fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Loire kastély

Loire menti Kastélyok

autós körutazás

8 NAPOS ROADTRIP

Franciaországban

Franciaország legnépszerűbb látnivalói közé tartozik a Loire-völgy és az itt található kastélyok. Legtöbbször azonban egy párizsi utazás részeként, egyetlen napra érkeznek a környékre a látogatók. Autós körutazás keretében lehetőségünk van saját tempónkban, alaposan megismerni ezt az egész világon egyedülálló vidéket.

A Loire menti kastélyok mellett a folyó partjának történelmi városai - Blois, Tours, Angers - is maradandó élményeket tartogatnak. Ne siessünk, sétáljunk sokat és élvezzük a hamisítatlan francia életérzést!

1. nap

Utazás Párizsba

Közvetlen járattal repülünk Párizsba, ahol gyorsan át is vesszük bérelt autónkat még a repülőtéren. Elutazás Blois-ba, mely a XV. és a XVII. század között a királyi udvar egyik székhelye volt, középkori báját pedig máig szerencsésen megőrizte. Nézzük meg a várat, a rendi gyűlés termét, és a Szépművészeti Múzeumot. Szállás a Blois-ban vagy közelében, két éjszakán át.

2. nap

Cheverny, Chambord, Beauregard

A Loire menti kastélyok miatt jöttünk, és ma ki is pipálhatunk néhányat közülük: Cheverny eredeti berendezésével, a képeslapokról ismert Chambord reneszánsz hangulatával, Beauregard pedig 327 darab, 17. századi portréjával várja, hogy felfedezzük őket. A kastélyok Blois-tól rövid autóútra találhatók, így akár mindháromra jut időnk ezen az eseménydús napon.

3. nap

Chaumont, Amboise, Chenonceau, Tours

Blois-t elhagyva következő úti célunk a közeli Tours, ahol a következő két estén szállásunk is lesz. Válasszuk a Loire-folyó mentén vezető utat, és gyönyörködjünk a tájból itt-ott előbukkanó kastélyok látványában. Útközben érdemes megnézni a Chaumont-i és Amboise-i kastélyt. Egyenesen kötelező program viszont különleges, vízre épített szerkezete miatt a XVI. századi Chenonceau-i kastély meglátogatása.

4. nap

Tours, Villandry, Azay-le-Rideau

Toursban nézzük meg a Psalette-kolostort és a Botanikus kertet. A közelben több kastély is várja, hogy meglátogassuk őket, és érdemes is engedhetünk a csábításnak: Villandry parkjai és Azay-le-Rideau vizes környezete bőven megérik a néhány kilométeres utat.

5. nap

Chinon, Saumur, Angers

Az ötödik napon a középkori várak kapják a főszerepet: Chinon és Saumur egyaránt emlékezetes látvány. Esti szállásunk két estén keresztül Angers városában lesz, ahol szintén zegzugos történelmi óváros és nagyméretű középkori erődítmény található.

6. nap

Angers

A római kor óta jelentős központnak számító Angers felfedezésével indítjuk a napot. A legfontosabb látnivalók: A vár, a St. Maurice-katedrális, Cointreau Múzeum és az Anjou borház. A város közelében felkereshetjük még az eredetileg 11. századi, majd a 16 és 17. században is felújított Brissac-i kastélyt is, mely a Loire-völgy legmagasabb kastélya, és ma is a Cossé-Brissac család feje, Brissac hercege birtokolja.

7. nap

Le Mans, Chartes, Versailles, Párizs

A mai napon búcsút veszünk Angers-től és a Loire-völgytől, visszatérünk Párizsba. A hosszú, közel négy órás úton több helyen is érdemes megállni: Megnézhetjük élőben a Le Mans-i versenypályát, ámulhatunk az óriási Chartres-i katedrálison, vagy felfedezhetjük a Versailles-i kastély titkait. Versailles a Napkirály rezidenciája, az európai kastélyépítészet csúcspontja, a király abszolút hatalmának szimbóluma. Este elfoglaljuk szállásunkat a repülőtér közelében.

8. nap

Párizs városnézés

A nap első felében a menetrendtől függően még lehet időnk egy rövid párizsi városnézésre. A bérelt autó leadása után közvetlen járattal utazunk haza Budapestre.
Valley City

Aktuális árakkal és személyre szabott ajánlattal e-mailben jelentkezünk: