fb pix
mortons travel

Élő rakétaindítás Kiss László csillagásszal Floridában! / Hawaii körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Ausztrália út

Ausztrália

autós körutazás

16 NAPOS ROADTRIP

Ausztráliában

A világ átellenes oldalán található vadregényes Ausztrália tökéletes roadtrip kalanddal várja az utazókat, mely során lépten-nyomon brit és amerikai hatásokba futnak. Töltsenek több mint két hetet bérelt autójuk társaságában Ausztrália legszebb helyein, csodás óceánpartokon, zöldellő nemzeti parkokban és élettől lüktető, izgalmas nagyvárosokban!

Az út során átszelik Ausztrália déli és nyugati vidékeit, középkategóriás hotelekben szállnak meg, és megismerkednek az ország jó minőségű útjai mellett történelmével, csodálatos tájaival, gazdag kulturális és gasztronómiai értékeivel is. Figyelem! Nagy faktorszámú naptej használata kötelező!

1. nap

Utazás Melbourne-be

Budapestről átszállással utazunk a világ túlsó végére, Melbourne-be, az Ausztrália déli partvidékén található metropoliszba.

2. nap

Melbourne - autó és szállás átvétele

Megérkezés Melbourne-be. A bérautó átvétele a repülőtéren. Ne aggódjunk, a jobb kormányos, automata váltós autó kezelését gyorsan meg tudjuk szokni. Az utak szélesek és jó minőségűek. Mától a hetedik napig szállás Melbourne-ben.

3. nap

Melbourne városnézés - Federation Square, kínai negyed, Parlament, akvárium és állatkert

Egyéni városnézés Melbourne-ben. Fontosabb látnivalók: A Parlament, a központi Federation Square, a Swanston utca klasszikus épületei, a régi Kincstár, a színes-szagos kínai negyed, városi akvárium, állatkert és a híres Királyi Botanikus Kertek. Érdekes élményt nyújthat a Melbourne Cricket Ground és a Nemzeti Sportmúzeum is a sportok kedvelői számára.

Melbourne-ben még mindig találunk az Egyesült Királyságban elterjedt fedett utcákból, árkádokból, melynek közül a The Block Arcade, 1892-ben alapított teházával (Hopetoun Tea Rooms), valamint a Royal Arcade tartozik a leghíresebbek közé.

4. nap

Melbourne környékének felfedezése, Yarra Ranges Nemzeti Park

Szabadprogram során felfedezhetjük Melbourne környékét. A nap során érdemes kimozdulni a nagyvárosból, hiszen vár ránk a Yarra-völgy borvidék, a Yarra Ranges Nemzeti Park óriás fái és magyar szemmel egzotikus növényei, az állatvilág kedvelői pedig meglátogatják a Healesville Wildlife Sanctuary-t is.

5. nap

Túra a Phillip-szigetre

Az útleírások és utazóink visszajelzései alapján az ausztrál roadtrip során nem érdemes kihagyni a közeli Philip-szigetet sem, ahol koalákkal, kengurukkal és pingvinekkel is találkozhatunk. Nem utolsó szempont az sem, hogy a szigeten számos, fürdőzésre tökéletes homokos partszakaszt is élvezhetünk, fantasztikus természeti környezetben.

6. nap

Great Ocean Road, The Twelve Apostles

A mai napon autózzunk délnyugat felé, válasszuk a Great Ocean Road-ot, ahol a környék egyik legnépszerűbb látnivalójában, a “tizenként apostolban” gyönyörködhetünk. Az 50 méteres magasságot is elérő látványos mészkő oszlopok a folyamatos erózió hatására alakultak ki. A hullámok folyamatosan pusztítják a partfalat, mely először a Máltáról is ismert kőhidakat, majd azok összeomlásával látványos tornyokat eredményez. Legutóbb 2005-ben dőlt össze egy az apostolok közül, de idővel újabbak is csatlakoznak majd hozzájuk.

7. nap

Mornington-félsziget, Sorrento

Ma a Mornington-félszigetet járhatjuk be, ahol megnézhetjük Victoria állam első európai települését, Sorrentót. A félsziget strandjairól és borászatáról híres, de lehetőségünk nyílik olyan különleges élmények begyűjtésére is, mint például az úszás a delfinekkel (Moonraker Dolphin Swims).

8. nap

Bendingo, Echuca

A nyolcadik napon búcsút veszünk Melbourne vonzáskörzetétől és észak felé indulunk, Victoria és Új-Dél-Wales állam határához. Útközben érdekes történelmi utazást tehetünk a Bendingóban található Central Deborah Gold Mine aranybányában. Bendingóban 1850 és 1900 között zajlott az aranylázzal járó őrület, abban az időben itt folyt az egyik legaktívabb kitermelés az egész világon.

Délután érdemes megérkeznünk ma szállásunkra Echucába, ahol minden a vízről szól, hiszen itt egyesül az ország déli részét keresztülszelő Murray-folyó két mellékfolyójával. Ha kedvünk tartja, induljunk hajózni a számtalan itt horgonyzó lapátkerekes hajó egyikének fedélzetén.

9. nap

Canberra

Ausztrál autós körutazásunk következő két napját Canberrában, az ország fővárosában töltjük. Az 1913-ben alapított, előre alaposan megtervezett, és pazar elhelyezkedésű Canberra számtalan látnivalóval várja az utazókat: a régi és új Parlament épülete, a Nemzeti Botanikus- és Állatkert valamint a Nemzeti Galéria is megér egy látogatást. Úton-útfélen szimbólumokba és geometriai formákba botlunk a városban, melyeket érdemes egy kiadós séta keretében, vagy a Mount Ainslie kilátójából ámuldozva felfedezni. Két estén szállás a fővárosban.

10. nap

Canberra, Mount Ainslie

Ma egész nap a fővárost és környékét barangolhatjuk be. Úton-útfélen szimbólumokba és geometriai formákba botlunk a városban, melyeket érdemes egy kiadós séta keretében, vagy a Mount Ainslie kilátójából ámuldozva felfedezni.

11. nap

Utazás Sydney-be

Az ausztrál roadtrip utolsó felvonása következik: Bérelt autónkkal a nyugati parton található Sydney-ig utazunk. Az ország legnagyobb városa, igazi nemzetközi metropolisz. Főbb látnivalók: A kikötő, a látványos Harbour Bridge és az Operaház, Taronga Zoo állatkert, Botanikus kert, Kings Cross szórakozónegyed. A következő öt éjszakán Sydney-ben szállunk meg.

12. nap

Sydney városnézés

Merüljünk el a város atmoszférájában, adjuk át magunkat a hamisítatlan ausztrál életérzésnek!

13. nap

Kék-hegység

Ma fedezzük fel a helyiek körében is töretlen népszerűségnek örvendő Kék-hegységet. Válasszuk a Scenic World szolgáltatásait Katoomba városkában! Kábelvasút, felvonó és számtalan túraútvonal áll rendelkezésünkre, remek - ráadásul gyerekbarát - módja ez a terület megismerésének.

14. nap

Newcastle, Hunter Valley Wine Region

Ma induljunk újabb egy napot roadtripre, kiránduljunk Newcastle városába és a látványos Hunter Valley borvidékre. Newcastle környékén remek strandokat is találunk, ha a társaság szívéhez ez állna közelebb.

15. nap

Strandolás

Irány Bondi Beach, a régió egyik legnépszerűbb strandja, ahol nemcsak remek, homokos tengerpartot, de a sziklába vájt medencéket is találunk. Óvatosan bánjunk az óriási hullámokkal!

16. nap

Syndey, indulás haza

Délelőtt még van időnk élvezni Sydney lüktetését, majd a szállás elhagyása után itt az idő leadni a bérelt autót a repülőtéren. Indulás Budapestre.

17. nap

Budapest

Érkezés Budapestre, a világ egyik legszebb városába.
Valley City

Aktuális árakkal és személyre szabott ajánlattal e-mailben jelentkezünk: