fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Portugália út

Portugália

autós körutazás

12 NAPOS ROADTRIP

Portugáliában

Portugália a tökéletes roadtrip helyszín, hiszen így lépten-nyomon izgalmas látnivalókba, gazdag történelemmel rendelkező városkákba és csodás tengerpartokba botlunk, melyek között remek utakon autózhatunk. Portugáliában engedjünk hasunk csábításának is, és kóstoljuk meg az egyes tájak specialitásait, a süteményeket, borokat, sajtokat és a pácolt olivabogyót is.

A túra fénypontjai: Lisszabon, Setúbal, Évora, Castelo Branco, Viseu, Porto, Coimbra, Fatima

1. nap

Utazás Lisszabonba

Az első nap az utazásról, és első szállásunk elfoglalásáról szól. Közvetlen járattal utazunk Lisszabonba, majd a repülőtéren felvesszük bérelt autónkat. Szállásunk 3 éjszakán át a főváros egy háromcsillagos szállodájában lesz.

2. nap

Lisszabon városnézés

Szánjunk két teljes napot a főváros környékének megismerésére. Lisszabon legnépszerűbb nevezetsségei: Szent György-vár, Szent Jakab-katedrális, Alfama és Baixa negyedek, Belém-torony, Felfedezők Emlékműve, Palota tér, Jeromosok kolostora, Nemzetek Parkja. A legfontosabb látnivalók felkeresése mellett hagyjunk időt a város atmoszférájának megismerésére. Sétáljunk az esti bevárosban, a Tajo partján kiépített csodás sétányon, élvezzük a piacok, például a csodás Mercado da Ribeira nyüzsgését, változatos étel-és italkínálatat!

3. nap

Lisszabon városnézés

Ha már autós körutazáson vagyunk, ragadjuk meg az alkalmat, és irány a közeli Sintra, mely a 8. század környéki alapítása után a 19. századtól vált a portugál királyok nyári székhelyévé.

4. nap

Setúbal, Évora, Castelo de Vide

Következő úti célunk a másfél órányira található Évora, az ország építészeti szempontból egyik legjelentősebb városa. Útközben érdemes megnézni a látványos Arrábida Nemzeti Parkot, és benézhetünk Setúbal népszerű, tradicionális halpiacára (Mercado do Livramento) is.

A már a rómaiak alatt is lakott, és jelentős központnak számító évorai óváros méltán található az UNESCO világörökségi listáján. Fénykorát a XV. században élte. Szűk, csempés utcák, koronás tornyok, erődnek is beillő katedrális és látványos templomok várják a látogatót. A tartalmas városnézés után irány észak, az újabb másfél órára található Castelo de Vide fehér falvában szállunk meg.

5. nap

Castelo Branco

Reggeli után folytatódik autós körutazásunk Portugáliában. Mai úti célunk a két és fél órányira található Viseu, ahol szállásunk is lesz. Az ország középső részén vezető látványos úton számtalan izgalmas látnivaló várja, hogy felfedezzük: Castelo Branco sikátoraiban a középkorban érezhetjük magunkat, érdemes az 1596-ban épített Püspöki palotát és a palota látványos kertjét (Jardim do Paço) is érdemes meglátogatni. Covilha üdülővárosa a közeli Serra da Estrela természetvédelmi övezetnek (Penhas da Saúde-hegység) köszönheti népszerűségét. Ha időnk engedi, autózzunk fel a hegyek közé!

A rómiaik által alapított Viseu a Dao borvidék hangulatos központja.

6. nap

Viseu városnézés

Gránit katedrális csodás kilátással a környező vidékre, zegzugos utcák sokszáz éves lakóházakal; csempés (azulejos) házfalak, sikátorok és templomi oltárok. A festészet kedvelői keressék fel a Városi Múzeumban Vasco Fernandes festményeit. Egy ízletes ebéd mellé érdemes megkóstolni a Dao borvidék híres italait is.

A nap második felében a másfél órányira található Porto felé vesszük az irányt, ahol két éjszakán át fogunk megszállni.

7. nap

Porto városnézés

Egész napos városnézés az ország második legnagyobb városában, Portóban. A történelmi városközpont az UNESCO világörökség része. Legfontosabb látnivalók: Székesegyház, Torre dos Clérigos (a klerikusok tornya), Sao Bento vasúti pályaudvar, a Tőzsdepalota (Palácio da Bolsa), D. Maria Pia-híd (régi vasúti híd, melyet Eiffel tervei alapján építettek 1876–1877-ben), Dom Luís I híd, Modern művészetek múzeuma (Museu de Arte Contemporânea da Fundaçao Serralves), Zeneház (Casa da Música), Museu do Carro Eléctrico (villamosmúzeum), Estádio do Dragao labdarúgó aréna.

8. nap

Coimbra városnézés

Portugál roadtripünk utolsó napján érdemes útba ejteni Coimbra egyetemi városát, azon belül is a 300 000 kötetes egyetemi könyvtárat. Lisszabon felé útba esik a világ egyik leglátogatottabb keresztény zarándokhelye, a híres Fatima, mely látványos tereivel, kápolnáival, szentélyeivel és kegytárgy üzleteivel hívogatja az érdeklődő utazót.

Nem maradt más hátra, mint az autó leadása a repülőtéren, majd hazautazás Budapestre közvetlen járattal.

Valley City

Aktuális árakkal és személyre szabott ajánlattal e-mailben jelentkezünk: