3. nap: Algír - Hamma - Ghardaia

Reggeli, majd felkeressük Algírban a csodás fikuszfákkal és bámulatos liánokkal tarkított Le Jardin d´Essai du Hamma-t (botanikus kert), az algériai függetlenségi háború áldozatainak emlékművét. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Ghardaiába. Vacsora, szállás Ghardaiában vendégházban.

 

4. nap: Ghardaia - M'Zab völgy - El Oued

Reggelit követően megcsodálhatjuk a város nevezetességeit: megtekintjük a M'Zab Belvederét, a régi korokat idéző Beni Isguent és a csábító zöldség-, gyümölcs-, szőnyegpiacot is. Utazás El Oued városába. A Szahara homokbuckás területein (Eastern Erg) keresztül vezető utunk során meglátogatjuk Ouargla egyetemének modern kampuszait és a Touggourtot.  Touggourt valamikor egy önálló királyság székhelye, a Ben Djellab-dinasztia birodalmának fővárosa volt. A hatalmas és gazdag királyok palotáinak, kriptáinak maradványai ma is láthatóak az oázisvárosban. Érkezés El Ouedbe az esti órákban. Vacsora, szállás El Ouedben.

 

5. nap: El Oued - Biskra

Reggeli után rövid városnézés az ezerkupolás városban. Elnevezése onnan származik, hogy minden egyes lakóházát kupolaszerű tetővel fedtek be. Sidi Salem mecsetjének tornyából különösen szép látványt nyújt a vörösessárga homokbuckák övezte kis város. Továbbutazás Biskrába. Vacsora, szállás Biskrában.

 

6. nap: Biskra - Batna

Reggelit követően panoráma túrára indulunk. Biskra egy festői oázis, amely megtöri a végtelen homoksivatagot gyönyörű épületekkel és hatalmas datolyapálma ültetvényekkel. Megtekintjük a régi épületeket, kerteket, a vasútállomást és a helyi piacot. Délután tovább utazunk Batnába. Útközben a Rhoufi kanyon lélegzetelállító szépsége tárul szemünk elé. A völgyből kicsiny falvak tűnnek ki, melyeket a környező hegyvonulatok masszív falai fognak közre. A természeti erők és az erózió egy mély folyóvölgyet alakított ki, de a folyó a száraz évszakban nem látható a felszínen. Azonban a felszín alatt található víznek köszönhetően egy gyönyörű pálmaliget töri meg a sziklák kopárságát. 1902-ben a Transatlantique szállodalánc egy a sziklafalba vájt, tizennégy szobás hotel emeltetett ide, melynek ma már csak a romjai láthatóak, egykor azonban virágzó szálloda volt, még a híres francia színész, Louis de Funes is megszállt itt. A környék lakossága egészen a közelmúltig szintén a kanyon falába vájt házakban lakott. Vacsora, szállás Batnában.

 

7. nap: Batna - Timgad - Lambesis - Constantine

Reggeli után utazás Timgadba, mely a hálós szerkezetű római kori városok szép, észak-afrikai példája. Jelentős épületei a diadalívek, színház, könyvtár, és termálfürdők. A kiterjedt romterületet helyenként "észak-afrikai Pompeji"-ként is emlegetik. Meglátogatjuk Labaesis romjait. Utunkat a hegyek között fekvő Constantine felé folytatjuk. Vacsora, szállás Constantineban.

 

8. nap: Constantine - Guelma - Annaba

Reggeli után Constantine városát fedezzük fel, melyet szédítően mély szakadékok szelnek ketté, az ezeket összekötő festői függőhidak és viaduktok lenyűgöző látványt nyújtanak. Constantine-t a "Hídak városának" is szokták nevezni. Sidi Rached, El Kantaradu és Sidi M'Sid a város ikonjai. Továbbutazás Guelmába. Amint a hegyek, völgyek és folyó ölelésében utazunk, lenyűgöző látkép tárul elénk. Útközben meglátogatjuk az ősi Calamát. Annabába érkezést követően gyalogos városnézésre indulunk. A város az ókori Hippona helyén épült, mely már az i. e. XI. században jelentős főníciai kikötőhely volt. Megtekintjük a Hippo Regius fórumot, a Szent Ágoston Bazilikát és a múzeumot. Vacsora, szállás Annabában.

 

9. nap: Annaba - Djemila - Setif

Reggeli után kirándulás Djemilába, melynek római kori romjai az UNESCO Világörökség részét képezik. Az egykor itt található római települést, Cuicult, Nerva császár idején alapították, a ma itt található romok egy rendkívüli civilizációról tanúskodnak. Ez az egyik legszebben megmaradt római kori maradvány-együttes. Jól kivehető a város oszlopsorral övezett főútja, az egykori fórum, a kapitolium, a bazilika, a piac, a templomok, a régi fürdő, a diadalív és a színház. A látogatás végeztével visszautazás Setifbe. Vacsora, szállás Setifben.

 

10. nap: Setif - Tipaza - Algír

Reggeli, majd visszautazás Algírba. Felkeressük Tipazában a romvárost. Megtekintjük a Kbor er Roumia egykori mauritániai királyi mauzóleumát (Szeléné királynő sírjával). Visszaérkezés Algírba. Vacsora és szállás Algírban.

 

11. nap: Algír - Budapest

Reggelit követően transzfer a repülőtérre, elrepülés Budapestre. Érkezés menetrendtől függően Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Algír óvárosa

- M´zab völgye

- Timgad római kori romjai

- Djemila

- Tipaza romvárosa

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Belépők és a program szerinti étkezések: 155 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

Szolgáltatások

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-        BBP biztosítás

-        közlekedés külön busszal

-        elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-        magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

x Algéria Nagykörút ***