fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Namíbia sivatag

Namíbia

autós körutazás

12 NAPOS ROADTRIP

Namíbiában

A hazánknál nyolcszor nagyobb területű ország Afrika délnyugati partvidékén, a Dél-Afrikai Köztársaságtól északra helyezkedik el. Területén a látványos homok-és kősivatagok, trópusi esőerdők, szavanna és gazdag állatvilág mellett a világ legidősebb régészeti emlékei közé tartozó barlangrajzokat, az európai telepesek hagyatékát, valamint az őslakosokkal és egymással vívott harcaik történetét is megismerhetjük.

A namíbiai autós körutazást mégis a természet és az állatvilág szerelmeseinek ajánljuk. Autózással, autóbérléssel, biztosítással és biztonsági tudnivalókkal kapcsolatos információkkal kapcsolatban kérje utazási szakértőink iránymutatását elérhetőségeinken vagy Messengeren!

1. nap

Windhoek

Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással utazunk Namíbia fővárosába, Windhoekba.

2. nap

Namib-sivatag, Sesriem-kanyon

A fővárosba érkezés után az autó felvétele következik. Indulás délnyugatra, a partvidék mentén 1600 kilométer hosszúságban elterülülő Namib-sivatag dűnéi közé. Érdemes felfedeznünk a Sesriem-kanyont, mely a Namib-sivatag szélén található, 30-40 méter magas falakkal övezett keskeny szoros. Két éjszakát Sesriem település környékén töltjük.

3. nap

Namib-sivatag, Sossusvlei, Halott-völgy

Induljunk már hajnalban a Namib mélyére, hogy korán reggel már a 45-ös számú dűnéról (Dune 45) élvezhessük az elképesztő látványt. Miután kigyönyörködtük magunkat, indulás a sivatag leghíresebb oázisába, a mélyen a dűnék között található Sossusvleibe. Ha idáig eljutottunk, ne hagyjuk ki a képekről talán ismerős Deadvlei-t, azaz Halott-völgyet sem, ahol a százméteres dűnék között egy régi oázis kiszáradt fái hirdetik látványosan a sivatag zord kegyetlenségét. A bérelt autó lehetőséget ad rá, hogy saját tempónkban élvezzük a világ legöregebb sivatagának földöntúli, gyilkos szépségét.

4. nap

Walvis Bay

Vár minket Walvis Bay az óceán partján. A közeli lagúnában több ezres flamingó kolóniát találunk, a fotósok nagy örömére. Következő megállónk a német gyarmatosítók által alapított Swakopmund. A városkában nézzük meg a világítótornyot, sétáljunk ki az 1905-ben épített mólóra, vagy menjünk el az akváriumba. Két éjszakát töltünk itt.

5. nap

Swakopmund

Töltsük napunkat Swakopmund és az óceán környékén. A város gazdag programkínálattal vár minket: hőlégballonozás, quadozás a sivatagos tájon, delfin- és fókales, mely egyúttal garantáltan pelikánles is. A horgászat szerelmesei cápahorgászatra indulhatnak.

Ne hagyjuk ki a holdbéli tájra hajazó Moon Valley lélegzetelállító napnyugtáját! Itt találkozhatunk a szépnek nem, de érdekesnek nagyon is mondható Welwitchia Mirabilis növényekkel, melyek környéken élő legidősebb példányai 1000-1500 évesek is lehetnek.

6. nap

Swakopmund, Cape Cross, Twyfelfontein

Ma magunk mögött hagyjuk Swakopmund térségét. Intenzív út áll előttünk, közel 400 kilométert fogunk megtenni a roadtrip mai szakaszán.

Induljunk korán a Cape Cross fókarezervátumba, ahol óriási, akár 100-150 ezer egyedet számláló fóka populáció él. Maradandó élmény karnyújtásnyi távolságból figyelni ezeket a békés állatokat.

Miután kigyönyörködtük magunkat a természet nagyságán, folytassuk namíbiai autós körutazásunkat Twyfelfontein meglátogatásával. Itt kivételes állapotban megmaradt busman sziklaképek várnak minket. Szállás Khorixas településen két éjszakán át.

7. nap

Petrified Forest

A mai napon Twyfelfontein környékét fedezzük fel, többek között a megkövesedett erdőt (Petrified Forest) és a látványos Vingerklip sziklát. Ha időnk engedi, autózzunk be a Torra Természetvédelmi területre, ahol az amerikai Monument Valleyhez hasonló formakinccsel találkozhatunk.

8. nap

Etosha Nemzeti Park

Következő úti célunk az Etosha Nemzeti Park, ahol két napot töltünk. A kiszáradt sós tó körül elterülő, bozóttal benőtt vidéken számtalan antilopfajtával (gnú, nyársas- és vándorantilop, nagykudu) elefánttal, orrszarvúval, de még oroszlánokkal is találkozhatunk. Kiépített utakon járva figyelhetjük meg az állatokat. A nemzeti park déli részén szállunk meg.

9. nap

Etosha Nemzeti Park

A mai napon csatlakozhatunk szervezett csoportos programok egyikéhez, vagy magunk is járhatjuk az itatókat, hogy közelről ismerkedhessünk meg a környék fantasztikus állatvilágával.

10. nap

Okahandja

Délelőtt indulás a főváros felé! Okahandja környékén csodás kézműves piacoknál állhatunk meg, és válogathatunk kézzel készített, tradicionális termékek közül. A kora esti órákban hosszú autózás után érkezünk vissza a fővárosba.

11. nap

Windhoek

Szabadprogram Windhoekban, majd indulás a reptérre. Bérelt autónk leadása után nincs más hátra, mint a hazautazás Budapestre.

12. nap

Windhoek, Budapest

Délelőtt érkezünk Budapestre.
Valley City

Aktuális árakkal és személyre szabott ajánlattal e-mailben jelentkezünk: