fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Toszkána út

Toszkána

autós körutazás

4 NAPOS ROADTRIP

Toszkánában

Toszkána, te csodás! A fények, az illatok, a semmihez sem fogható hangulat itt mindenkit elvarázsol. Toszkána nem csak a káprázatos tájak, a lenyűgöző atmoszférájú falvak és városok miatt tökéletes roadtrip úti cél, hanem azért is, mert itt egyszerűen nem tudunk hibázni a látnivalók tekintetében. Ne siessünk, adjunk időt magunkat a belemerülésre, és életre szóló élményekkel leszünk gazdagabbak.

Toszkánai hosszú hétvégénken a legnépszerűbb helyek felkeresése mellett marad időnk elveszni és megkerülni is. A Budapestről 8-10 óra alatt elérhető vidéket azért javasoljuk inkább bérelt autóval felkeresni, mert saját tapasztalatból tudjuk, hogy az élménydús körutazás után hazafelé már jól esik a gyors és kevésbé fárasztó repülős utazás.

1. nap

Pisa városnézés

Közvetlen járattal érkezünk Pisa repülőterére. Szállásunk elfogalása után induljunk a belváros gyalogos felfedezésére. Az UNESCO világörökség részét képező Csodák tere (Piazza del Miracoli) fő látnivalói a Pisai ferde torony (Torre pendente), a Dóm (Dom Santa Maria Assunata) és Olaszország legnagyobb keresztelő kápolnája.

2. nap

Lucca, Firenze

A második napot kezdjük bérelt autónk felvételével, majd irány a közeli Lucca! Az etruszkok által alapított, majd a rómaiak által bekebelezett Lucca óvárosának utcái a mai napig a római város szerkezetét őrzik. A város ép várfaláról és kapujairól híres, melyeken belül középkori hangulat vár minket szűk utcákkal, remek üzletekkel, kávézókkal és éttermekkel. Igyunk egy jó espressót az egyik téren és élvezzük a több mint kétezer éves történelem érintését.

Luccából egy órát utazunk Firenzébe, ahol elfoglaljuk szállásunkat, és még egy kora esti sétára is marad időnk.

3. nap

Firenze, San Gimignano, Siena

Töltsük a nap nagy részét Firenze belvárosának felfedezésével! Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb úti cél az Olaszországba látogatók körében: Egyedi hangulata mindenki rabul ejt, még a nyári hónapokban már zavarónak mondható tömeg ellenére is. Sétáljunk el a történelemkönyvekből is ismert, legnépszerűbb látnivalókhoz: Dóm a harangtoronnyal, Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio és “Dávid”, Uffizi Galéria, Basilica di San Lorenzo, Galleria dell'Academia, Michelangelo tér, Medici palota.

Ma esti úti célunk a két órányira található Siena városa. Félútnál ne hagyjuk ki a tornyairól ismert, az UNESCO világörökségi listáján szereplő San Gimignano városát! Ikonikus tornyait rivális családok építették - a grúziai Svaneti régióhoz hasonlóan - védelmi és erődemonstrációs célból, a 15. század végére már 72 darab, akár 70 méter magas torony állt a városban. Napjainkban egy tucatnyit találunk épen, de így is óriási élmény a város utcáin sétálni.

4. nap

Siena, Bologna, hazaút

A nap első felét szánjuk Siena belvárosának felfedezésére. Főbb látnivalók: a főtér (Piazza del Campo), Palazzo Comunale, Santa Maria Assunta-katedrális, Chiesa di San Domenico. Sienában is gyönyörű, hangulatos utcákkal, középkori és római emlékekkel találkozhatunk.

A nap második felében két órát autózunk Bolognába, ahol az autó leadása előtt - a menetrend függvényében - még lehet időnk egy rövid városnézésre az óvárosban, ahol a Két (ferde) Torony kihagyhatatlan látnivaló.

Budapestre közvetlen járattal érkezünk, Bolognából.

Valley City

Aktuális árakkal és személyre szabott ajánlattal e-mailben jelentkezünk: