fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Normandia Saint Michel

Normandia és Bretagne

autós körutazás

8 NAPOS ROADTRIP

Északnyugat-Franciaországban

Franciaország sokkal többet kínál, mint Párizs! Ismerkedjen meg a francia vidékkel, a gall, római és viking gyökerekkel rendelkező, büszke Bretagne és Normandia vidékével. Csodás, ékszerdoboz falvak és városok, kastélyok, erődök és lélegzetelállító katedrálisok várják Önt és szeretteit ezen a rendhagyó autós körutazáson, melyen Északnyugat-Franciaország legjobb helyeit járják be.

1. nap

Rouen városnézés

Utazás Párizsba közvetlen repülőjárattal. Francia autós körutazásunk a repülőtéren kezdődik a bérelt autó átvételével. Első napi úti célunk Rouen, ahol szállásunk is lesz. A város legfontosabb látnivalói: a híres gótikus katedrális, Place du Vieux Marché (régi piactér), Jeanne d'Arc Múzeum, Kovácsmúzeum, Kerámia Múzeum. Gyönyörködjünk a város és a Szajna csodás panorámájában a Panorama de Rouen De La Côte Sainte Catherine autós kilátóból!

2. nap

Caen

Reggeli után irány Caen. A város a középkortól kezdve fontos szerepet játszott várának és stratégiai elhelyezkedésének köszönhetően. A második világháborúban a normandiai partraszállás utáni fontos erősség. Legfontosabb látnivalók a vár (1060-ból), a Normandia Múzeum, a Szerzetesrend és Női kolostor, valamint a Békemúzeum.

3. nap

Mont Saint Michel

A híres Mont Saint Michel Franciaország egyik legnépszerűbb látnivalója, ezért szinte biztos, hogy nem ússzuk meg a tömeget a helyszínen. Ennek ellenére látnunk kell, hiszen nincsen hozzá fogható az egész világon, a látvány pedig mindenért kárpótol majd. Szerencsére már a dagály miatt sem kell aggódnunk, oszlopokon álló hídon közelíthetjük meg a szigetet és a rajta található bencés apátságot. Mont Saint Michel 1979-ben az elsők között került fel az UNESCO Világörökségi listájára.

Miután kigyönyörködtük magunkat, továbbutazunk “Bretagne kapujába”, fantasztikus erődjéről és egységes óvárosáról híres St. Malo városába, ahol ma esti szállásunk is lesz.

4. nap

St. Malo, Quimper, Dinan

Reggel még időzzünk el St. Malo óvárosában, a kikötőben vagy a tengerparton, majd irány a Bretagne-i világ végén (Finistere megye ="A Föld vége") található Quimper, ahol negyedik és ötödik napi szállásunk lesz.

A közel három órás úton érdemes sétálni egyet a középkori Dinan városában, ahol XV. századi házak, óratorony, angol kert és kastélymúzeum várja a kíváncsi utazókat.

5. nap

Quimper, Concarneau

Egész nap Quimper és környéke kerül terítékre: A katedrális, a Breton Múzeum vagy épp a Szépművészeti múzeum. Érdemes meglátogatni a közelben található Concarneau kikötővárost is!

6. nap

Rennes

Francia autós körutazásunk hatodik napján következik Rennes, Bretagne fővárosának felfedezése, mely már a római időkben is fontos településnek számított, a középkorban pedig az egészen 1532-ig független Bretagne-i Hercegség központja volt. Hangulatos óváros, gazdag történelem és ma esti szállásunk vár ránk Franciaország tizedik legnagyobb városában.

7. nap

Párizs

A mai napon visszatérünk Párizsba. A hosszú, közel négy órás úton több helyen is érdemes megállni: Megnézhetjük élőben a Le Mans-i versenypályát, ámulhatunk az óriási Chartres-i katedrálison, vagy felfedezhetjük a Versailles-i kastély titkait. Versailles a Napkirály rezidenciája, az európai kastélyépítészet csúcspontja, a király abszolút hatalmának szimbóluma. Este elfoglaljuk szállásunkat a repülőtér közelében.

8. nap

Párizs, Budapest

A nap első felében a menetrendtől függően még lehet időnk egy rövid párizsi városnézésre. A bérelt autó leadása után közvetlen járattal utazunk haza Budapestre.
Valley City

Aktuális árakkal és személyre szabott ajánlattal e-mailben jelentkezünk: